tiistai 23. helmikuuta 2016

Pöytäasetelmat: Hopeaoksia, blingiä, peilejä ja kukkia

Nyt päästään hieman isomman kokonaisuuden kimppuun eli esittelyssä pöytäkoristeemme, ns. centerpiecet amerikkalaisittain sanottuna. Meillä oli kymmenen pöytää häävieraille sekä hääparin pöytä, johon palaan myöhemmin omassa postauksessaan. Pöydät muodostettiin liittämällä kaksi normikokoista suorakaiteen muotoista pöytää yhteen, jolloin niistä tuli aika lailla neliöitä.

Tässä näkyy pöytäkoristeemme kokonaisuudessaan.
©Iiro Rautiainen

Let's get started! Alla olevassa kuvassa näkyy viime postauksessa esittelemäni DIY-pöytänumeromme. Ne aseteltiin tuollaisiin hopealla spraymaalilla pinnoitettuihin pulloihin ja that's it.

©Iiro Rautiainen

Valkoiset pöytäliinat me vuokrattiin Pattijoen pesula Claarasta. Vuokraus onnistui lyhyellä varoitusajalla ja suht mutkattomasti. Vähän se oli alkuun sellaista ees sun taas -soittelua ja säätöä, kun soittamassani puhelinnumerossa ei kaikki olleet perillä vuokraushinnoista ja muista, mutta lopulta, kun pääsin asioimaan suoraan Jounin kanssa, niin homma alkoi sujua. Palvelu oli joustavaa. Noudimme liinat Kempeleestä, jonne myöskin palautimme ne: likaisina. Oli tosi ihanaa, kun ei tarvinnut itsellä huolehtia liinojen pesetyksestä! Hintakin oli huomattavasti halvempi kuin muissa kartoittamissani liinavuokraamoissa (60€/15kg = reilut 20 liinaa).

Neliöpöytien keskellä oli kaistale hopeanväristä kimaltelevaa kaitaliinaa, jotka äitini leikkasi ja ompeli normaalikokoisista pöytäliinoista. Ne me löydettiin alennuksesta Anttilasta (3 pöytäliinaa/22,50€).

Kiitos äitille ompeluavusta! <3
©Iiro Rautiainen

Kaitaliinan päällä keskellä pöytää oli neliönmuotoinen palapeili. Peilejä löysin ihan tavallisilta kirpputoreilta tosi edullisesti (18kpl/2€).


Peilit heijastivat kauniisti kynttilöiden valoa.
©Iiro Rautiainen

Peilin päälle, sen keskelle, aseteltiin valkoinen Ikean Papaja-ruukku (pienempi kahdesta mahdollisesta koosta), joka täytettiin hiekalla. Ruukun ympärille laitettiin erilaisia ja -kokoisia hopeasprayattuja ja kirkkaita pulloja ja purnukoita, joita olin kerännyt itse ja saanut sukulaisilta. Osa niistä oli koristeltu hopeisella glitterteipillä tai valkoisella/vaaleanvihreällä/violetilla/harmaalla satiininauhalla. Osaan purkeista tipautettiin tuikkukynttilä tai aseteltiin hopeinen glittertähti.


©Iiro Rautiainen
©Iiro Rautiainen

Hiekalla täytettyihin Papaja-ruukkuihin tökättiin hopeasprayattuja oksia. Oksia me roudattiin mm. mökiltä ennen häitä ja osan niistä saimme valmiiksi sprayattuina Toivolassa edellisenä viikonloppuna häitään juhlineelta pariskunnalta <3 Mökiltä roudatut yksilöt saivat spraypeitteen hääviikolla vanhempiemme pihalla. Oksat olivat kyllä näyttävä, edullinen ja helposti toteutettava somiste. Suosittelen!


©Iiro Rautiainen

Oksiin ripustettiin roikkumaan kirkasta kristallinauhaa, johon kiinnitettiin sinne tänne myös isompia kirkkaita kristalleja. Sekä nauhat että kristallit tilasin eBaystä (nauha ~12€/30m ja kristallit 12,50€/80kpl). 

©Iiro Rautiainen
©Iiro Rautiainen

Hopeaoksien ympärille ruukkuihin asetettiin vaaleanvihreitä hortensiakukintoja mm. peittämään oksat paikallaan pitävää ruukuissa olevaa hiekkaa. Monissa kuvissa hortensiat näyttävät oudon värisiltä, jotenkin ruskeilta, mutta oikeasti ne olivat siis vihertäviä. Purkkeihin ja purnukoihin laitettiin myös kukkia. Keke ja äitini ostivat violetteja ja valkoisia kukkia ihan tavallisista marketeista tähän tarkoitukseen (älkää kysykö mitä kukkia, sillä mulla ei ole siitä pienintäkään hajua :D).

©Iiro Rautiainen

Näiden jo mainittujen peilien, ruukkujen, oksien, purkkien ja purnukoiden lisäksi pöydissä oli jokaisen aikuisvieraan kohdalla servettitaskun kera viini- ja vesilasi sekä aterimet. Myös vesikannu ja viinipullot mahtuivat pöytiin hyvin.


©Iiro Rautiainen

Mitäs te lukijat tykkäätte näistä meidän pöytäasetelmista? Itse olin niihin ihan tositosi tyytyväinen! Vaikka me ei tehty koekattausta tai testattu pöytien koristeita mitenkään muutenkaan etukäteen, toteutui visioni aika lailla täydellisesti. Himpun verran niissä voisi ehkä olla enemmän violettia, mutta se on pikku juttu :) 

Iso kiitos pöytien somistuksesta vastanneille apujoukoille! <3 Aatelkaa, en itse ehtinyt oikeastaan ollenkaan olla konkreettisesti mukana pöytien laittamisessa ja näin upeaa jälkeä tuli ilman mun jatkuvaa vahtaamistakin! :)

©Iiro Rautiainen

10 kommenttia:

 1. Vau! Sopisi hyvin nää värit ja asetelmat myös talvihäihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa oon minäki monesti miettinyt :) Paremminkin ehkä sopis mun mielestä nuo meidän koristeet talvihäihin ku loppukesän häihin :'D

   Poista
 2. Upea toteutus! Ja kiva nähdä, millä rajallatällaisen saisi toteutettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kivoista kehuista! <3 Kalliiksi tällaiset pöytäasetelmat ei kyllä tule :)

   Poista
 3. Vau, upean näköistä! :)

  Ps. Järjestän blogissani karkkiarvonnan http://elamanipaivamedarinsp.blogspot.fi/2016/02/300-postaus-karkkiarvonta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset! <3 Täytyypäs käydä kurkkaamassa arvontasi ;)

   Poista
 4. Hei! Aivan ihanat koristelut teillä ollut! Olen ajatellut juuri samanlaisia oksia meidän talvihäihin. Olisiko kiinnostusta myydä noita nauhoja ja kristalleja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kaunis! <3 Itsekin rakastuin tähän oksaideaan tosi varhaisessa vaiheessa hääsuunnittelua. Ilman muuta on kiinnostusta myydä :) Laittaisitko mulle vaikkapa sähköpostia: purppurasade@gmail.com

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!