torstai 11. helmikuuta 2016

Mad libs

Kerroin viime postauksessa, että servettitaskuihin sujautettiin ohjelma/bingolapun ja bingokynän lisäksi myös yksi kolmas juttu, joten esiteltäkööt se seuraavaksi. Kyseessä on meidän toinen vieraskirja eli Mad libs aka vieraskirjalaput:

©Iiro Rautiainen

Suunnittelin laput PicMonkeylla hääviikolla, joten kauhean pitkään en niiden ulkonäköä taikka sisältöä ehtinyt hioa. Yksi melko iso virhekin niihin eksyi... Ei sitä kukaan vieraista välttämättä edes huomannut, mutta itseäni pisti kyllä vähän naurattamaan, kun sen hoksasin. Jokos te lukijat bongasitte, mistä on kyse? ;)


©Iiro Rautiainen

Jottei kellään mene yöunet asiaa pohtiessa, niin paljastettakoon, että virhe löytyy lapun oikeasta reunasta: puu on aivan väärässä kohdassa! :'D Ideana oli tietenkin, että siitä näkyisi vähän muutakin kuin muutaman oksan päät... Tekstejä lappuun tietokoneella asetellessani olin siirtänyt puun siksi aikaa vähän syrjemmälle ja sinnehän se näköjään unohtui kokonaan. No eipä siinä, shit happens! ;)


©Iiro Rautiainen

Teksteihin etsin inspiraatiota netistä, mutten valitettavasti yhtään muista, että mistä tarkalleen. Googlettelun ja monien eri mad libsien tarkastelun tulosta kaikki. Mutta voin kyllä suositella tällaisia lappusia häiden vieraskirjaksi! Niitä oli tosi hauska lukea häiden jälkeen ja naureskella/liikuttua vastauksille. Laput toimivat kivasti vieraiden viihdykkeenä häiden aikana. Jokainen sai niitä rauhassa täytellä silloin, kun heillä oli joutilasta aikaa. Voisin kuvitella, että itsestänikin olisi häävieraana hauskaa keksiä tyhjiin kohtiin vastauksia! Monesti sellaiseen perinteiseen vieraskirjaan on hirmu hankala keksiä kirjoitettavaa, mutta näihin tällaisiin vastausten keksiminen lienee tuhat kertaa helpompaa.

Loppuun vielä parhaita paloja meidän vieraiden mielikuvituksesta (suluissa mun kommentteja). Täytettyjä lappuja oli yhteensä 33 eli vajaat puolet vieraistamme sellaisen täyttivät. Kiitos teille kaikille! <3

Maria ja Keke, 
VALAR MORGHULIS (Game of Thrones jatkuu taas kohta, woohoo! :))
HYVIN KOODATTU
JA NYT OLUELLE ARVON 
hääpari!

Tämä on teidän 
OPTIMOIDUIN
KALLEIN
PISIN 
päivänne ikinä!

Ihana juhlia sitä 
VATSA TÄYNNÄ
LOPULTAKIN (Näitä häitä oli vissiin joku muukin kuin morsian odottanu XD)
SELVINPÄIN... (t. Pikkuruisen vauvan äiti, joka oli mitä ilmeisimmän iloinen juomattomuudestaan ;))
ILMAN LAPSIA

Olette luotuja toisillenne, kuin 
MATTI ja MERVI
HALI ja NALLE
LORDI ja EUROVIISUT (erityisesti morsian tykkäs tästä vastauksesta jostain kumman syystä :D)
PONI ja PONI (t. Karo 6v. :'D)
PRINSESSA PEACH ja MARIO
HIIVA ja SOKERI
RIDGE ja BROOKE (Vai Taylor? ;D)

Jos kuitenkin ollaan ihan rehellisiä, niin oikeasti olen täällä
KALAVELKOJEN
VANHOJEN HIEKKALAATIKKOKAUNOJEN
HÄÄVAKOILUN (t. Pian häitään viettävä morsmaikku)
BOOLIN
RUOAN
KARKKIBUFFETIN
TÄMÄN KAASOPESTIN 
takia

Onnellisen avioliiton salaisuus on 
RAKAS ASUNTOLAINA
TEILLÄ JO VERISSÄ (<3)
NO SE ON SALAISUUS
NO SEN KU TIETÄS :)
SEKSI
HUONO MUISTI

10 kommenttia:

 1. Hei! Ihana ja inspiroiva hääblogi sinulla. Kiitos siitä! Ihanaa, että tämä on pystyssä vielä häittesi jälkeenkin! Tahtoisin kysyä sulta hieman Oulun seudun pitopalveluista. Mikä pitopalvelu teillä oli ja minkä hintainen/hlöä kohden? :) Ja mitä kaikkea se sisälsi? Toivottavasti haluat vastata uteluista huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa anonyymi ja suuri kiitos ihanasta kommentistasi! Tosi kiva kuulla, että olet saanut blogistani inspiraatiota <3

   Vastaan enemmän kuin mielelläni uteluihisi! :) Meillä oli pitopalveluna Café Provence ja hinta oli 29€/hlö. Tämä sisälsi ruoat, kokin palkan ja ruokien kuljetuksen juhlapaikalle. Lisäksi tähän tuli vielä tarjoilijoiden palkka, vajaat 300€. Kirjoittelen lähitulevaisuudessa vielä tarkemmin menusta ja pitopalvelukokemuksestamme ylipäänsä, mutta vastaan mielelläni kysymyksiisi, jos haluat tietää jo ennen sitä jotain lisää :) Tarkoituksenani on myös kirjoitella tänne listaa Oulun seudun pitopalveluista niiden tarjousten perusteella, joita me saatiin, kun etsittiin ruokavastaavaa häihimme.

   Poista
  2. Oi kiitos vastauksesta! Jään innolla odottelemaan postausta, juuri tuollaiset postaukset antaa apua monelle tulevalle oulun morsiammelle

   Poista
  3. Jee, kiva, että jäät linjoille! :) Itsekin olisin aikanaan kaipaillut kunnon listausta mm. pitopalveluista, joten mielelläni sellaisen väsään :)

   Poista
 2. Mua häiritsee hirvittävästi tuo <3:lla. Varmasti tarkoitat, että rakkaudella, mutta kun tuossa on tuo sydän, niin itse lukisin sen "sydämellä", jolloin pääte pitäisi olla -llä. Ehkä itse olisin tästä syystä kirjoittanut tuon auki tai valinnut jokun toisen toivotuksen. (Ja tämä on siis ihan vaan tulevan äidinkielen opettajan hyvällä mielellä esittämä kommentti.:-D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista tuleva äikän ope! :) Asia on juuri niin kuten arvelitkin eli tuo toivotus on todellakin tarkoitettu ilmaisemaan rakkautta, ei sydäntä, ja tämän takia päätteenä on -lla eikä -llä. Mun mielestä "sydämellä" ei tarkoita oikein mitään, mutta koska halusin kuitenkin välttämättä tuon sydämen kuvan vieraskirjalapun alareunaa koristamaan (typical bride XD) ja samalla sitomaan sitä yhteen muiden paperituotteistamme löytyvien tarkasti valittujen sydänelementtien kanssa, päädyin tähän toivotukseen. Käytän samaa ilmaisua myös lähes poikkeuksetta kaikissa synttärikorteissa ja muissa, joten se oli siinäkin mielessä mulle luonnollinen valinta ;) Mutta ymmärrän kyllä, jos ratkaisuni häiritsee. Muakin voi joskus jäädä joku tuollainen pieni juttu kovastikin häiritsemään ;D

   Poista
  2. Jotenkin arvelisin, että suurin osa ihmisistä ei näin pieneen asiaan kiinnitä huomiota. Jokainen kiinnostuksenkohteidensa mukaan.:D

   Poista
 3. Huono muisti! :D
  No se on varmasti totta!

  Mahtava, olen vähän harmitellut, että en tehnyt meille tälläisiä, tai siis, en käskenyt Jenniä suunnittelemaan meille tälläisiä...
  Noh, kaikkea ei voi saada, edes joka kerta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Huono muisti" nauratti muakin kovasti XD Mulla semmonen on, joten avio-onnen pitäis olla taattu ;) Nää oli kyllä kivat! Mutta kuten sanoit: kaikkea ei voi saada ;)

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!