tiistai 2. helmikuuta 2016

Ohjelmalappunen

Juhlasaliin johtavassa välikössä oli pöytäkartan, vieraskirjapuun ja lahjapöydän lisäksi vielä muutama muukin juttu, mutta palataanpa niihin sitten hiukan myöhemmin. Siirrytään nyt juhlasaliin ja aloitetaan sen koristeiden esittely pöytäkoristeista ja tarkemmin ottaen ohjelmalappusista, jotka olivat siis yksi niistä asioista, joihin vieraat ensimmäisenä törmäsivät istumapaikkansa löydettyään.

©Iiro Rautiainen

Tein ohjelmat tätä blogia lukeville jo tutuksi tulleella ilmaisella PicMonkey-kuvankäsittelyohjelmalla. En kirjoittanut ohjelmaan lainkaan kellonaikoja, sillä eikös se ole enemmän sääntö kuin poikkeus, että hääpäivän aikataulu elää ja paukkuu päivän edetessä. Sen sijaan ohjelmassa on listattuna päivän tapahtumien yleiset suuntaviivat: mitä tapahtuu siunaamisen jälkeen, missä kohdassa syödään, entä milloin saa kakkua jne. Näin vieraat tiesivät edes hiukan missä mentiin ja mitä seuraavaksi oli edes suurin piirtein luvassa. 

Otsakkeiden viereen etsin netistä vielä pienet kuvat hieman elävöitttämään ohjelmarunkoa. Kuvat löytyivät helposti, kun googletin esim. hakusanoilla "church icon", " cake icon" jne. Viimeiseksi otsakkeeksi oli ihan pakko laittaa "Nu ska vi baila!" :D Saatiinpahan vähän mun ruotsalaisia juurianikin mukaan meidän häihin ja tuota fraasia me tuppaamme hokemaan monesti tyttöjen kanssa, kuten esim. mun polttareissa.

Ohjelmat tulostettiin tavalliselle tulostuspaperille, leikattiin paperileikkurilla sopivankokoisiksi ja liimattiin violeteille kartongeille. Oikeanvärisen tummanvioletin kartongin löytyminen oli haaste. Lopulta hiukan paksumpaa just-eikä-melkein oikeanväristä paperia löytyi Oulun Sinooperista. Se oli sellaista hiukan kimaltelevaa ja niin herkullisen väristä, että oli ihan pakko ostaa, vaikka se olikin aika kallista eikä sitä harmikseni ollut edes tarpeeksi. Paketteja (7,95€/kpl) oli jäljellä vain kolme ja jokaisessa oli 10 x A4-kokoista arkkia. Arkit puolitettuamme riitti kyseistä paperia vain 60 vieraalle ja koska meillä vieraita oli enemmän, jouduttiin osa ohjelmista liimaamaan eri kartongille. Turvauduttiin ainakin vaaleampaan violettiin ja hopeiseen paperiin.

Ohjelman toiselta puolelta löytyi hääbingo, josta voisinkin kertoa sitten seukki postauksessa lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!