perjantai 6. maaliskuuta 2015

Suomen Häämessut Oulussa

Lauantaina 31.1.2015 (Onko siitä jo niin kauan?!) järjestettiin Oulun SuperParkissa Suomen Häämessut ja me suunnattiin sinne intopiukeana äitin, kaaso A:n ja kaaso J:n kanssa. Me mentiin messuille vasta klo 13 aikaan, sillä arvelimme, että suurin osa messuväestä vierailee siellä jo aamupäivällä. Onneksemme olimme oikeassa. Jotkut näytteilleasettajistakin vahvistivat, että aamupäivällä porukkaa oli ollut enemmän, mikä sopi meille enemmän kuin mainiosti. Oli ihanaa kierrellä messuosastoja rauhassa ilman jonottamista ja ihmisten väistelyä. 

Etukäteen olin näytteilleasettajalistasta bongannut omat suosikkini, joista pari feilasi valitettavasti hiukkasen, mutta yksi ylitti kaikki odotukseni. Tämä ihana positiivinen yllätys oli nimeltään Decorio, jonka esittelijä Tiina oli erittäin mukava ja ammattitaitoinen. Hän ei tyrkyttänyt liikaa, kuten joillakin esittelijöillä on tapana ja joka minua tuppaa suoraan sanottuna hiukkasen ahdistamaan, ja kertoi asiantuntevasti palveluistaan. Keskustelimme mm. tuolihuppujen ja muiden somisteiden vuokrausmahdollisuudesta hänen kauttaan. 

Dunin pisteeseen taas petyin, sillä ainakaan silloin, kun me siihen kävimme tutustumassa, oli se miehittämätön. Kukaan ei esitellyt tuotteita, vaan kaksi pöytää oli katettu Dunin tuotteilla ja niillä oli esitteitä. That's it. Höh. 


Dunin esittelypöydät.

Kaiken kaikkiaan messut olivat oikein mukavat. Hiukan minua jäi harmittamaan kattaus- ja askarteluideoiden vähäisyys. Esim. kutsukorttimalleja ja muita häiden paperituotteita en nähnyt esillä missään. Kukkakauppa Kanervalla oli kuitenkin oikein pirteä kattaus ständillään, joskaan ei juuri meidän näköinen.


Kukkakauppa Kanervan esimerkki hääkattauksesta.

Kultaseppiä paikalla oli monia ja heillä oli näkemäni mukaan myös hyviä tarjouksia. Itse en kuitenkaan kovin paljoa sormuksia vielä katsellut (syystä, jota en valitettavasti ihan vielä voi teille paljastaa), mutta olen varma, että moni morsian ja sulhanen löysi messuilta omat rinkulansa. Juhlapaikallamme Toivolalla oli messuilla myös pisteensä ja kävinkin porisemassa sen esittelijän kanssa hetkisen. Hääpukuliikkeitä mukana oli tottakai myös ja kivahan niitä kauniita mekkoja on aina katsella, vaikka oma onkin jo hankittuna.


Viiaennan, Zazabellan ja Morsiusateljee Katariinan upeita pukuja. 

Osallistuimme kymmeniin arvontoihin (täällä jännättiin kynsiä purren osuisiko jokin arvontavoitto kenenkään meistä kohdalle. Yhteydenotosta taitaa olla kuitenkaan enää turha haaveilla...), hamstrasimme itsellemme suklaata (paitsi kaaso A, jonka jämäkkyyttä dieetin suhteen ihailen suunnattomasti! U go girl!), joimme lasilliset skumppaa (ois kyllä useampikin maistunu ;D) ja juttelimme eri yritysten edustajien kanssa. Positiivisesti minulla jäi mieleen juurikin Decorion Tiina sekä valokuvaajista Valonkorjuun Mika Saloranta. 


Skumppaa messuilun lomassa.

Kaaso A ja äitini kävivät lisäksi trimmauttamassa kulmakarvansa kuntoon erittäin edulliseen hintaan. SuperParkin ravintolassa olisi ollut edullisesti tarjolla hääteemainen buffet sekä kakkubuffet, mutta me päätimme jättää ne väliin ja suunnata messujen jälkeen kreikkalaiseen syömään (olin himoinnut Olimpoksen rapulautasta jo pitkään :P). 


WellHottarien Niina tuunaamassa kaason kulmia.

Messuilla oli myös erilaisia esitelmiä ja tietenkin the National Wedding Show. Esitelmistä emme nähneet yhtäkään, mutta muotinäytöksen katsoimme messuvierailumme lopuksi. Se oli oikein kiva erikoisine koreografioneen ja kauniine asuineen, mutta pieni miinus täytyy antaa siitä, että erityisesti näytöksen loppupuolella mallit oli puettu huolimattomasti. Muutamalla mallilla oli mekon vetoketju auki, kauniiden pitsiselkämyksisten pukujen alta näkyi rintaliivit, puvut istuivat huonosti yms. Nämä ovat toki pikkujuttuja, mutta pistävät ikävästi silmään, eivätkä anna puvuista saatika niitä myyvästä yrityksestä erityisen hyvää kuvaa. Varsinkaan, kun juontaja kertoo kuinka erinomaisesti tietyn yrityksen puvut istuvat kantajalleen juuri silloin, kun edestäsi kävelee malli, jonka puvun selkämys ei nimenomaan istu kantajalleen ei sitten yhtään. Harmikseni yksi lavaa valaisevista valoista osoitti ikävästi suoraan meihin päin, joten kuvat näytöksestä jäivät huonolaatuisiksi ja vähiin.


The National Wedding Show.

The National Wedding Show.

Lopetetaan tämä postaus kuitenkin positiiviseen nuottiin sanomalla, että messut antoivat ainakin tälle hääsuunnittelijalle taas erilaista potkua häiden järjestämiseen. Kiitos kuuluu messujen järjestäjille ja mukaville näytteilleasettajille! :)

6 kommenttia:

 1. Kiva saada kurkistaa messuille, jotka on järjestetty näinkin kaukana omilta kulmilta. Upeita pukuja ainakin näytti olevan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muidenkin kuin omien lähialueiden messut kiinnostaa :) Kauniita pukuja näkyi paljon, olet oikeassa :)

   Poista
 2. Kävimme vastaavilla messuilla Tampereella miehen kanssa ja sielläkin oli Dunin osasto miehittämätön ja kävelin siitä ainakin kaksi kertaa ohi.
  Kattauksia oli kyllä peräti kolme, jos ei neljä, mutta omaa silmääni ne eivät miellyttäneet. Voi tietysti johtua siitä, ettei siellä ollut yhtään mustavalkoista kattausta. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava kuulla sunkin kokemuksia messu-Dunista! Hyvä tietää, että heillä taitaa siis olla sama systeemi kaikkialla eikä kyse ollut vain meidän pohjoisen asukkien syrjimisestä :D

   Poista
 3. Tsemppiä häiden suunnitteluun :)

  VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!