torstai 12. maaliskuuta 2015

Juttua unelmapolttareista

Mun blogin luonnoksissa on jo pidemmän aikaa lymyillyt polttariaiheinen postaus, ja kun sekä Our love is a diamond -blogin Marija (joka pisti alulle koko homman) että Love is a million little things -blogin Karoliina, heittivät minua Unelmien polttarit -postaushaasteella, oli siihen tietenkin tartuttava ja viimeisteltävä tämä postaus julkaisukuntoon. Kiitos tytöt perseelle potkimisesta! ;D1. Kuka on vastuussa polttareidesi järjestämisestä?

Mun kultaakin kalliimmat kolme kaasoani. Toki varmasti muutkin polttareihin osallistuvat kertovat kaasoille mielipiteitään ja osallistuvat omalta osaltaan polttareiden ajankohdan, budjetin ja ohjelman suunnitteluun, mutta lopullinen päätösvalta on kaasoilla. Ainakin luulisin näin :)


2. Ketkä osallistuvat polttareihisi?

Tätä asiaa olen pohtinut siitä lähtien, kun kihlauduimme ja ehkä jo vähän aiemminkin. Tämä on oikeasti mulle ehkä se kaikista vaikein yksittäinen asia häiden järjestämisessä; polttareiden vieraslistan laatiminen. Elämässäni on paljon ihania naisia, mutta kai se raja on tässäkin asiassa vain johonkin vedettävä, nyyh. Päädyin lopulta siihen, että kutsun polttareihin vain heitä, jotka saavat kutsun myös häihimme. Mielestäni olisi tylyä pyytää kaveri etkoille ja jättää kutsumatta itse juhliin. Vaikka toisaalta, en kyllä itse pahastuisi, mikäli saisin kutsun jonkun kaverini polttareihin enkä lainkaan häihin... 

Häihin kutsun ystäviä vuosien takaa, joiden kanssa en ole enää viime vuosina ollut kovin paljoa yhteyksissä. Nämä ystävät pyydän vain häihin ja polttareihin kutsun ainoastaan heidät, joiden kanssa olen vielä tälläkin hetkellä enemmän tekemisissä. Polttareihin kutsun siis lukioaikaisen tyttöporukkamme totta kai. Muutaman ystävän ala-asteajoilta. Pari entistä työkaveria. Äitini, siskoni, tätini ja serkkujani. Yhteensä n. 15 ihanaa naista, joista toivottavasti mahdollisimman moni pääsee kanssani polttaripäivänä hulluttelemaan. Can't wait! :)


3. Mitä odotat polttareiltasi?

Odotan polttareiltani mukavaa yhdessäoloa läheisteni kanssa, paljon naurua ja yllätyksiä, hyvää (ruokaa ja) juomaa, kivoja aktiviteettejä, ysärimusiikkia, mun näköistä päivää. 

Musta olisi aivan ihanaa, jos polttareissa olisi jokin teema tai ainakin, että koko polttarikonkkaronkka olisi pukeutunut jotenkin yhteneväisesti. Olisi kiva, jos polttareiden teema olisi yllättävä eikä ehkä se kaikista ilmiselvin. Toivoisin, että tuntisin itseni nätiksi polttariasussani, ja että se ei olisi esim. mikään ylitiukka makkarankuori, jossa ei voi hengittää ja josta jenkkakahvat pursuilee yli. Asu saa olla hauska ja erilainen ja silmiinpistävä ja kekseliäs ja huomiota herättävä ja vaikka mitä, muttei mielellään kauhian ruma. Olisi ihanaa, jos polttarityylini olisi viimeistelty kauniilla meikillä ja kampauksella, joita mun ei tarvitsisi itse tehdä. 

Olisi kiva, jos alkoholipitoista juomaa olisi tarjolla sopivasti koko päivän ajan. Tarkoitus ei ole tietenkään vetää mitään perskännejä, sillä oishan se kiva, jos polttareista muistaiskin sitten seuraavana päivänä jotain. Mutta kyllä se alkoholi vaan mun mielestä kuuluu hauskanpitoon kavereiden kesken, sanokaa mitä sanotte :) Ruokaa on tietenkin myös hyvä syödä päivän aikana, että jaksaa. Mulla on kaikissa kekkereissä vähän sellainen huono tapa, että mä en monesti oikein muista muulta touhottamiseltani syödä. Eikä se monesti oikein maistukaan mulle silloin, kun on paljon kaikkea muuta hommaa. Eikä kovin aamulla myöskään. Joten ehkä ohjenuoraksi voisi polttareiden järjestäjille vinkata, että jos multa kysytään niin panostakaa mieluummin ohjelmaan ja juomaan kuin ruokaan :) Toki hyvä ruoka on ihana juttu joo, mutta siis jos pitää esim. budjetin takia valita, niin minä kyllä syön tyytyväisenä vaikka mäkkärillä euron juustoja :D 

Odotan myös, että polttareissani otetaan paljon kuvia, joille saadaan yhdessä nauraa vielä vuosien päästä. Toiveissa olisi myös, että kaasot kokoaisivat jonkilaisen polttarikansion häihin esille laitettavaksi.


4. Millaista ohjelmaa polttareissasi on?

Jos saisin toivoa, sisältäisi polttaripäiväni paljon tekemistä, mieluiten enimmäkseen sellaista, johon kaikki polttariseurueen jäsenet voivat osallistua. Toivon, että viettäisimme aikaa kaupungilla tai ylipäänsä ihmisten ilmoilla, jossa voimme herättää ihastusta tai pahennusta muissa ihmisissä :) 

Ohjelmaksi mulle kelpaa aika lailla mikä vaan. Extreme käy, vaikkakin se on usein melko kallista, joten ehkä useampi edullisempi koko polttariporukalle yhteinen aktiviteetti olisi kivempi. Hemmottelustakin toki tykkään, mutta ehkä jokin menevämpi on enemmän mua. Hierontaa ei ehkä ainakaan kannata ajatella, sillä oon yleensä aika töttöröö sen jälkeen. Manikyyrissä en ole tainnut koskaan käydä (:O), joten se ois varmasti kivaa. Äh, turhaan kai mä tähän mitään aktiviteettejä erittelen, sillä mitä tahansa mun kaasot mun pään menoksi keksivätkään, niin tykkään varmasti :)

Kaikki minut tuntevat tietävät, että "I like to move it, move it" :D Joten illan päälle olisi kiva päästä baariin krebaamaan ;) Ihan unelmajuttu ois sellanen, että jostain baarista ois meille varattu koko illaksi joku oma loossi/pöytä/soppi, jossa ne jotka ei ehkä viihdy tanssilattialla niin paljon kuin allekirjoittanut, voivat välillä lepuuttaa jalkojaan. Baariin menossa on tietenkin aina omat riskinsa; olen nimittäin varma, että esim. baarin valinta tuottaa erimielisyyksiä, kaikki ei tykkää tanssia, kaikki ei viihdy baarissa ylipäänsä, porukka voi hajota jne., mutta olen kuitenkin valmis ottamaan sen riskin. Nykyään tulee käytyä niin harvoin ihan kunnolla bilettämässä, että milloinkas muulloin olisi sen otollisempi tilaisuus kuin omissa polttareissa! Tiedän, että ketään ei voi pakottaa viihtymään baarissa tai olemaan pirteä pitkän ja hektisen päivän jälkeen, mutta toivon kuitenkin hartaasti, että edes joku jaksaa mun kanssa tanssia sinne valomerkkiin asti ja vaikka ylikin. Niin ja kaikista parasta olisi, että koko polttariporukalla olisi polttarivaatetus päällä vielä baarissakin ;) Yöpyminen yhdessä jossakin ei ole pakollista, muttei haitaksikaan.


5. Mitä et halua polttareiden sisältävän?

Morsiussaunaa. He, jotka minut tuntevat, tietävät, etten ole saunaihminen. Näin jo varttuneemmalla iällä (;D) olen oppinut saunomisesta hiukan enemmän pitämään, mutta ei se vieläkään ole oikein mun juttu. Mielelläni kyllä polttarisaunassa kävisin, mutta en polttaripäivänä. En nimittäin jaksaisi laittautua pitkän päivän jälkeen toista kertaa, sillä mun polttareissa ei suinkaan käydä saunan jälkeen raikkaina nukkumaan, ehei (ainakaan toivottavasti, paitsi jos se sauna on joskus aamuyön tunteina niin sitten ehkä joo :)). Kaikki hauskat morsiussaunataiat olisi kuitenkin kiva kokea, joten toiveenani olisikin, että voitaisiin saunoa jonakin toisena ajankohtana vaikkapa kaasojen kanssa ja pelleillä jauhoilla ja kananmunilla ja mitä näitä nyt olikaan :) 

En myöskään halua polttareihini stripparia enkä seksiväline-esittelijää. Ja jos se on vielä jollekin epäselvää niin tehtäköön vielä tiedettäväksi, että EN halua yhteisiä polttareita Keken kanssa! ;) Toivoisin myös, että jos polttarit ovat kovin lähellä häitämme, olisivat aktiviteetit sellaisia, joista ei tulisi kovin hirveesti mustelmia. Vaikka toisaalta, mullehan niitä tulee kyllä hennoimmastakin kolauksesta, joten ehkä tämä toive ei ole kauhean realistinen :D

Olen itse ollut järjestämässä polttareita kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla suurin ristiriitojen aiheuttaja polttareiden suunnittelussa on ollut raha. Yksi ensimmäisistä toiveista kaasoilleni polttareitani koskien olikin, että toivoisin, että minun polttareita suunnitellessa ei kenenkään tarvitsisi kiistellä raha-asioista. Minunkin polttariporukassani on ihmisiä eri elämäntilanteissa, joten tiedän, että kaikilla ei ole yksinkertaisesti varaa panostaa polttareihin kovin paljoa rahallisesti. Tiedän kuitenkin myös senkin, että ihanien ja ikimuistettavien polttareiden järjestäminen ei välttämättä maksa maltaita. Toivon siis, että kukaan ei mene vararikkoon polttareideni takia tai jätä överibudjetin takia kokonaan osallistumatta polttareihini. Mikäli tilanne niin vaatii, olen itsekin valmis osallistumaan polttareideni kustannuksiin. Se ei ole mikään ongelma ja tämän olen myös kaasoilleni kertonut.

Yksi tärkeä juttu polttareihin liittyen on myös se, että polttarit EI saa olla sinä viikonloppuna, kun Himoksella järjestetään Jysäri-festarit EIKÄ myöskään sinä viikonloppuna, kun Oulussa on Qstock. ENKÄ halua mennä mun työpaikalle (enkä mielellään sinne minnekään kovin lähellekään) polttaripäivänäni. 


That's it. Ei kai nää mun toiveet ihan mahdottomia ollu, eihän? ;)

Täytyypäs lähettääkin kaasoille lopullinen polttareiden vieraslista. Niillähän tulee kohta kiire suunnitella mulle täydellinen päivä! ;D Nythän on jo maaliskuun puoliväli, herranjumalaherranjumalaherranjumala! Alle 5 kuukautta häihin! *hengittelee paperipussiin*


2 kommenttia:

 1. Oho,blogeja selaillessa näkee hyvin erilaisia toiveita polttareista. Itse en halua "vanhempaa vuosikertaa" eli mm. äitiäni paikalle. Samoilla mennään etten myöskään halua yhteisiä polttareita sulhon kanssa.
  Mulla meinasi iskeä sama paniikki kun tajusin häihin olevan 5kk aikaa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mä luinkin sun blogista, että olit laskenut kuukaudet vähän väärin ;) Niin se vaan aika juoksee!

   Mulle taas on ollut alusta asti selvää, että haluan äitin mukaan polttareihini. Äiti on mulle todella tärkeä ja yksi mun parhaista ystävistä <3 Mutta ymmärrän kyllä myös sun päätöksesi olla kutsumatta äitiäsi. Se taitaakin olla täällä Suomessa yleisempää kuin mun tapani kutsua äiti mukaan.

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!