maanantai 29. helmikuuta 2016

Näyttävä juhlasali valaistuksen avulla

Voin kokemuksesta kertoa, että valaistus on aivan ehdottomasti yksi niistä tekijöistä, jotka todellakin viimeistelevät juhlapaikan tunnelman ja joihin kannattaa panostaa täysillä. Juhlapaikkamme oli perinteinen, ei-niin-nätti seurantalo, joten tiesin pitkään, että haluan sinne jonkinlaista tunnelmavalaistusta. Pelkäsin vain, etten pysty tuota haavettani toteuttamaan, sillä kuvittelin valojen vuokrahintojen hipovan pilviä. Asiaa kuitenkin googleteltuani löysin kuin löysinkin Oulustakin paikan, jossa himoitsemiani up-light -valoja vuokrattiin. 

Kyseessä on yritys nimeltä ÄäniApaja, josta voi valojen lisäksi vuokrata mm. karaoke- ja äänentoistokalustoa. Teimme yhteistyötä Toivolassa meitä edeltävänä viikonloppuna häitään juhlineen M:n kanssa ja vuokrasimme valot ÄäniApajalta yhdessä vähentäen näin niiden roudaamisesta aiheutuvaa työtä. Vuokrahinnaksi meille jäi 85€, mikä ei todellakaan ollut mielestäni paha 8 valosta, kaapeleista, ohjaimista + extrapitkästä vuokra-ajasta, jonka maksoimme yhdessä toisen hääparin kanssa. Ja voin kyllä sanoa, että tämä panostus oli joka sentin arvoinen!

ÄäniApajan Tuomo kävi asentamassa kahdeksan vastikään hankkimaansa up-lightia paikoilleen Toivolaan muutamaa päivää ennen M:n häitä. Ne olisi toki voinut laittaa paikoilleen omatoimisestikin, mutta M apureineen päätyi ottamaan asennuspalvelunkin ÄäniApajan kautta. Valojen sävyä pystyttiin manuaalisesti säätämään, jotta se saatiin mahdollisimman lähelle toivomaamme siniseen taittavaa violettia punaiseen taittavan sijaan. Tokihan väri varsinkin silloin, kun ulkona oli vielä valoisaa, melko pinkihtävältä näytti, mutta parempaa lopputulosta olisi tuskin saanut minkäänlaisilla valosysteemeillä.

Olimme kyllä tosi onnellisessa asemassa, kun meidän ei tarvinnut huolehtia asennushommista lainkaan. Meidän tarvitsi vain pakata kamat laatikkoihinsa sunnuntaina ja kärrätä ne takaisin Tuomon verstaalle häiden jälkeen. Tokihan siinäkin oma hommansa oli, mutta onneksi yksi sunnuntain siivousapureistamme on ammattilainen tuollaisissa jutuissa, joten meidän muiden ei tarvinnut vaivata niillä päitämme. Kiitokset siis M:lle!

©Iiro Rautiainen

Jossain vaiheessa ennen häitä aloin epäillä up-lightien määrää juhlasalimme kokoon nähden ja päätin vielä kysäistä bändiltämme (kirjoittelen Partypilamista vielä myöhemmin lisää omassa postauksessaan) sattuisiko heillä olemaan sellaisia vuokralle. Onneksemme saimme bändin yhteistyökumppanin kautta kahdeksan lisävaloa vuokrattua asennuksineen vaatimattomalla 90€:lla. Tuhannet kiitokset Partypilamille tästä(kin)! Ihan mahtavaa asiakaspalvelua! Näin oli morsiamen valotoiveet ihan toden teolla täytetty. Happy bride, happy life! :)


©Iiro Rautiainen

Up-lightien lisäksi meillä oli juhlasalin lavan vastaisella seinällä sekä lavan alareunassa kirkkaat jouluvalot, jotka ostin joulun jälkeisestä alennusmyynnistä Tokmannilta. Valot olivat tosi kivat! Pikkuisen näitä takaseinällä olevia kuitenkin näin jälkikäteen fiksaisin, jos voisin, ja tekisin "loopeista" hiukan pienemmät ;)


Takaseinän valoköynnös.
©Iiro Rautiainen
Tässä näkyy hiukan lavan alareunaa koristavaa köynnöstä.
©Iiro Rautiainen

Valot näyttivät monissa kuvissa tosi kivoilta kimmeltäessään jossain taustalla:


©Iiro Rautiainen

Olin ajatellut kirjoittaa tähän loppuun vielä yhdestä toisesta juhlasaliamme kovasti kaunistaneesta jutusta, mutta tavoilleni uskollisena oli tässä valaistusteemassakin näköjään aivan tarpeeksi asiaa ihan itsekseenkin, joten palataanpa seukki kerralla tuon toisen aiheen kera ;) 

Kivaa alkanutta viikkoa kaikille! Me täällä jokunen hetki sitten vastaanotettiin meidän Suomen vieraat ja innolla odotetaan Keken kanssa näitä tulevia vauhdikkaita päiviä heidän seurassaan <3

5 kommenttia:

 1. Tunnelma tuolla juhlasalissa oli U-P-E-A!

  VastaaPoista
 2. Tunnelma tuolla juhlasalissa oli U-P-E-A!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Jaana! <3 Tosi ihana kuulla, että tunnelma välittyi <3

   Poista
 3. Oon harkinnut tommosia kans. :) Mutta mitä meinaat, kun tila on aika valoisa ja häät on kesällä, eikä ihan loppupuolella, niin näyttääkö nuo millekkään, kun hämärää on ihan hetken vain? Olisi niin ihana luoda tunnelmavalaistus. Tilamme on aika valoisa jo itsessään isojen ikkunoiden ansiosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että teilläkin on up-lightit harkinnassa :) Kuten kuvasta näkyy niin meidänkin juhlatilassa on isot ikkunat, jotka toivat luonnonvaloa sisään pitkälle iltaan. Mutta siitäkin huolimatta ja vaikka meidän häät olisivat olleet aiemmin kesälläkin, voin sanoa lähes satavarmasti, että olisin hyvin todennäköisesti siltikin hankkinut saliin tunnelmavalaistusta. Koska vaikka valot ovat tietenkin parhaimmillaan hämärässä, tuovat ne silti oman osansa paikan tunnelmaan ja ulkonäköön valoisankin aikaan. Neuvoni onkin siis, että anna palaa vaan, jos tuntuu yhtään siltä, että valot olisivat kivat ja budjetti antaa myöten. Eivät ne valot nimittäin ainakaan missään nimessä rumemmaksi juhlatilaa tee! :)

   Tsemppiä hääjärjestelyihin! Muistathan nauttia joka hetkestä, sillä tätä aikaa et saa koskaan takaisin <3

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!