perjantai 30. tammikuuta 2015

Postimerkkien hinnat nousee

Postimerkkien hinta nousee 1.2.2015. Täten ajattelin säästää muutaman pennosen ja hankkia postimerkit hääkutsuihin ja kiitoskortteihin ennen kuun vaihdetta.

Oltiin Keken kanssa samoilla linjoilla ja päädytään mitä todennäköisimmin tilaamaan Postin verkkokaupasta nämä alla olevat Onnenpuu- ja Muumi-postimerkit: 


Onnenpuu-postimerkit. Kuva.
Muumisuosikit-postimerkkivihko.

Vielä ei ole täyttä varmuutta kummat tulevat kutsuihin ja kummat kiitoskortteihin. Tämä riippuu kovasti kirjekuorista ja varsinkin kutsun ulkonäöstä. Kiitoskortteihin molemmat merkit sopivat varmasti hienosti.

Onnenpuu-merkit sopivat mielestäni erinomaisesti hääaiheisiin kirjelähetyksiin, mutta niitä näkyy hääblogeissa aika paljon tällä hetkellä, joten halusin kovasti jotain erilaista. Lisäksi merkeissä mietitytti se, että ne ovat kakkosluokan merkkejä. Jostain muistan lukeneeni, että varsinkaan hääkutsuja ei kakkosluokassa olisi soveliasta lähettää. En kyllä oikein ymmärrä miksi. Hassu "sääntö" mielestäni. Näistä syistä johtuen käytetään merkkejä vain toisissa kuorissa.

Muumeihin päädyttiin niiden värikkyyden ja nostalgisuuden vuoksi. Muumi-merkkejä on tällä hetkellä myynnissä kolmenlaisia, mutta me tykästyttiin eniten siis noihin yllä oleviin (huomatkaa mm. Muumipapan viinilasi ;D). Näissä alla olevissa Muumi-merkeissä olisi hiukan violettia, mutta tuo itkevä Mymmeli ei ehkä oikein sovellu hääkutsuun tai kiitoskorttiin, joten jokaisesta vihkosta jäisi yksi merkki käyttämättä... Toisaalta meidän häissä tullaan kyllä varmasti näkemään ilon kyyneleitä, joten tavallaanhan se olisi oikeinkin soppeli ;D


Kuinkas sitten kävikään? -merkit. Kuva.

Nämä keltavoittoiset Muumi-merkit ovat nekin kivoja, mutta jostain syystä tykästyttiin enemmän noihin ensimmäisiin. Liekö syynä värien kaipuu näin synkän talven ja lumen keskellä tms.? :)


Muumit sarjakuvissa -postimerkit. Kuva.

Harmiksemme kummatkaan valitsemamme merkit eivät varsinaisesti ole teemaväreissämme, mutta ei sen niin väliä. Omalla kuvallakin olisi merkit tietenkin voinut tilata, jolloin värimaailman olisi voinut päättää itse, mutta valmiilla merkeillä säästetään hiukan, niin rahaa kuin aikaa ja energiaakin. Ei niitä postimerkkejä varmasti edes huomaa kukaan muu kuin me, joten turhaa stressata moisesta :)

Viikonloppuna on siis edessä vielä semmonen pikkuhomma kuin vieraslistan lukkoon lyöminen ja tarvittavan kutsumäärän laskeminen, jotta voidaan laittaa postimerkit tilaukseen... Keke meinas, että sehän on pala kakkua. Kunpa morsian olisi samaa mieltä...


Edit. Postimerkkien hinnat nousevatkin vasta 9.2.2015. Kiitos Puzzle Bride tiedosta! ;)

7 kommenttia:

 1. Ihanat. Suvussa on monta muuminkeräilijää, jotka varmasti huomaavat tämänkin detaljin. Kirjepostia tulee nykyään niin harvoin että minä ainakin katson merkitkin tarkasti. Ehkä vaikuttaa sekin että olen joskus kerännyt postimerkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota en tullutkaan ajatelleeksi, että muumikeräilijöitä lähipiirissä tosiaan on melko monta :) Kiva! Ehkä joku muukin siis huomaa huolella valitut postimerkkimme ;)

   Poista
 2. Voi ei. Miten multa jäi huomaamatta tää hinnan nousu... Olis voinu kans ennakoida!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee,kävin postin sivuilla ja hinnat muuttuukin vasta 9.2.2015. Eli vielä ehtii ens viikon ostella vanhalla hinnalla!

   Poista
  2. Ooooh, niinpäs onkin! Kiitos hirmuisesti oikean ajankohdan infoamisesta! <3 Onpa hyvä, että hinnat nouseekin vasta myöhemmin, jotta ehdit ostamaan merkit ennakkoon edullisemmalla hinnalla :)

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!