keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Shoppa, shoppar, shoppade, shoppat

Käytiin perjantaina äitin, kaaso A:n ja hänen kahden ihanan pirpanansa kanssa päiväretkellä Haaparannalla (Musta on muuten edelleen todella kummallista sanoa HaaparannaLLA eikä HaaparannaSSA niinku koko lapsuuteni totuin sanomaan. Yliopistoaikoina kuitenkin opin eräältä opiskelukaveriltani, joka on Ylitorniolta kotoisin, että oikea pääte on -lla eikä -ssa. Siinä oli sulattelua, huhhuh! Ja on siis vieläkin.). 

Mutta asiaan. Piipahdettiin tietenkin myös Ikealla, josta mukaani tarttui alehintaisia (19kr/kpl) violetteja vilttejä, mikäli hääpäivämme ilta sattuu olemaan viileä. Tupakoivat tai muuten ulkosalla viihtyvät vieraamme voivat niitä sitten lainata olkapäidensä suojaksi. Ostin vilttejä kolme kappaletta ja ajattelin leikata ne puoliksi, jolloin kuusi vilukissaa saa niistä tarpeen vaatiessa yhtäaikaa lämmikettä. 

Ikealta ostin myös kokeeksi yhden Knoppa-lakanan, jotta päästään testaamaan juhlapaikalle niiden läpinäkyvyyttä pöytiä vasten. Toivon, että ohuehkoista lakanoista ei näy liikaa läpi, jotta voitaisiin tuunata niistä pöytäliinat häitä varten niin edullisia kun ovat. Haaparannan Ikealla oli muuten kuohari-, valkkari- ja punkkulasit tarjouksessa (9kr/6kpl). Ihan ältsin halpaa! :) Meillä niille ei ole tarvetta. Muutoin olisivat ehdottomasti lähteneet uuteen kotiin samoin tein.

Vierailtiin toki perinteisesti myös Ica Maxissa, josta löysin ale-hyllystä violetteja lasisia kynttiläkuppeja (10kr/kpl). Niitä oli yhteensä 8kpl ja kotiutin ne kaikki. Samasta hyllystä löysin myös pari tuollaista metallista valko-violettiraitaista sylinterimäistä säilytysrasiaa (9,90kr/kpl), joille tulee varmasti häissä käyttöä esim. karkkibuffassa. 

Haaparannan tuliaisia.

Mitäs muuta? Söin Ikeassa mm. katkarapuleivän, juoksin kummipojan 6v. kanssa kilpaa karkkikauppaan (Ja hävisin. Pitäisköhän koittaa aloitella sitä liikuntaproggista pikkuhiljaa...), hullaannuin karkkikaupassa ruotsalaisiin irtokarkkeihin (Paljon parempia kuin suomalaiset! Pitäisköhän sitä ruokavaliotakin koittaa pistää hiljalleen ruotuun...) ja en voinut olla koko ajan hymyilemättä meidän mukana reippaasti shoppailleelle pikkurinsessalle n. 9kk. Hyvä seura, kiva päivä! <3

8 kommenttia:

 1. En ookaan kuullu tai koskaan tullu ajatelleeksi tuota Haaparannan kieliopillista asua.. Jäin varmaan viideksi minuutiksi tuon ekan kappaleen jälkeen pohtimaan ja tavaamaan tätä sanaa että voiko se oikeasti olla. :D

  Mutta täytyy sanoa että ihanan helppo teemaväri teillä, kun oikeaa väriä löytyy noin helposti ja vieläpä edulliseti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Ei se Haaparannalla kyllä vieläkään oikein taivu mun suuhun :D

   Violettia kyllä kieltämättä löytyy jonkin verran kaupoista tällä hetkellä :) Tämä perfektionistihan tietysti haluaisi, että kaikki ois aivan prikulleen samaa violetin sävyäkin, mutta pikkuhiljaa tajuan onneksi hellittää näiden vaatimusteni kanssa :D

   Poista
 2. Ooh, taas oot tehny kivoja löytöjä :) Kyllä mä pääsin vähällä meidän minihäissä, ku pelkästään tarvitsi väsätä pöytäkoristeet. Mutta teillä tulee lopputulos varmasti olemaan upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olikin pikkuisen pitempi väli löytöjen tekemisessä niin piristi kummasti nämä ostokset ;) Välillä kyllä mietin kieltämättä, että olisko meilläkin kannattanut järjestää minihäät tai karata naimisiin... Lopputuloksesta kun ei koskaan tiedä, vaikka kuinka näkee vaivaa... Mutta ehkä se ei olis kuitenkaan ollut meidän juttu :)

   Poista
 3. Hei onko siellä tosiaan viinilasitkin noin halvat. :O Tarvittais valkkari- ja punkkulasit. Osaatko sanoa, kauanko on tarjouksessa?

  VastaaPoista
 4. Moi Janna! Juu, kyllä siellä oli niin valkkari- kuin punkkulasitkin tarjouksessa :) En vaan kuollaksenikaan muista mihin asti tarjous oli voimassa... :( Mulla on sellainen kutina, että ehkä tämän kuun loppuun, mutta mun muistiin ei ehkä ole luottaminen... Suosittelen siis soittamaan Ikealle tai chattailemaan Ikean nettisivujen kautta henkilökunnan kanssa ja tarkistamaan asian :) Onnea lasien metsästykseen! Toivottavasti tärppää!

  VastaaPoista
 5. Oli ne tän kuun loppuun. Mut nyt on kuitenkin jo haettu molempia laseja. :)

  VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!