torstai 26. maaliskuuta 2015

Kolme kauneusvinkkiä

Ihmisen tulisi juoda vähintään n. 1,5-2 litraa vettä päivittäin. Veden juonnilla on paljon positiivisia terveysvaikutuksia, mutta sen sanotaan tekevän myös ihosta kimmoisamman ja puhtaamman. 

Ystäväni esitteli minulle jokin aika sitten erään söpön kännykkäsovelluksen nimeltään Plant Nanny. Se auttaa hauskalla tavalla pitämään kirjaa siitä, kuinka paljon vettä juot päivän aikana. Sovelluksessa kasvatetaan kasveja ja, jotta ne pysyvät elossa, on niille annettava tarpeeksi vettä sopivin väliajoin. En ole käyttänyt sovellusta vielä kauaa, mutta muilta olen kuullut siitä pelkkää hyvää. Monet sanovat oppineensa juomaan sen avulla oikein. Näihin viherpeukalon hommiin jää kuulemma koukkuun. Saa nähdä, miten mulle käy :)

Kuva.

Olen syönyt jo jonkin aikaa tätä alla olevaa Piimax C + Biotiinia. Biotiini vahvistaa kynsiä ja tuuheuttaa hiuksia. Olen huomannut kynsieni vahvistuneen ihan selkeästi. Varsinkin etusormien kynteni ovat aina olleet hauraat ja ohuet eivätkä ne koskaan kerenneet kasvaa kovin pitkiksi ennen lohkeamistaan. Tällä hetkellä kynteni tuntuvat vahvoilta eivätkä liuskoitu ollenkaan niin paljon kuin ennen, kiitos biotiinin.


Tämän syömäni biotiinin annostussuositus on hurjat kolme tablettia päivässä ja, koska tabletit ovat ikävä kyllä aika karhean tuntoisia, on niitä hankala niellä. Muuten olen ollut niihin tyytyväinen, mutta taidan kuitenkin kokeilla jotain toista merkkiä seuraavaksi. Tiedä sitten, millaisia muiden merkkien samanmoiset valmisteet ovat, mutta ehkäpä helpommin nieltäviäkin yksilöitä löytyy.

Kuulin, että biotiini voi aiheuttaa muidenkin kuin pääkarvojen tuuhenemista ja nopeuttaa niiden kasvua. Vielä en ainakaan itselläni ole tällaisia ikäviä haittavaikutuksia huomannut, mutta voi olla, että jätän biotiinin ihan vain varalta pois jonkin aikaa ennen häitä. Pensseleille tai muille karvaongelmille ei nimittäin siinä kohtaa ole varmasti mitenkään erityistä hinkua :D


Kolmas ja viimeinen vinkkini tässä kohtaa on runsaasti erilaisia ravintoaineita ja mm. jodia sisältävä merilevä. Ystäväni, joka on kärsinyt ajoittain allekirjoittaneen tavoin kovasta väsymyksestä, suositteli minulle vajaata teelusikallista merilevärouhetta joka aamu. Se on kuulemma hänellä toiminut ja väsymys on selkeästi väistynyt. 

Söin levää jonkin aikaa, mutta koska en huomannut sillä olevan erityistä vaikutusta virkeystasooni, ja koska sen maku on IMO ihan kamala, on se hiljalleen jäänyt pois aamurutiineistani... Jäljellä sitä olisi tuolla vielä puolisen pussia, joten voi hyvinkin olla, että syön sitä kesällä stressihuuruissani vielä lyhyen kuurin, jotta jaksan askarrella ja suunnitella ja järjestellä ja käskyttää ja ja ja häiden lähestyessä :) Merilevällä kun voi olla positiivisia vaikutuksia myös stressioireisiin.

Semmosta tänään. Oikein terveellistä loppuviikkoa kaikille ja pikaista paranemista kaikille flunssasta ja vatsataudista kärsiville! Niitä on valitettavan paljon nyt liikkeellä. Yyyh. Pysykää pliis poissa tästä huushollista!

8 kommenttia:

 1. Minulle on riittävä veden juominen tosi ongelmallista, joten täytyypä ottaa sovellus käyttöön, jos siitä vaikka olisi apua! Kerrankin peli, johon hurahtamisesta ei ole haittaa vaan hyötyä. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testaahan ihmeessä! :) Toivottavasti siitä on sulle apua! Tätä peliä pelatessa ei tosiaan ainakaan huonoa omaatuntoa tarvitse potea, vaikka sen seurassa hetken viettääkin :)

   Poista
 2. Itse olen käyttänyt säännöllisen epäsäännöllisesti apteekista saatavaa, eläimille tarkoitettua biotiinia :D En ole ihan varma, luokittelenko itseni kissaksi, koiraksi, vaiko hevoseksi, mutta siis tuo mömmö menee helposti alas, pillerit ovat pieniä ja niissä on tuplasti biotiinia ihmisille myytäviin verrattuna. Aika tyyriitä tosin muistaakseni olivat. Voisikin taas hakea purkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo, mäkin oon tainnut kuulla tuosta eläinbiotiinista! Kiva, että oot toiminu koekaniinina niin uskallan sitä ehkä itsekin testata ;D

   Poista
 3. Minullakin on ystävänä tuo vesikasvi! Ihan superhyvä sovellus ja sen avulla tulee joutua vihdoinkin tarpeeksi vettä.

  VastaaPoista
 4. Hei vau hyvä tuo applikaatiovinkki! Minulla on nimittäin tapana unohtaa se veden juonti tasaisesti päivän aikana ja sitten illalla juoda kaiken minkä olen unohtanut ja sehän ei ole suositeltavaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että vinkki tuli tarpeeseen! :) Ei ehkä tarvitse enää ravata yöllä niin paljon vessassa, kun iltaryypiskely jää pois ;D

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!