maanantai 7. syyskuuta 2015

Liebster Award x 3

Ihanan Wedding Emilia -hääblogin ihana Emilia, ihanan Miehensä vaimo -hääblogin ihana Miehensä vaimo ja ihanan Allt om Heidi&Jussi -hääblogin ihana Heidi palkitsivat blogini Liebster Award -palkinnolla. Wau! Tuhannet kiitokset tästä kunniasta teille kaikille kolmelle! <3

Palkinnon ideana on nostaa omasta mielestä hyviä blogeja uusien lukijoiden tietoisuuteen. Kyseessä on ketjuhaaste, jossa palkittu bloggaaja vastaa haastajan esittämiin 11 kysymykseen, haastaa 11 muuta bloggaajaa mukaan ja esittää heille 11 uutta kysymystä. Otan haasteen nyt hiukan pienemmässä mittakaavassa vastaan ja vastaan Emilian, Miehensä vaimon ja Heidin esittämiin kivoihin kysymyksiin, mutta jätän tällä kertaa haastamatta mukaan muita blogeja. Ei sillä, ettenkö olisi sitä mieltä, että monen monituinen blogi ja bloggaaja tämän ihanan palkinnon ansaitsisi, vaan siksi, että olen laiska (eikä mun lukulistalta kyllä taitaisi edes löytyä noin montaa haastamatonta blogia) :)


Tässäpä vastaukset Emilian kyssäreihin:

1. Mikä on etunimesi tarina? Molempien mummujeni toinen nimi on Maria ja lisäksi vielä systerilläni (=tädilläni) on kaksiosainen nimi, jonka jälkimmäinen osa on Maria. Vanhempani halusivat minulle nimen, joka toimii niin Suomessa kuin Ruotsissakin. Siksi Maria.

2. Mitkä neljä tuotetta kauppakassistasi useimmiten löytyy ja miksi? 1) Diet Coke. En juo kahvia enkä oikeastaan teetäkään, joten jostainhan munkin on sitä kofeiinia tankattava :) 2) P3. Snack, joka sisältää lihaa, pähkinöitä ja juustoa. Proteiinipitoinen, hyvänmakuinen ja kätevä pieni välipala. Suomeenkin tällaisia!! 3) Avokado. Terveellistä rasvaa suussasulavassa muodossa. Guacamole on ihan mun herkkua. 4) Vesi. Jos jotain kaipaan Suomesta, on se se helppous, kun voit juoda vettä suoraan hanasta.

3. Mikä saa ihosi kananlihalle? Kylmyys.

4. Kerro jokin kommellus, joka sinulle on joskus tapahtunut. Apuva. Näitähän on! Mutta en ole sellainen tyyppi, joka jäisi niitä murehtimaan, joten ne tuppaavat ajan myötä unohtumaan. Hmmm... Otetaanpa yksi hääaiheinen. Olin kaasona joitakin vuosia sitten. Tehtävänäni oli kulkea yhdessä sormuspojan kanssa alttarille, mikä meni hyvin. KUNNES alttarille päästyäni bestman viittilöi jotain mulle hurjana, mutta kuitenkin vaivihkaa. Sitten mulla välähti: sormukset! Pärkele, sormustyyny sormuksineen jäi sakastiin! Ei se auttanut kuin hipsiä hienovaraisesti sivukautta niitä hakemaan. Kerkesin hyvin, onneksi, eikä vieraat ollu mun ylimääräistä juoksulenkkiä edes huomanneet, huh :D

5. Mikä on turhin esine, joka kotoasi löytyy? Tällä hetkellä koti on täällä Jenkkilässä ja vielä meille ei onneksi kovin paljoa turhaa tavaraa ole ehtinyt kertyä. Sanotaan vaikka juustoraastin. Täällä suurin osa juustoista myydään valmiiksi raastettuna/viipaloituna...

6. Ketä ihailet ja miksi? Ihailen mun mummua. Siinä on semmonen rautarouva, että oksat pois. Hän on selvinnyt tässä elämässä suurista suruista, voittanut valtavia vaikeuksia ja vieläkin se vaan porskuttaa menemään <3

7. Mikä on kaunein näkemäsi maisema? Kyllä se taitaa olla mökkitie. Yhtä kaunis joka kerta!

8. Minkä asioiden tekemistä aina välttelet/et saa aikaiseksi tehdä? En saa aikaiseksi vastata viesteihin, jotka olen asiemmin lukenut, mutta joihin en ole heti vastannut. Vähänkö mua ärsyttää tämä itsessäni, murr!

9. Oletko kalenteri-ihminen? Perinteinen kirjakalenteri, kännykän kalenteri vai jokin muu? Olen. En luota siihen, että muistan asiat ilman, että merkkaan ne kalenteriin. Vielä vuosi pari sitten olin kirjakalenteri-ihminen henkeen ja vereen, mutta niin kuin varmasti monella muullakin, on paperi vaihtunut näyttöön...

10. Mikä on vuoden paras päivä ja miksi? Euroviisufinaalipäivä. Silloin me fiilistellään sukulaisten kanssa viisuja koko vuoden edestä, nauretaan, syödään, juodaan, lyödään vetoa ja puhutaan siitä, että kun Suomi voittaa seuraavan kerran niin me mennään paikan päälle katsomaan :)

11. Mikä on paras neuvo, jonka olet saanut? Antaa vitun itkeä. Siellä on enemmän vettä ja pitemmät silmäripset. -mummu-


Sitten siirrytään Miehensä vaimon kysymyksiin:

1. Onko häillänne teemaa? Jos on, niin mikä se on? Häissämme oli teemaväreinä violetti, vaaleanvihreä, hopea ja valkoinen. Myös paljon blingiä ja jonkin verran puuelementtejä nähtiin. Ei kuitenkaan mitään yhtä ainoaa selkeää teemaa.

2. Kuinka päädyit valitsemaan häidenne värit? Häiden värit tuli aika automaattisesti. Violetti on mun lempiväri ja sitä on käytetty meillä myös sisustuksessa jonkin verran. Se tuntui vaan luonnolliselta meille. Ja sitoohan se häitä hiukan tämän bloginkin nimeen :) Valkoinen kuuluu häihin. Sitä ei liene tarvi perustella. Metallinhohtoa kaivattiin myös ja hopea oli meille jotenkin tutuin ja turvallisin. Pitkään mietittiin neljänneksi väriksi vihreää tai keltaista, mutta lopulta hempeä vihreä vei voiton. En tiedä miksi. Ehkä siksi, että sitä olisi kuitenkin tullut kukkien mukana juhlapaikalle.

3. Tahdotko mielummin perinteitä vai jotain muuta? Perinteitä pienellä twistillä :) Mies on perinteikäs mies, mutta häissä oli mukana myös vähän modernimpaa menoa.

4. Miten sinua kosittiin vai kositko sinä? Vuosien odottelun jälkeen Keke kosi mua jouluaattona meidän olohuoneessa ensimmäisen mulle antamansa joululahjan avustamana. Lisää tuosta hetkestä voit lukea täältä.

5. Mitä häiden jälkeen, valtaako/valtasiko tyhjyys? Olen hiukan yllättynytkin, että tämän pahempi tyhjyys ei mua ole vallannut. Ehkä se johtuu tästä Jenkkilään paluusta. Ja onneksi on blogi. Tänne saa hössöttää häistä vielä pitkään :)

6. Muuttaisitko jotain puolisossasi, jos voisit? En muuttaisi. Keke on hyvä mulle juuri sellaisena kuin on <3

7. Kuinka tapasit puolisosi? Kotipaikkakuntamme kioskin pihalla 17-vuotiaina. Oltiin oltu samalla yläasteella, mutta siellä ei vielä tunnettu toisiamme.

8. Uskotko rakkauteen ensisilmäyksellä? Uskon.

9. Pahin hääpainajaisesi? Yllättävän vähän niitä lopulta tuli nähtyä. Viime yönä näin vähän niinku hääpainajaisen. Oltiin meidän juhlapaikalla, ei tosin meidän häissä vaan mun ja Keken yhteisissä synttärijuhlissa. Mun pieni ihana 1-vuotias serkkutyttöni ujosteli mua, mitä se ei siis yleensä ikinä tee, ja sanoi mulle mun kysyessä, että eikö se enää ole mun kaveri, että "EI OO" :( Vissiin alitajunnassa pelottaa, ettei se enää muista meitä, kun tullaan takaisin Suomeen...

10. Paras vinkkisi hääjärjestelyihin? Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja viime tippa on paras tippa :)

11. Näkyykö ammattinne häissänne? Mulla on yliopistotutkinto, ei virallista ammattia. Matkailualalta mulla on paljon työkokemusta, mutta siitäkään huolimatta matkailuteemaa ei meidän häissä näkyny. Vaikka se on ihan mahtava teema! Monesti mietin sitä meillekin. Jonkin verran mun pääaine (ruotsin kieli) häissä kuitenkin näkyi (mm. kakkukoristeessa). Keke on tietotekniikan insinööri ja hänen ammattinsa näkyi mm. hänen kalvosinnapeissaan. Pikkuisissa yksityiskohdissa meidän ammatit oli siis häissä mukana. 


Ja vielä viimeiseksi Heidin kysymykset:

1. Mikä hääsuunnittelussa on parasta? Kaikki! :) Inspiraation etsiminen Pinterestistä ja blogeista. Ideoiden jakaminen ihmisten kanssa. Innostuminen.

2. Mikä hääsuunnittelussa ärsyttää eniten? Budjetin laatiminen ja väliaikaiset saamattomuuden tunteet.

3. Kumman valitsisit: omakotitalon semi-maaseudulta vai kerrostaloasunnon (suur)kaupungin keskustassa? Ensimmäisen. Ja semmonenhan meitä kotona Suomessa odotteleekin <3 Siellä on hiljaista ja saa nukkua rauhassa, mutta toisaalta, jos tekee mieli, niin Singstaria voi laulaa täysillä vaikka koko yön.

4. Millainen on unelma-asuntosi? Itsestään siivoutuva :D Iso muttei liian iso. Valkoista, hopeaa, peilejä, kimallusta. Yksikerroksinen. 

5. Jos sinulla ei olisi taloudellista pakkoa käydä töissä, kävisitkö silti? Hmmm... Tällä hetkellä, terveydentilani takia, en välttämättä.

6. Jos sinulla olisi rajaton hääbudjetti, mikä on sellainen asia jonka häihisi kustantaisit (mutta nyt et voi)? Onko tällaista asiaa ollenkaan? Nyt kun oikeasti tätä pohdin, ei sellaista asiaa taida olla. Ehkä olisin ostanut blingimmän sormuksen, jos jotain pitää keksiä :)

7. Mikä on sellainen asia, mitä et mistään hinnasta jättäisi häistänne pois (sulhasta ei lasketa)? Vieraat <3

8. Mikä on hääinhokkisi (esim. joku hääleikki, häätapa, ihan mikä vaan...), mitä et ikimaailmassa ottaisi omiin häihisi? En tiiä, onko mulla oikeasti mitään sellaista jos-tuo-juttu-ois-tullu-meidän-häihin-oisin-lähteny-helevettiin-koko-häistä. Täällä kuitenkin joitain vähän pienempiä juttuja, joita en meidän häihin tahtonut (vaikka noistakin kyllä osa meillä nähtiin ;D). Niin ja oisin mää saattanu suuttua, jos Keke ois sotkenu mun naaman kakulla ;) 

9. Uskotko, että avioliitto tulee muuttamaan arkeanne? Miten? Tiedän, että se ei muuttanut arkeamme. Paitsi siten, että Keke kutsuu mua tyttöystävän sijasta vaimoksi.

10. Mikä olisi unelmahäämatkakohteesi? Voi tämän ku tietäis!! :) Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan! ;)

11. Jos hääbudjettisi olisi hyvin pieni, esim. 2000 euroa ja sillä pitäisi päästä naimisiin, millaiset häät järjestäisit? Tarjoaisin häissä lämpimän ruoan sijaan pelkät kakkukahvit. Pyytäisin valokuvaajaksi jonkun taitavan läheisemme ja soittaisin musiikkia Spotifystä. Alkoholia olisi edelleen tarjolla ja juhlapaikka olisi sama, mutta koristeluja vähemmän. Keke käyttäisi vanhaa pukuaan emmekä hommaisi vihkisormuksia, vaan käyttäisimme kihlojamme. Kukat kerättäisiin luonnosta. Videokuvaajaa emme palkkaisi. Hääyön viettäisimme kotona ja hääauton lainaisimme joltain tutultamme. Jos kuitenkin totta puhutaan, niin luultavasti emme olisi menneet naimisiin, jos meillä olisi ollut noin pieni budjetti, vaan olisimme säästäneet vielä muutaman vuoden budjettia kartuttaaksemme. Tai ottaneet lainaa. Häät on ainutlaatuiset juhlat ja minusta niiden suhteen ei pidä tehdä liikaa kompromisseja. Totuus on, että me ei oltais saatu järkättyä meitä tyydyttäviä juhlia 2000 euron budjetilla. Niin se vaan on.


Täällä Jenkeissä on huomenna kansallinen vapaapäivä. Hyvää Labor Daytä sinne rapakon taakin! :) Me lähdetään sen kunniaksi nyt hamppareille ja frojoille.

2 kommenttia:

 1. Pisti silmään kommenttisi, ettei hanavettä voisi juoda Yhdysvalloissa. Missä päin siellä asutte? Itse olen asunut USA:ssa useammassakin paikassa sekä idässä että lännessä ja joka paikassa hanavesi on kyllä ollut juomavesistandardit täyttävää. Toki voi olla, että teillä on juuri sattunut niin huono tuuri, ettei vettä voisi juoda, mutta asia kannattaa ehdottomasti selvittää, koska puhdas hanavesi on aina puhtaampaa kuin pullossa myytävä vesi. Aurinkoisia syyspäiviä toivotellen! :)

  t. vesihuollon diplomi-insinööri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri kiitos kommentistasi! Vähän huonosti ilmaisin itseäni tässä vesiasiassa. Toki hanavettä voi siis juoda täälläkin päin maailmaa, olet oikeassa :) Sen maku on vaan todella paha ts. kloorinen, joten ilman suodattimia siihen totuttelu veisi turhan kauan aikaa. Suodattimen osto meillä kuitenkin on ollut tässä ajatuksissa jo jonkin aikaa. Emme vaan ole vielä saaneet aikaiseksi hankkia, joten veden roudaus kaupasta jatkunee vielä ainakin hetlen :) Ihanaa syksyä myös sinnepäin täältä Virginiasta! ;)

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!