perjantai 11. maaliskuuta 2016

Näyttävä juhlasali hallaharson avulla

Nyt on Suomen vieraat lähteneet takaisin kotiin ja on aika palata blogin ääreen. Lukemattomia ihania hetkiä ja unohtumattomia muistoja rikkaampina me koitetaan täällä taas totutella arkeen ja hiljaisuuteen. Kaikenlaista ehdittiin tuon puolentoista viikon aikana touhuta: tehtiin mm. bussireissu Nykiin, kannustettiin änäripelissä, vierailtiin eläintarhassa, nautittiin kauniista maisemista roadtripillä vuorilla, sivistyttiin ilmailumuseossa, syötiin burgereita, shoppailtiin, ulkoiltiin ja paljon muuta. Jäähyväisetkään ei onneksi olleet mitkään itkujuhlat, sillä me suunnataan Keken kanssa Suomeen lomailemaan jo niinkin pian kuin ENSI viikolla, jolloin me nähdään tietenkin myös näitä luonamme vierailleita murusia seuraavan kerran <3

Mutta palataanpas takaisin itse asiaan. Viime postauksessa esiteltyjen valojen lisäksi yksi iso tekijä juhlasalimme ilmeen luomisessa oli hallaharso. Lavan ja ikkunoiden vastaiset seinät saivat edellisen viikonlopun hääparin ja heidän apureidensa taitavissa käsissä hallaharsopeitteen, joka sai onneksemme, Toivolan vuokraajien luvalla, pysyä seinillä aina meidän häihimme asti. Näin ollen meidän ei tarvinnut asentaa niitä uudelleen paikoilleen, vaan riitti, että otimme ne vain alas sunnuntaina häidemme jälkeen. Kuten osan up-lighteista kanssa, niin myös näiden harsojenkin suhteen, me jaoimme kustannukset tämän toisen hääparin kanssa. 

Kuitenkin mielessäni oli käynyt moneenmoneenmoneen kertaan hääsuunnittelun aikana, että olisi niin mahtavaa asentaa hallaharsoa tai jotain muuta kangasta myös juhlasalin kattoon. Projekti oli kuitenkin tuntunut vähän turhan isolta mm. salin huonekorkeuden takia. Hääviikolla juttelimme asiasta kuitenkin jälleen kerran isäni ja Keken kanssa ja he sanoivat suureksi ilokseni, ettei kankaiden kiinnittämisessä niiiin iso homma olisi, etteikö sitä voisi toteuttaa. Jee! 

Kiinnitimme kattoon kolme pitkää suikaletta hallaharsoa. Ostimme ne Puuilosta, jonka palvelua täytyy kyllä kehua. Soitimme sinne etukäteen tarkistaaksemme harsojen saatavuuden eikä harsoa ainoastaan kerrottu löytyvän liikkeestä, vaan se tarjouduttiin myös leikkaamaan meille valmiiksi oikean mittaiseksi. Mahtavaa palvelua!

©Iiro Rautiainen

Harsot vedettiin kattoon narun, a-tikkaiden ja miestyöväen voimin. Älkää vaan kysykö, miten he kahdestaan tähän pystyivät. Multa ei nimittäin olisi kyllä tasan tällainen urakka onnistunut. Mutta sinne ne harsot vaan nousivat ja näyttivät niiiiin hyvältä! Sinne tänne kattoon kiinniteltiin myös roikkumaan violetteja paperilamppuja, ilman hehkuja tosin, ja violetteja pom pomeja. Peukku muuten Toivolan väelle asiakkaiden toiveiden huomioon ottamisesta. Vinkkasin heille nimittäin jossain vaiheessa, että olisi ihan mahtavaa, jos kattoon saataisiin jonkinlaisia koukkuja, joihin juhlien järjestäjät voivat ripustaa koristeitaan ja niinhän sinne oli sellaisia ilmestynyt. Meille nuo koukut tosin olivat hiukan huonoissa kohdissa, joten me hyödynnettiin mm. kattolamppuja koristeiden kiinnittämiseen.

Tässä vielä kuva juhlasalista valaistuksineen kaikkineen. Kuva on otettu valoisan aikaan, joten kuten sanottua niin ihan täysin oikeuksiinsa eivät upeat valot tässä kuvassa pääse. Kattokankaat on niin hienot! Voi että mä olen tyytyväinen, että alettiin tähän projektiin. Kiitos vielä tuhannesti iskä ja Keke!! <3


©Iiro Rautiainen

Tässä vertailun vuoksi Toivolan omilta fb-sivuilta ja nettisivuilta lainatut kuvat juhlasalista ilman sen kummempia koristeluja.

Kuva
Kuva

Kyllä ne harsot ja valot vaan aika ison eron tekee. Vai mitäs te lukijat olette mieltä?

8 kommenttia:

 1. Vautsi! Tosi hienon näköistä :) Mulla olis kans haaveena saada hallaharsoa juhlatilan yläkertaan samalla tyylillä. Muistatko kuinka paljon tuon verran harsoa kustansi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Kiva kuulla, että muutkin kuin morsian tykkää ;)

   Harso maksoi 1€/m ja jos oikein muistan tarvittiin sitä kattoon 3 x 12m = 36m eli yhteensä kattoharsot maksoivat 36€. Mua ärsyttää ihan hulluna, kun olen hukannut Puuilon kuitin enkä näin ollen ole ihan satavarma harson määrästä (perfektionisti mikä perfektionisti :`D), mutta kalliiksi se ei joka tapauksessa lopputulokseen nähden tullut. Suosittelen siis täydestä sydämestäni hallaharsoa! Toivottavasti toteutat haaveesi! :)

   Poista
 2. On kyllä iso ero kuvissa! Tosi kauniiksi ootte saaneet juhlatilan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienilläkin asioilla saa ison eron aikaan :) Kiitos kehuista Anni! <3

   Poista
 3. Mitenkäs tuon hallaharson palosuojaus? Suojaamattomana sen käyttäminen on erittäin vastuutonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpäs olekaan tuollaista asiaa tullut ajatelleeksi. Kiitos!

   Poista
 4. Hei! Aivan ihanan näköiseksi saatu juhla tila! Meillä tulossa juhlat seurantalolla joten kiinnostaisi tietää millaisella narulla/köydellä noi halla harsot on tuonne kattoon viritetty? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Lelu! Voi kiitos! Itsekin tykkäsin näistä meidän salikoristeista kovasti <3 Tarkalleen en muista minkälaista narua ripustamisessa käytettiin (eikä muistanut hubbykaan), mutta ihan siis jostain rautakaupasta/Puuilosta/vastaavasta sitä ostettiin. Ei nyt ihan pikkurillin paksuista ollut, mutta sinne päin. Oisiko ollut jotain pakkausnarua ehkä nimeltään?

   Ihania häitä teille toivottelen! Hullua, että meidän päivästä on kohta jo kaksi vuotta :O

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!