torstai 19. maaliskuuta 2015

Love me do ja Hulvaton Hääkisa

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ajattelin kirjoitella "vähän" (sori oikeesti, tästä postauksesta tuli ihan hullun pitkä...) omia kokemuksiani Turussa ystävänpäivänä järjestetystä Love me do -häätapahtumasta ja erityisesti siellä ohjelmassa olleesta Hulvattomasta Hääkisasta, johon minä Mustaa Makiaa -tiimeineni osallistuin. Hääkisasta en olekaan pahemmin muista hääblogeista lukenut ja luulen tietäväni siihen syyn... Mutta palaillaan siihen vielä myöhemmin tässä postauksessa. 

Toivottavasti tämä brutaalin rehellinen kirjoitukseni ei loukkaa ketään, sillä se ei suinkaan ole tarkoitukseni, vaan tavoitteenani on kertoa mahdollisimman suoraan, miten asiat koin ja toivon tästä olevan ehkä jopa apua tapahtuman ja kilpailun järjestäjille jatkossa. Lisäksi toivon, että postauksesta ei saa sellaista käsitystä, että olisimme huonoja häviäjiä. Sillä sellaisia emme ole. Toki jotkin asiat harmittavat ja toiset ihmetyttävät, mutta voitto ei suinkaan ollut päällimmäisenä mielessämme Turkua kohti matkatessamme, vaan tärkeintä oli päästä viettämään laatuaikaa rakkaiden ystävien kanssa <3


Oulu-Turku

Ajeltiin perjantaina tyttöjen kanssa Oulusta Seinäjoen kautta Turkuun. Reilut 600 kilometriä taittui yllättävän nopeasti, vaikka perille Turkuun saavuttiinkin vasta myöhään illalla. Hyvässä seurassa aika kuluu kuin siivillä <3 Hotellilla otimme vielä ahkerasti kuvia Instagramia varten ennen kuin tytöt laittoivat sen todellakin hyvin ansainneina nukkumaan ja minä jatkoin postaamista aamukuuteen asti.


Oulu-Turku.

Instagram-tehtävä

Yksi Hulvattomaan Hääkisaan kuuluneista tehtävistä oli siis kaksiosainen Instagram-tehtävä, jossa ideana oli postata Instagramiin kuvia 1) ennen varsinaista kisapäivää 2) sekä myöskin sen aikana. Saimme etukäteen toteutettavaa Instagram-osuutta varten ohjeet, joissa tiimien kerrottiin keräävän tuosta kisaosuudesta sitä paremmat pisteet, mitä enemmän hauskoja ja fiilisteleviä kuvia tiimi laittoi Instagramiin etukäteen. Ideana oli postata kuvia etukäteistunnelmista, kisa-asupuuhasteluista ja periaatteessa ihan mistä tahansa sellaisesta, josta tulee LMD ja Hulvaton Hääkisa mieleen. 

Mustaa Makiaa kunnostautui tässä etukäteisinstaamisessa oikein kunnolla, sillä taistelimme yhden toisen tiimin kanssa lopulta suurimmasta postausmäärästä, vaikka meidän tiimi aloitti mustana hevosena Instagram-postausten julkaisemisen monta päivää muita tiimejä myöhemmin :) Olen ylpeä instatytöistäni, vaikka lopulta emme hyötyneetkään ahkerasta instaamisestamme oikeastaan mitenkään. Se kyllä kieltämättä harmitti, sillä näimme kahden viikon ajan tosi paljon vaivaa kuvien ottamiseen, muokkaamiseen ja tekstien sekä hashtagien keksimiseen. Yksi meistä oli täysin ummikko Instagramin kanssa emmekä me muutkaan sen käyttöä kovin paljoa olleet aiemmin treenanneet, joten itse sovelluksen opettelussakin meni oma aikansa. 

Lopulta tästä etukäteisinstaamisosuudesta jaettiin yhteensä 5 pistettä (sille tiimille, joka oli laittanut Instagramiin eniten postauksia) koko Hulvattoman hääkisan kokonaispistemäärän ollessa 151 pistettä. Etukäteen saamissamme ohjeissa oli maininta, että kaikista parhaimman "ennen kisaa Instagram-postauksen" tehnytkin tiimi saisi extra-pisteitä, mutta näin ei kuitenkaan ollut. Luulen sen johtuvan siitä, että suurin osa tiimeistä oli todella ahkeria postaajia ja näin ollen järjestäjät eivät yksinkertaisesti ehtineet tutustua kaikkiin postauksiin perusteellisesti tehdäkseen valintaa parhaasta sellaisesta. 

Jos olisimme aavistaneet etukäteen, että etukäteisinstaamisen pisteosuus koko kisassa on noin pieni, emme olisi panostaneet siihen niin paljon kuin nyt teimme (tämä olkoon vinkkinä tulevien vuosien kilpailijoille ;)). Olimme aika yllättyneitä tästä etukäteisinstaamisen pienestä osuudesta, sillä mielestämme nimenomaan nuo ennen kisapäivää tehdyt Instagram-postaukset olivat niitä, jotka mainostivat LMD-tapahtumaa eniten. Luulen nimittäin, että itse kisapäivänä postattuja kuvia ei kovinkaan moni messuvieras tai muu taho ehtinyt selaamaan... Minä en ainakaan ehtinyt :) Enkä tiedä ehtivätkö loppujen lopuksi kisajärjestäjätkään (?).


Kisapäivän alku

Ystävänpäivän aamuna heräilimme hiljalleen lyhyiden yöunien jälkeen ja aloimme laittautua kisaa varten. Kisa-asumme muotoituivat tiiminimestämme: Mustaa Makiaa. Nimenhän voi käsittää kahdella eri tavalla. Ouluksi nimi tarkoittaa tietenkin Mustaa Makeaa, minkä takia mukanamme oli lahjuksina niin salmiakki- ja lakritsikarkkeja kuin Salmariakin ;) Nimen toinen merkitys Mustaa Magiaa tuli taas asuissamme esiin silinterihattuina ja taikasauvana. Minä olin pukeutunut taikuriksi ja tytöt olivat hemaisevia avustajiani. 

Päävärinä asuissamme oli tietenkin musta. Mustia hevosia kun olimme :) Kultaiset ja hopeiset pitkät ripset kruunasivat kokonaisuuden. Lisäksi ihana kaaso S oli tehnyt meille selkään hienot tiimibannerit ja mukana kannettaviksi lakanat osuvine teksteineen. Tiimimaskottimme keltainen "Bodyguard"-nalle kulki myös mukanamme koko päivän. 


Mustaa Makiaa feat. Kristoffer Ignatius


Pitää olla pikkusen pölijä :)

Saavuimme VPK-talolle hyvillä mielin ja innosta puhkuen. Ylimääräiset tavarat mukavien narikkapoikien huomaan jätettyämme kokoonnuimme kisaisäntä Teron ja muiden joukkueiden kanssa narikkakerrokseen. Päiväkohtaiset kisaohjeet saatuamme saimme kuulla, että kisan ensimmäinen tehtävä järjestettäisiinkin siellä, sillä päälavan aikataulu laahasi jäljessä ja meidän oli tietenkin helpompaa joustaa paikan suhteen kuin muiden esiintyjien. Tämä oli täysin ymmärrettävää, sillä eiväthän esim. hääbändit olisi kovin helposti saaneet roudattua bändikamojaan lavalta muualle :)

Pakollinen hissikuva :)

Innoissaan ja jännityneinä.

Tehtävä 1

Hääkisan ensimmäinen varsinainen tehtävä oli syöntitehtävä. Jokaisesta joukkueesta yksi onnekas pääsi mussuttamaan heinäsirkkoja ja toukkia, joista osa oli suklaakuorrutettuja, nam :P Kisa oli todella (!) tasainen ja kisaisännällä taisi olla vaikeuksia sijoitusten jakamisen kanssa, sillä mielestämme sijat taisivat mennä lopulliseen pistetaulukkoon hiukan väärin... 

Jälkiviisaana voisi sanoa, että tehtävä olisi kannattanut järjestää siten, että jokaisen suorituksesta olisi otettu aikaa, jolloin sijoitukset olisi ollut helpompi jakaa reilusti. Kaiken kaikkiaan kisa oli kuitenkin todella hauska! Pääsin itsekin maistamaan pieniä lautasille jääneitä ötökkämurusia ja hyvälle ne maistui, uskokaa tai älkää :) Ei ollenkaan liian paha tehtävä siis ja kaaso S edusti tiimiämme ylväästi!


Mitähän sieltä paperin alta paljastuu?

Tehtävä 2

Toinen tehtävä järjestettiin sekin narikkakerroksessa. Pääsin rikkomaan palikkarykäelmää radio-ohjattavalla dinosauruksella. Taisi ohjeet mennä tällä palikalla vähän ohi siinä jännityksessä, sillä en aluksi oikein hiffannut robotin ohjausmekanismia, mutta loppujen lopuksi pärjäsin aika hyvin. 

Tehtävän toteutuksessa oli jälleen hieman ongelmia, sillä palikat eivät tahtoneet oikein kaatua ja säännöt tuntuivat muuttuvan kesken kaiken. Meille jäi myös hiukan epäselväksi millä perusteella pisteet ja sijoitukset loppujen lopuksi jakautuivat. Tiimeistä kukaan kun ei saanut kaikkia palikoita nurin, hyvä me! :D


Palikka edustaa :)

Tehtävä 3

Kolmas tehtävä oli sekin narikkakerroksessa. Yksi edustaja kustakin tiimistä pääsi kakunmaisteluhommiin (alun perin tehtävän oli ilmeisesti tarkoitus olla joukkuetehtävä, mutta kenties kilpailupaikan vaihtumisesta johtuen, se olikin yksilölaji). Tehtävänä oli etsiä kädet selän takana pelkkää suuta apuna käyttäen kermakakun uumenista sinne piilotettuja pieniä karkkeja. 

Ihanan kaaso A:n suoritus oli kuin hienon rouvan konsanaan, mitä nyt hiukan paidalla ja kasvoilla oli kermavaahtoa urakan jälkeen, mutta räpsyttimissä ei pisaraakaan :) Kaikki tiimit tsemppasivat toisiaan mahtavasti loppuun asti ja naurua riitti! Upeaa!


Kaaso A mittailee vastustajaansa katseellaan :)

Tehtävä 4

Neljännen ja viimeisen tehtävän pääsimme suorittamaan juhlasaliin päälavan edustalle. Kyseessä oli hääteemainen monivalintamuotoinen joukkuetietokilpailu, jossa suurin osa kysymyksistä liittyi vanhoihin hääperinteisiin. Ihan lonkalta heitimme kaikki vastaukset, paitsi vuoden 2014 Hulvattoman Hääkisan voittajajoukkue oli varma tieto ;) Yllättävän hyvin pärjättiin tuossakin kisassa, vaikka sen aikana kyllä tuntui, ettei me tiedetty yhtään mitään :D 

Tehtävä oli suoraan sanottuna kuitenkin aika tylsä ja vähän turhan pitkä. Kysymyksiä oli liian paljon ja ne olivat liian vaikeita. Täyttä tuuripeliä. Ainakin mun mielestä :) En tietty voi puhua muiden tiimien puolesta. Siellähän saattoi olla paljonkin varmaa tietoa aihealueesta ;)


Oliko se aa vai oliko se bee...?

Instagram-tehtävä jatkui

Hulvattomaan Hääkisaan liittyvä instaaminen jatkui koko kisapäivän ajan. Saimme ohjeet, joissa neuvottiin ottamaan päivän aikana kuvia erinäisistä asioista (esim. kaunein hääkattaus, juontaja, lavalla tapahtuu, ihanin asuste, tasting stuff jne.) ja postaamaan niitä Instagramiin tiettyjen hashtagien kera. Ainakin osalla tiimeistä jotkin hashtagit eivät toimineet ja kuvien lataaminen oli sen takia hankalaa ja työlästä. Luultavasti hashtagit oli jotenkin "bannattu" Instagramin toimesta, sillä niitä oli käytetty jo etukäteisinstaamisessa niin paljon. 

Lisäksi kuvien ottaminen päivän aikana oli stressaavaa. Emme tienneet, mihin mennessä kuvat tarkalleen ottaen piti olla eetterissä, joten päivän edetessä minuun hiipi pienoinen paniikki, sillä en tiennyt ehtisimmekö postata kaikki kuvat tarpeeksi ajoissa. Niitä kun oli melkoinen lista. Lopulta Hulvattoman Hääkisankin aikataulu venyi, joten kuvien kanssa ei olisi tullut kiire. Turhaa panikoimme siis. Kun kaikki kuvat kisaa varten oli otettu, olimme kaikki yhtä mieltä siitä, ettemme postaa Instaan enää ikinä koskaan mitään. Ja aika vähiin se kieltämättä onkin tuon urakan jälkeen jäänyt...

Kisajuryn kerrottiin jakavan pisteitä kuudessa Instagram-kategoriassa (jo aiemmin mainitsemani "eniten Instassa ennen kisaa" -kategoria, persoonallisin tyyli, tyylillisesti kauneimmat kuvat, monipuolisin ja kekseliäin lähestymistapa kuvauskohteiden valinnassa, paras kokonaiskattavuus tapahtumapäivän sisällöstä ja paras overall-fiilis). Kisaisäntä Tero kommentoi pisteytystä näin:

"Instagram -tehtävän pisteyttäminen oli kuvien määrän ja tason vuoksi melkoisen hankala, eikä joissain kategorioissa kerta kaikkiaan voinut antaa yhdellekkään tiimille etua muihin nähden. Kaikkien joukkueiden postauksissa oli Overall -fiilis sellainen, ettei ketään voinut nostaa eritysesti framille. Samoin lähestymistapa kohteisiin, vaikka jokaisella tiimillä hieman erilainen, oli kaikilla sellainen, ettei ollut mahdollista todeta yhden olevan toistaan parempi."


Kokonaiskuva Hääkisasta

Emme ehtineet syömään kunnolla koko päivänä. Mitä nyt haimme Snack Barista karkkia ja poppareita. Tästä syystä meillä alkoi iltaa kohti mentäessä olla sen verran heikko happi, että kisainto väkisinkin laski hieman :/ Meitä kyllä muistutettiin kisan alkupuolella kisan järjestäjien toimesta, että kannattaa huolehtia ruokailusta ja nesteytyksestä, mutta oli loppujen lopuksi suht hankalaa arvioida, missä välissä syömään olisi ehtinyt, ettei vaan vahingossa missaa mitään tärkeää (kisa-aikataulu kun ei pitänyt kutiaan ja instaamisessa kului paljon aikaa). Jos olisin itse järjestämässä kyseistä kisaa ensi vuonna, varaisin kisaajille selkeän ruokatauon johonkin kohtaa päivää. Näin mukava ja rento kisafiilis pysyisi varmemmin yllä kaikilla joukkueilla koko pitkän päivän ajan! ;)

Harmi, että suurin osa tehtävistä järjestettiin narikkakerroksessa. Alun perin kolme neljästä tehtävästä oli siis tarkoitus toteuttaa lavalla ja nyt vain yksi oli siellä. Tehtävien yleisönä ei useinkaan ollut muita kuin muut tiimit ja niiden jäsenet. Varsinaisesti mua itseäni se ei haitannut, sillä eipähän ainakaan jännittänyt niin paljon kuin isomman yleisön edessä olisi tehnyt :D Mietin vain, mitähän kisan sponsorit tykkäsivät tällaisesta ratkaisusta... Kisa ei näkynyt koko päivänä tapahtuman yleisilmeessä muutoin kuin meidän tiimien kiertelyssä paikan päällä, neljännessä tietovisatehtävässä ja tietenkin palkintojen jaossa. 

Muissa hääblogeissakin kisaa on käsitelty todella vähän ja luulen sen johtuvan siitä yksinkertaisesta syystä, että aika harva näki kisan tehtäviä ylipäänsä suoritettavan. Aikataulun venyminen johtui teknisistä ongelmista ja ymmärrän, ettei niille siinä tilanteessa voinut enää mitään, mutta harmittaa kisän järjestäjien ja LMD:n puolesta, että kisa jäi niin vähälle huomiolle etukäteishehkutuksesta huolimatta.

Kisan järjestäjätkin olivat tilanteesta pahoillaan. Näin kisaisäntä Tero kommentoi asiaa:

"Skaba oli tosiaan hetkittäin melkoisen hektistä, ja valitettavasti tapahtuman alun tekniset murheet aiheuttivat koko tapahtuman aikataulun myöhästymistä, jonka kiinni kuromiseksi jouduimme päättämään parin tehtävän siirtämisestä lavalta kohtauspaikalle. Mielestäni skaba ja skabaajat (ennen kaikkea skabaajat) olisivat kyllä ansainneet päästä lavalle enemmän, mutta koko tapahtumaa ajatellen meidän oli helpointa vapauttaa lava-aikaa sellaisille esiintyjille, jotka eivät olisi muualla kyenneet osuuttaan hoitamaan." 

Valitettavasti täytyy kuitenkin sanoa, että kaiken etukäteishehkutuksen perusteella, olimme saaneet kisasta hiukan erilaisen kuvan ja näin ollen se oli meille pieni pettymys. Tehtävät olisivat voineet olla paremmin loppuun asti mietittyjä ja monipuolisempia. Nyt kisoissa oli enimmäkseen kyse tuurista ja nopeudesta. Esimerkiksi luovuutta ei instaamisen lisäksi vaadittu missään muussa tehtävässä. 

Olisi myös ollut kiva, jos kilpakumppaneihin olisi ehtinyt tutustua enemmän, mutta kuvien ottaminen vei sen verran paljon aikaa, että siihen ei oikeastaan tullut mahdollisuutta. Kaiken kaikkiaan meillä oli kuitenkin oikein kiva päivä. Ja kivaa päivää ja kokemustahan me Turusta lähdettiinkin hakemaan, joten mission accomplished! :) Kisaisäntä Tero oli tosi mukava, puhumattakaan iki-ihanasta raggarimorsiamesta ja tapahtuman juontajasta Kristoffer Ignatiuksesta <3
Raggarimorsian <3

Lopputulos ja pisteytys

Saamissamme ohjeissa kerrottiin, että kullakin tehtävällä on oma pisteytyksensä, minkä lisäksi tarjolla on myös lisäpisteitä (paras asu, paras tiimihenki, parhaat bailaajat & aplodeeraajat, paras kisahenki), joita jury joko antaa tai ei anna sen mukaan, miten parhaaksi katsoo.

Hulvaton Hääkisa meni loppujen lopuksi todella tiukaksi, sillä kaikki viisi joukkuetta mahtuivat loppupisteissä 10 pisteen sisälle. Ykköspaikan nappasi Rakkausvoltti! Onnea voittajatiimille! :)


Love Me Do

Täytyy sanoa, että Hulvattoman Hääkisan lisäksi, en kyllä muuta oikein ehtinyt saada irti koko LMD:stä. Piipahdin muutaman lyhyen hetken hääblogiloungessa, jossa treffasin teitä muita bloggareita, mikä oli tietenkin tosi kivaa :) Vaikka toisaalta jäi kyllä myös kova harmitus siitä, etten ehtinyt enempää aikaa teidän kanssa viettää. Blogiloungessa kerkesin maistelemaan muutamat marengit ja skumpat, jotka oli oikein nameja :P Muusta ruoka- ja juomatarjonnasta en siellä ennättänytkään nauttia, mutta kuulin, että kaikki oli ollut oikein kivasti. Bloggaajia varten kerätyt goodie bagit olivat oikein ihana yllätys, vaikka MSCHICin tuote sieltä olikin vissiin unohtunut vahingossa pois. Kaiken kaikkiaan oli kyllä ylipäänsä todella herttaista ja huomaavaista järjestää meille bloggaajille tuollainen oma tila, jossa saimme vaihtaa kuulumisia. Kiitos siis siitä! :)


Blogilounge.

Hulvattoman Hääkisan, mukavien ihmisten ja blogiloungen lisäksi LMD:stä jäi mieleen Enkeli Cateringin mahtava palvelu, silmät kostumaan saanut Flash Mob -yllätyskosinta, Soda Streamin soodabaari, Snack Bar, Somistemaailman kauniit kattaukset, ylipäänsä näytteilleasettajien suuri määrä, kaunis ympäristö ja runsas kimallus. Valitettavasti esim. muotinäytöstä en nähnyt ollenkaan, mikä harmittaa kovasti, sillä se oli kuulemma hieno ja erilainen. Omille häille en ehtinyt myöskään koko päivän aikana uhrata ajatustakaan, vaikka tapahtumasta olisi varmasti löytynyt sinnekin jos minkälaista kivaa härpäkettä.

Tässä vielä vähän fiilistelykuvia itse LMD:stä. Lisää kuvia Mustan Makian kisavalmistautumisesta ja itse Love Me Do -häätapahtumasta löytyy tiimimme Instagram-sivuiltaLoppureissu

Valitettavasti emme jaksaneet katsoa Evan ja Manun keikkaa kokonaisuudessaan, sillä nälkä oli huutava. Suuntasimme hotellille vaatteiden vaihtoon ja sen jälkeen syömään hyvin ansaittua myöhäistä illallista. Piipahdimme eräässä baarissa, jonka jälkeen muut tiimiläiset olivat valmiita yöpuulle (allekirjoittanuthan olisi tietenkin vielä jaksanut jatkaa iltaa, ylläri ylläri ;D). Seuraavana aamuna heräsimme olosuhteisiin nähden virkeinä ja lähdimme ajamaan takaisin kohti Oulua mahat täynnä runsaan brunssin jäljiltä.


Eva & Manu.Ai että ku oli hyviä katkarapuja :P


Brunssievästä :P

Kiitos Turku! Kiitos LMD! Kiitos Amoriini.com! Mustaa Makiaa kiittää ja kuittaa! Pus <34 kommenttia:

 1. Olipa tosi kiva saada kattava postaus hääkisasta! :) Kisaa olisi kieltämättä ollut kiva seurata enemmänkin, harmi että tehtävät suoritettiin suurimmaksi osin niin syrjässä muusta meiningistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että postaus Hääkisasta oli mieluinen :) Mulla kun tuota oman käden tietoa aiheesta oli, niin kiva oli siitä kirjoitella ;) Se, että tehtävät suoritettiin syrjässä, oli tosiaan harmi. Mutta aina kaikki ei vaan mene niin kuin Strömsössä :)

   Poista
 2. Hei onpa kivan ilonen kuva blogiloungesta! Ihana! :)

  VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!