keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Vierailu juhlapaikalla

Piipahdimme sunnuntaina Alakylän Toivolassa Keken, äitin ja kaasojen A sekä J kanssa. Pari pikkupirpanaakin oli mukana meitä viihdyttämässä :) Yleisön toiveesta tämä postaus sisältää melko yksityiskohtaista tietoa juhlapaikastamme. Lopussa on muutama vuokraajalle esittämämme kysymys.

Esittelijä oli tosi kiva. Ensinnäkin hän oli hyvin joustava ja pystyi esittelemään tilaa meille suht lyhyellä varoitusajalla. Hän oli myös täsmällinen ja oli mukavaa, kun hän antoi meidän aluksi katsella paikkaa omin päin. Loppuvaiheessa hän vastaili hassuihinkin kysymyksiini asiantuntevasti, iloisesti ja kärsivällisesti. Ehdotin muutamaa parannusehdotustakin ja hän aikoi ottaa ne puheeksi lähiaikoina järjestettävässä juhlapaikkaa koskevassa kokouksessa. Tosi kiva juttu! :) 

Kerroin hänelle mm., että useassa vanhemmassa nuorisoseurantalotyyppisessä juhlatilana toimivassa rakennuksessa, jossa on suuri huonekorkeus, on nykyään tehty koristelusta helpompaa siten, että katonrajaan on kiinnitetty tankoja, joihin koristeet, kuten kankaat, lamput, viirinauhat ja muut, on kätevä kiinnittää. Tai jos tilassa ei ole noita mainitsemiani tankoja, on ylös kattoon tai seinille kiinnitetty vähintäänkin koukkuja, joihin naruja ja koristeita voi ripustaa. Toivotaan, että vuokraajat hankkisivat Toivolaan edes nuo koukut somisteiden ripustamista helpottamaan! Mulla kun on ajatuksissa jos minkälaisia lennokkaita suunnitelmia katon koristelu varten ;) Jos nämä koukkusuunnitelmat eivät toteudu, saimme kuitenkin luvan kiinnittää seiniin/kattoon omasta toimestamme, mitä haluamme. Naulojen ja ruuvien kolot eivät onneksi Toivolan väkeä haittaa.

Salin huonekorkeus on suuri.

Positiivisia asioita, jotka varmistuivat lopullisesti vierailun aikana, oli mm. se, että viinilasit ja kuoharilasit kuuluvat nykyään tilavuokran hintaan, ja että lainattavana oli astioiden lisäksi myös mm. tuikkukuppeja ja kukkamaljakoita (kynttilöitä saa tilassa siis, toki varovaisuutta noudattaen, polttaa). Paikalta löytyi myös valkokangas, jota voi hyödyntää esim. PowerPoint-esityksessä, sekä mikki puheita varten. Avainten noudon ja niiden palautuksen kanssa vuokraajat ovat joustavia. Ihana tietää, ettei sunnuntaina tarvitse herätä ennen kukon laulua siivoushommiin!

Vaasit ovat suurimmaksi osaksi Ikea-mallistoa.

Juhlapaikalta voi myös vuokrata pöytäliinoja edulliseen 2€:n hintaan. Kappalehinnan lisäksi liinat täytyy tosin käyttää pesulassa, mikä aiheuttaa lisäkustannuksia. Mutta siitä huolimatta, hinta ei ole mielestäni kovin paha. Meillä tosin tämä pöytäliina-asia on vielä hiukan mietinnässä. Voi olla, että päädymme Ikean Knoppa-lakanoihin, kuten niin kovin moni muukin nykyään. 

Bongasimme perheiden pienimpiä varten myös kaksi syöttötuolia. Kiva, ettei niistäkään tarvitse erikseen huolehtia. Kunnollista vaipanvaihtopistettä kummastakaan vessasta ei sen sijaan löytynyt. Itse asiassa miesten vessassa ei ollut minkäänlaista pöytätasoa, joten vessakorin paikkakin täytyy miettiä uudestaan. Ehkä sen voisi ripustaa pyyhenaulakkoon. Naisten vessassa pieni pöytätaso oli ja luulen, että sitä voi paremman puutteessa käyttää vaipanvaihtoalustana. Täytyy varmaan vaan lainata sinne sellainen muovipehmustesysteemi jostain. Saippuat, vessa- ja käsipyyhepaperit tulevat talon puolesta. Luulen, että hommaan sinne kuitenkin jotkut sievemmät saippua-annostelijat ja kenties käsipyyhepaperin lisäksi muutaman käsipyyhkeen. Jos jaksan :)

Sori A! Oli pakko laittaa tää, koska kaikki muut kuvat
oli niin tylsiä :D

Ikkunalautoja salista ei löydy, joten kynttilöitä ja vaaseja tarvitaan ainoastaan pöytiin ja ehkä esiintymislavan reunalle. Pöytiä siellä oli n. 30 kpl. Lisäksi toisessa huoneessa oli n. 6 ns. pirtin pöytää, joita voi myös hätätapauksessa käyttää. Vuokratilan esittelijä oli sitä mieltä, että pöytiä pitäisi olla vähintään 150 hlölle. Varmasti onkin, jos pöydistä muodostaa muutaman pitkän pöydän, mutta meillä olisi haaveissa muodostaa niistä useampia pienempiä pöytäryhmiä. Täytyy vähän laskeskella ja mallailla, että onnistuuko tämä haaveemme vai päädytäänkö kuitenkin pitkiin pöytiin. Tuoleja oli reilusti ja kahdenlaisia. Tummansiniset sopivat testaamani tuolihupun kanssa paremmin yhteen kuin beiget, mutta voimme hyvin käyttää molempia, jos pelkkiä sinisiä ei ole tarpeeksi. 

Kahden pöydän muodostamaan
neliöön ei ehkä mahdu 8 ruokailijaa.

Kolmen pöydän suorakulmioon 8 hlöä mahtuisi hyvin.
Knoppa-lakana pöytäliinana kuultaa hiukan läpi.

Tarjoiluastioiden ja vesikannujen määrä täytyy tarkistaa vielä yhdessä pitopalvelun kanssa lähempänä häitä. Kahvin avec-laseja (ts. konjakkilaseja) ja viskilaseja viskibaaria varten ei ollut. Niitä täytynee siis hommata itse. Kakkulapioita en myöskään nähnyt laatikoissa kuin yhden. Täytyy ottaa muutama oma mukaan, jos niitä ei löydy jostain lisää. Tuhkakupin virkaa pihalla toimitti vanha säilykepurkki. Ehkä sen tilalle voisi hankkia jonkun hienomman. Jos jaksaa :) 

Karkkibuffan paikka on vielä mietinnässä. Photo booth sijoitettaneen narikan viereen. Siinä on sopivasti tilaa, ikkunasta tulee luonnonvaloa ja valkoista seinää vasten on helppo laittaa jokin kiva taustakangas tai muu. Lisäksi sen sijainti lähellä ulko-ovea ja vessoja helpottaa vieraita muistamaan Photo boothin olemassaolon :)

Narikkatilassa on kookas ikkuna.

Pöytäkartan toteutuksessa voisi käyttää hyväkseen saliin johtavan oven vieressä sijaitsevaa ilmoitustaulua tai, jos ilmoitustaulua ei käytetä pöytäkartassa, niin ainakin sen päälle kartan voinee sijoittaa. Toinen hyvä paikka pöytäkartalle on salin puolella oven vieressä, mutta silloin sille tarvitsee jonkin telineen. Lahjapöydälle loogisin paikka lienee samassa tilassa ilmoitustaulun kanssa. Vieraiden on helppo jättää lahjat ja kortit pöydälle kävellessään kohti salia ensimmäistä kertaa. Myös vieraskirjan ja mahdollisen deittipurkin voisi sijoittaa sinne. 

Ilmoitustaulu on hyvällä paikalla
saliin johtavan oven vieressä.

Onneksi juhlapaikassamme on paljon tilaa. Juhlasalin, keittiön ja ruokabuffetille kaavaillun tilan lisäksi rakennuksesta löytyy pieni ns. varastohuone bändiä varten, jo mainitut narikka ja eräänlainen väliaula (johon mietimme siis sijoittavamme ainakin lahjapöydän) sekä suht iso ns. epävirallisempi ruokailutila pöytineen ja telkkareineen, johon on tarkoitus sijoittaa ainakin lastennurkkaus. Vieraskirjoille, karkkibuffalle, viskibaarille ja muille on siis useampiakin eri paikkavaihtoehtoja.

Pirtinpöydät ns. tv-huoneessa.

Koitin etsiä ennen sunnuntaista juhlapaikkavierailuamme netistä vinkkejä siihen, mitä juhlatilan vuokraajalta kannattaa kysyä, ja mitä asioita ylipäänsä tarkistaa, kun siellä käy. Kysymyslistoja löysin vain muutaman, joten ajattelin kantaa korteni tuohon pieneen kekoon ja listata tähän joitain asioita, joita itse kyselimme ja tarkkailimme juhlapaikalla kierrellessämme.


Vessat:

- Onko vessoissa pöytätasoja vessakoreja varten?
- Entä vaipanvaihtotasoa?
- Minkälaiset saippua-annostelijat vessoissa on? Kuuluuko nestesaippua vuokrahintaan?
- Entä vessapaperi?
- Millaiset käsienkuivausmahdollisuudet vessoissa on? Kuuluuko käsipyyhepaperi hintaan? Onko vessoissa pyyhekoukkuja?


Juhlasali:

- Onko tilassa ikkunalautoja, jotka kaipaavat somistusta?
- Kuinka paljon pöytiä/tuoleja tilasta löytyy?
- Saako seiniin/kattoon kiinnittää nauloja, ruuveja tms.?
- Saako tilassa polttaa oikeita kynttilöitä?
- Minkälaiset verhot tilassa on?
- Saako seiniltä ottaa alas ryijyt, taulut yms. juhlan ajaksi?
- Onko syöttötuoleja?


Tekniikka:

- Onko puhujille mikkiä?
- Entä valkokangasta video-/PowerPoint- tms. esitystä varten?
- Missä kohti pistorasiat sijaitsevat ja kuinka monta niitä on?


Astiat:

- Onko tarjoiluastioita? Millaisia ja kuinka paljon?
- Entä vesikannuja?
- Kahvin avec-laseja?
- Viskilaseja?
- Kakkulapioita?
- Kukkamaljakoita?
- Pöytäliinoja?
- Tuikkukuppeja, kynttilänjalkoja?


Terassi ja ulkotilat:

- Onko tuhkakuppeja?
- Entä kaiteita, koukkuja tms., joihin asettaa lyhtyjä, valoja tms.?


Minne sijoittaa:

- Karkkibuffet?
- Pöytäkartta?
- Photo booth (Huom! Paikan pitää olla tarpeeksi valoisa)?
- Viski-/drinkkibaari?
- Booliastiat ja muut juomat?
- Lahjapöytä?
- Vieraskirja, deittipurkki yms.?
- Valokuvakollaasi?
- Lastennurkkaus?


Vuokraus:

- Milloin avaimet saa noutaa?
- Milloin ne pitää palauttaa?
- Onko juhlapaikalle jo valmiiksi tehty alkoholi-ilmoitus poliisia varten vai tuleeko se tehdä itse?



Keke nakitettiin totta kai ottamaan myös runsaasti mittoja juhlapaikalla. Mm. pöytien, tuolien, ikkunoiden, buffetpöydän ja juhlasalin koko on nyt kirjattuna ylös. Näin se tavaran hankinta jatkuu jälleen uudella sykkeellä! :)

Ps. Jos et ole vielä osallistunut Fiesta Finlandin lahjakortin arvontaan, niin täältä sinne pääsee, klik klik ;)

9 kommenttia:

  1. Vaikuttaa toooosi samanlaiselta meidän juhlapaikan kanssa, korkeine kattoineen päivineen :D toivottavasti asentavat tankoja tai koukkuja helpottamaan katon madallusta!

    VastaaPoista
  2. * Katon koristelua kuitenkin, eikä madallusta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäki oon lukenu sun juhlapaikkapostauksia ja todennut, että aika samanlaisissa paikoissa häitämme juhlitaan :) Toivotaan tosiaan, että tankoja tai koukkuja sieltä löytyisi hääpäivänämme :)

      Poista
  3. Hyvät kysymyslistat. Täytynee ottaa itsekin käyttöön,että muistaa kaikki.;)

    VastaaPoista
  4. Tosi hyvä lista asioista, jotka pitää ottaa huomioon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Aika moni asia oli meillä jo juhlapaikan suhteen tiedossa, kun sinne mentiin, mutta nuo oli sellaisia juttuja, mitkä piti vielä tarkistaa :)

      Poista
  5. Suosittelen kyllä vielä miettimään tuota pöytäliina-asiaa. Oon tätä asiaa itse usein miettinyt, että kun häihin kuitenkin laitetaan yleensä aika paljon rahaa, niin sitten pöytäliinojen kohdalla monella iskee piheys päälle. Kunnon valkoiset pöytäliinat ovat kuitenkin se juttu, joka saa salin kuin salin näyttämään juhlalliselta. Oletteko kysyneet pitopalvelultanne mahdollisuutta vuokrata liinoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä ihan totta! Kauniit valkoiset pöytäliinat ovat kuin piste iin päälle. Pitopalvelumme kautta liinoja ei valitettavasti ole mahdollista vuokrata, mutta juhlapaikan kautta on. Lupaamme miettiä asiaa vielä :) Kiitos kommentista!

      Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!