sunnuntai 30. elokuuta 2015

Min dag som en diskoprinsessa: Part 2

Dodiin, jatketaanpas yhden mun elämäni hauskimmista päivistä läpikäyntiä. Suurena tosi-tv:n ystävänä ja addiktina arvostin syvästi tätä seuraavaa ohjelmanumeroa (kuten myös sitä seuraavaa, stay tuned!). Luvassa oli Avioliitossa Selviytyjät (Suomi edition).


Kaasot oli askarrellu hienon bannerin ja kaikki.

Selviytyjät-kisa koostui kahdesta osiosta. Osa 1 oli joukkueviesti rakastumisen eri vaiheita mukaillen. Muodostimme kaksi joukkuetta ja joukkueiden sisällä jakaannuimme vielä pareihin. Jokainen pari juoksi viestiradan yhden kerran. Ennen kisan alkua meitä kehotettiin suorittamaan jokainen kohta loppuun asti ja huolella. Hutilointi tai oikaisu tiesi alkuun palaamista.Ennen kilpailun alkua antoi luotto omiin joukkueenjäseniin aihetta vähän uhota:
Rakastuminen:

Rakastumisvaiheeseen liittyy vahvasti tarve kuulua yhteen ja löytää läheisyys suhteessa toiseen ihmiseen. Untakaan ei välttämättä saa, kun ajattelee vain toista. Erillään ollessa tunnit tuntuvat matelevan. Halutaan tehdä kaikki yhdessä ja hetket ilman toista ovat sietämättömiä.


Tätä vaihetta edusti viestikisassamme kolmijalkajuoksu. Parin molempien osapuolten toiset jalat sidottiin narulla kiinni toisiinsa ja seuraavaan pisteeseen piti juosta "kolmella jalalla".Toinen rakastumiseen kuuluva asia on hullaantuminen. Eli sen lisäksi, että toisen kanssa haluaa tehdä kaiken yhdessä, ei toisesta voi yksinkertaisesti pitää näppejään erossa! Vaan peuhataan, peuhataan, PEUHATAAN! 

Hullaantumista viestissämme edusti halkojuoksu. Parin väliin n. lantioiden kohdalle asetettiin halko, joka tuli kuljettaa seuraavaan pisteeseen ilman käsiä tai muita ruumiinosia.


Rakastumisvaihe kestää aikansa. Jossain vaiheessa "huuma haihtuu". Se ei ole kuitenkaan merkki väärästä valinnasta, vaan on osa parisuhteen luonnollista kaarta. Se kertoo siitä, että suhde on siirtymässä eteenpäin, itsenäistymisvaiheeseen.


Itsenäistyminen:

Kun rakastumisvaihetta leimaa tietynlainen tapa nähdä toinen (rakastettu nähdään vahvasti positiivisessa valossa ja häneen suuntautuvat odotukset ovat myönteisiä; olet ihana), niin itsenäistymisvaiheessa korostetaan omaa itsemääräämisoikeutta sekä haetaan rajoja yhdessä ja erillään ololle.

Tämä näkyy usein valtataisteluna suhteessa. Tässä vaiheessa havaitsemme, ettei kumppani ollutkaan se, keneksi häntä luulimme. Voimme nähdä kumppanissamme myös niitä puolia, joita rakastumisvaiheessa ei vielä tullut esiin tai joita ei kyetty vielä näkemään. 

Tätä vaihetta viestissämme kuvasti pukkijuoksu. Pari asettui peräkkäin jonoon ja toinen parin osapuolista asetti päänsä toisen alaselkää vasten. Etummainen nosti sormensa otsalleen ikään kuin sarviksi ja eikun menoksi.

Joskus suhteessa ajaudutaan vahvaan ristiriitatilanteeseen (täyteen taistelutantereeseen), jolloin ennen ihanana nähty kumppani voidaan nähdä hyvinkin kielteisessä valossa (paskiainen!). Joskus oma reagointi uudessa tilanteessa voi yllättää (minä en huutanut, minä vain puhuin selkeästi!). Itsestään voi löytää puolia, joista ei ollut edes tietoinen.

Huutojuoksu kuvasti viestissämme tätä tilannetta. Parin tuli juosta seuraava viestietappi siten, että vähintään toinen parin osapuolista piti koko ajan mekkalaa.Itsenäistymisvaiheen tarkoitus on muuttaa suhdetta realistisemmaksi. Joillekin suhteille tämä vaihe on kompastuskivi ja parisuhteesta itsenäistytään ulos. Ne, jotka ovat todella sitoutuneita toisiinsa ja suhteeseensa puolestaan siirtyvät seuraavaan vaiheeseen.


Rakkaus:

Psyykkiseen läheisyyteen, intiimiyteen, liittyy usein tunne siitä, että kumppani on paras ystävä. Kumppania kohtaan koetaan helliä tunteita ja koetaan vahvasti hyväksytyksi tulemisen tunnetta. Hänen kanssaan voi jakaa syvimmätkin tunteet, ajatukset, arvot ja tavoitteet. Jopa vaatteet!

Tämä viestietappi meidän kilpailunvetäjältä unohtui välistä, hups :) Ideana olisi kuitenkin ollut, että pari olisi pukenut ylleen väljän paidan ja juossut maaliin.

Yllä mainitun kaltaisille suhteille on ominaista pitkäaikainen sitoutuminen, jota Avioliitossa Selviytyjät -kisan osa 2 käsitteli. Osan 1 voittanut joukkue jaettiin kahtia. Suoritukset olivat toisessa osiossa tällä kertaa yksilösuorituksia, mutta suoritusmuotona toimi edelleen viesti. Joukkue sai itse päättää kuka suorittaa mitkäkin tehtävät ja läpsystä vaihto!


Sitoutuminen (se, mitä loppuelämän suhde tarvitsee)

merkitsee yhdessä olemista niin hyvinä kuin vähemmänkin hyvinä hetkinä, kestämistä ja myötäelämistä. Parisuhteen strategiana sitoutuminen merkitsee elämän vaihteluiden hyväksymistä ja luottamusta siihen, että toisen tarpeiden huomioon ottamisella päästään parhaaseen lopputulokseen myös oman itsensä kannalta. Tämä merkitsee toisen tarpeiden asettamista välillä omien tarpeiden edelle.

Muista siis:

Joskus, kun sinulla tärkeä meno tai asia, tai vaikkapa tilaisuus, jossa haluat antaa itsestäsi hyvän vaikutelman, saattaa puolisosi käyttäytyä, noh kuin idiootti (joko hän on vähän liian huppelissa tai muuten vain tilannetaju pettää ja pahasti). Ole kärsivällinen. Hän ei varmaan halunnut tahallaan pilata tilaisuuttasi tai hidastaa menoasi. Me kaikki olemme inhimillisiä ja mokaamme joskus. Silloin on tärkeää, että kumppani on lempeä, hyväksyvä ja anteeksiantava (sen jälkeen, kun kunnian kukko on laulanut!).

Tällaista tilannetta finaaliviestissä kuvasivat mailajuoksu ja rapukävely. Mailajuoksun suorittajat asettivat otsansa mailaa vasten ja pyörivät sen ympäri 10 kierrosta, minkä jälkeen he kuljettivat pilttipurkin seuraavalle kilpailijalle. Tämä puolestaan kuljetti rapukävellen purkin vatsansa päällä seuraavalle osallistujalle. Joskus vain on huono päivä. Puolisollasi saattaa olla sellainen olo, että pieninkin askare tuntuu vaikealta ja aikaavievältä ja kärsivällisyys saattaa olla koetuksella. 

Huonoa päivää ja hankalaa askaretta kuvasi finaaliviestissämme makaroonien erottelu riisien seasta. Tehtävän suorittajat noukkivat aiempien joukkuetovereiden paikalle kuskaamasta pilttipurkista yksitellen lautaselle 10 makaroonia.


Kannusta häntä silloin eteenpäin. Tue positiivisin sanoin. Kehu ja kiitä. Halaa ja suukota (tai jos oikein ärripurri iskee: anna hänelle tilaa ja hiljaisuutta (ja suklaalevy!)). 

Tätä tilannetta viestifinaalissamme kuvattiin laittamalla makaroonit takaisin purkkiin pyykkipojan avulla. Tiedä häntä olisiko tässä tehtävässä tarvittu kehuja, suukkoja, tilaa, hiljaisuutta vai mitä lie kepulikonsteja, jotta allekirjoittanut ei olisi ryssinyt sitä ihan niin huolella kuin nyt teki :'D

Tärrää tärrää.

Kannustusta kisasta ei kyllä missään vaiheessa puuttunut.

Ennen kaikkea muista: älä ota elämää ryppyotsaisesti. Syö ja juo hyvin ja rakasta. Ei siinä ole sen kummempaa!

Syömistä viestissämme edusti narukarkin hotkaisu, juomista oluttölkin tyhjentäminen ja rakastamista munan laittaminen suuhun XD Kananmuna tuli siis kuljettaa suussa olevalla lusikalla maaliviivan yli.

Namia naamaan...

Kalija kurkusta alas...

Ja muna suuhun XD

Kilpailussa ratkaisevaa oli nopeus, mutta yhtälailla myös asenteella kerrottiin mahdollisesti olevan vaikutusta voittoon. Meitä kehotettiin kisaamaan rehdisti, reilusti, yhteistyötä tehden ja TÄYSILLÄ! 

Ilmeisesti tarkoituksena oli, että heimoneuvosto olisi äänestänyt kumpi joukkue oli vahvempi, mutta minulta kyllä meni se ohi, jos äänestys siis ylipäänsä tapahtui :D

Loppuun vielä kättelyt ja onnittelut vastajoukkueelle voitosta ja kiitokset reilusta pelistä. Ja pahoittelut mun tiimille, että menin sössimään :D Ehkä saan anteeksi, kun olin juhlakalu? ;)


Voittajajoukkue!

Tää oli ihan mahtava ohjelmanumero polttareihin!! Oon niin ylpeä mun kaasoista (erityisesti kaaso A ilmeisesti kunnostautui tämän ohjelman kehittämisessä)! On niillä kyllä luovuutta, mielikuvitusta ja toteutuskykyä, huhhuh! <3 Ei kuka tahansa tällaista saisi aikaiseksi! Mun murut! <3

Vielä on muutama polttaripostaus tulossa. Koittakaa kestää! :)

4 kommenttia:

 1. Vau, ihan mielettömän hauskan kuuloinen ohjelmanumero! :D Tosiaankin luovuutta käytetty ihan täysillä, tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä kieltämättä aika upea juttu! :) Mahtavaa, että muillekin välittyy, kuinka paljon tytöt on nähny vaivaa! Kiitti Milou! <3

   Poista
 2. Haha! Se oli kyllä hauskaa (vaikka ite sanonki XD). Paidat oli kyllä siinä esillä ja rastin varrella, en tiedä mikä meni pieleen kun ne niin täysin unohtui!? XD heimoneuvosto oli valitettavasti jätettävä pois ihan aikataulullisista syistä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot kyllä sanomisen ansainnu! ;) <3 Haha, ei voi aina kaikkea muistaa! :D Onneks meillä oli hienot vaatteet päällä jo muutenkin ;) Aattelinki, että aika oli tekijä heimoneuvoston pois jäämisessä. Mutta ei se menoa hidastanu! :)

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!