tiistai 29. syyskuuta 2015

Istumajärjestyksen teko

Ehkä joku jo arvasikin, että se viime postauksessa mainitsemani suhteellisen viime tippaan jätetty askare oli niinkin ihana kuin istumajärjestyksen teko. Torstai-iltana myöhään me siis istahdimme Keken kanssa tietokoneelle. Tiesin, että netistä löytyy jos minkälaista plaseerausohjelmaa ja uskoin homman hoituvan helpoiten jollakin niistä (googlaa esim. wedding seating app vaihtoehtoja löytääksesi). Kuitenkin paria ohjelmaa kokeiltuamme totesimme ne huonoiksi. Yhdessä mm. ei voinut sijoittaa pöytiin ilmaiseksi kuin muistaakseni 30 henkeä... No meillä vieraita oli yli puolet enemmän, joten se oli no go. Ehkä parempiakin sovelluksia olisi löytynyt, mutta me päätimme siinä vaiheessa vaihtaa tuohon niin perin perinteiseen metodiin eli kirjoitimme vieraiden nimet post it -lapuille ja eikun hommiin.


Lajittelimme ensin perheet, pariskunnat ja kaverikunnat omiin nippuihinsa sen mukaan, keiden ainakin halusimme pääsevän samaan pöytään istumaan. Meillähän pöydät olivat kahdeksan hengen neliöpöytiä. Pöytiä oli 10, mutta vieraita vähemmän kuin 80, joten meille jäi hiukan liikkumavaraa pöytäjärjestyksen suhteen siinä mielessä, että joihinkin pöytiin pystyi jättämään tyhjän/tyhjiä paikkoja. Jokaiseen pöytään ei siis ollut pakko mahduttaa tasan kahdeksaa vierasta, vaan myös seitsemän tai jopa kuusi oli joissain tapauksissa passeli lukumäärä. 

Olin lukenut etukäteen mm. hääblogeista, kuinka vaikeaa ja rasittavaa pöytäjärjestyksen laatiminen on. No. Meille se oli kyllä yllättävän helppoa eikä meillä totta puhuen siinä kauaa nokka tuhissut. Ja mielestäni onnistuimme siinä jopa aika hyvin (seuraavana päivänä se ei kaivannut kuin yhden tai kaksi pientä fiksausta). Tietenkään kaikkia häävieraita ei millään voi miellyttää, mutta luulen, että kenellekään ei tullut mielestään ihan hirveen kamalat istumakaverit :) Älkää siis arvon morsiankollegat liikaa peljätkö istumajärjestyksen tekoa! Ei se välttämättä olekaan niiiin paha rasti kuin pelotellaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!