tiistai 24. marraskuuta 2015

Leegot kuntoon häitä varten

Oonko jo kertonut, kuinka ihana mies mulla on? ;) Muun muassa siksi, että aivan häiden alla hän lupasi mun mennä hammaslääkäriin korjauttamaan hymyni, mikä ei ole halpaa lystiä laisinkaan.

Joku saattaa ehkä muistaa, että toissa juhannuksena tämä tampio vähän könysi ja katkaisi etu- ja kulmahampaan välisen ylähampaansa. Voin sanoa, ettei ollut mikään kaunis näky se. Koko tuon kesän kuljin terveyskeskuksessa tehty väliaikainen paikka suussani ja häpesin hymyäni. Syksymmällä pääsin vihdoin terveyskeskukseen teettämään pysyvämmän paikan, mutta nättiä hampaasta ei tullut vieläkään ja kaiken lisäksi kuukausien kuluessa oman hampaani nysä alkoi ikävästi tummua paikan vierellä. 

Olin ajatellut käyväni täällä Jenkeissä laitattamassa hampaan kuntoon, mutta lopulta tuo puolitoista kuukautta, jonka ehdin keväällä ennen Suomeen kesäksi paluuta Amerikassa viettää, meni niin nopeasti, että hammaslääkäri jäi vain haaveeksi. Kesällä Suomessa aloin kuitenkin jälleen miettiä ja arvioida tuon tk-hampaani ulkonäköä ja tulin aina vain varmemmaksi, että haluan sen olevan häissä, ja ennen kaikkea hääkuvissa, erinäköinen.

Niinpä Keken kanssa keskusteltuani ja yksityisiltä hammaslääkäreiltä tarjouksia pyydettyäni varasin ajan Oulun HammasAariaan Heidi Hariselle. Aikataulu hampaan korjaukselle oli hyvin nafti ja ajoittui lomasesongille. Tarjouksia pyytäessäni aikaa häihin taisi olla kolmisen viikkoa. HammasAariaan aika järjestyi nopeasti ja helposti ja sainpa hampaan korjauksen lisäksi mahdutettua mukaan vielä hampaiden valkaisunkin. Kerrankos tuota naimisiin mennään ;) 

Noh, nyt teitä tietenkin kiinnostaa, mistä hampaani suhteen ulkonäöllisesti lähdettiin liikkeelle ja mihin päädyttiin. Tässä kuva lähtötilanteesta:


Tummentuma näkyy selkeästi, eikös vaan?


Heidin kanssa päädyimme siihen, että ensin hampaat valkaistaan ja hääviikolla, kun valkaisusta on kulunut tovi, tehdään minulle uusi hammaskruunu heidän omalla Cerec-laitteellaan.

Hampaiden valkaisussa kävin niin ikään HammasAariassa. Hintoja vertailtuani olisi valkaisun saanut joistain muista Oulun yksityisistä hammaslääkärikeskuksista halvemmalla, mutta ajattelin, että on helpompaa, kun kaikki tehdään samassa paikassa. 

Valkaisu tapahtui suuhygienistin toimesta. Toimenpide kesti sellaiset pari tuntia. Tämä morsmaikku oli vissiin vähän väsynyt valkaisun aikana, sillä meinasin oikeasti nukahtaa siihen penkkiin. Melko saavutus, kun meinaa nukahtaa hammaslääkäriin ;)

Ensiksi suuhygienisti muistaakseni puhdisti hampaani jollain tehokkaalla aineella ja suojasi ikenet huolellisesti, jotta valkaisuainetta ei pääse leviämään niihin. Suuhuni aseteltiin tuo tuommoinen suun auki pitävä, vähän epämukavankin näköinen muovitellinki ja sitten hampaisiin levitettiin valkaisuainetta, annettiin vaikuttaa, levitettiin valkaisuainetta, annettiin vaikuttaa. Tämä toistui joitakin kertoja. Viimeisellä vaikutuskerralla hampaitani vihloi hiukan, mikä on siis normaalia, mutta muutoin operaatio ei ollut lainkaan kivulias. 

Pariin päivään valkaisun jälkeen ei saanut nauttia värjääviä ruokia tai juomia, kuten kahvia, kokista, mustikoita jne. Muutaman kerran hampaita vihloi valkaisun jälkeisinä parina päivänä, mutta muuten kaikki oli hyvin. Kävin hygienistin suosituksesta ostamassa apteekista vihlontaa ehkäisevää hammastahnaa, joka ehkä auttoi vihlonnan torjumisessa.

Tässäpä ennen ja jälkeen kuvat:Alkuväri oli 2,5 M2 ja loppuväri 1 M1, mitä ne nyt sitten ikinä tarkoittaakaan :D En tiedä saako näistä kuvista kovin hyvää käsitystä siitä, kuinka paljon hampaat vaaleni, mutta itse olin kyllä ihan tyytyväinen lopputulokseen. Parhaiten eron huomaa vertaamalla oikeanpuoleisen jälkeen-kuvan muiden hampaiden väriä korjattavaan hampaaseeni, joka on siis suurimmaksi osaksi materiaalia, joka ei valkaisussa väriään muuta. Eihän nämä mun hampaat vieläkään minkään amerikkalaisen Pepsodent-hymyn kriteerejä täytä, mutta kelpaavat mulle. Ainakin itse huomasin niissä eron ennen ja jälkeen ja eikös se SE nimenomaan ole se pääasia :)

Valkaisun jälkeen piti tosiaan odotella joitakin päiviä, jotta hampaiden väri stabilisoituu ja tiedämme minkä värinen kruunusta tulee tehdä. Heidi teki mielestäni tosi hyvää työtä hampaani suhteen. MUTTA heti hänen luotaan uusi hammas suussani poistuessani ja Kekelle uutta hymyä näyttäessäni, huomasi Keke oman hampaani kuultavan edelleen posliinipaikan alta hiukan. Kun tarkkaan katsoin niin huomasin sen itsekin, mutta en jäänyt sitä kuitenkaan murehtimaan. Häiden alla oli paljon muutakin mielessä ja hammas oli joka tapauksessa paljon kauniimpi kuin aiemmin. Häiden jälkeen mietin ottavani Heidiin vielä yhteyttä kysyäkseni tuosta tummentumasta, mutta Suomessa oloaikaa oli jäljellä vain muutama päivä enkä ehtinyt, tai halunnutkaan, kiirehtiä hampaan korjausta enää siinä vaiheessa. Minulle oli tärkeämpää viettää aikaa sukulaisten ja ystävieni kanssa. Sitä paitsi olin oikeastaan hampaaseen ihan tyytyväinen, joten senkin takia yhteydenotto Heidiin jäi tekemättä.

Kuitenkin hääkuvat saatuamme huomasin, että hammaskruunun alla oleva oma tumma hampaannysäni erottuu kuin erottuukin joissakin niistä ikävästi. Ei kaikissa kuvissa, mutta osassa. Päätin laittaa asiasta Heidille viestiä esimerkkikuvien kera ja hän vastasi minulle hyvin nopeasti olevansa kanssani täysin samaa mieltä, ja että mikäli olen tulossa käymään Suomessa, korjaa hän asian. Takuuna tietenkin. Ihan mahtavaa! Me so happy! Ja vaikka muutama hääkuva menikin "pilalle" tuon kruunun alta kuultavan tumman takia, pitää muistaa, että tilanne olisi voinut olla häiden aikaan paljon huonompikin. 

Tässä vielä jokunen kuva, joissa mielestäni tuo mainitsemani tummentuma selkeästi näkyy. Nämä voi hyvinkin olla näitä "ei-sitä-huomaa-kukaan-muu-ku-sää-ite" -juttuja, mutta eikös sekin ole ihan riittävä syy? ;)


©Iiro Rautiainen
©Iiro Rautiainen
©Iiro Rautiainen

Halpaa lystiä tämä tämmöinen hampaiden fiksaaminen ei missään nimessä siis ole ja olen kyllä tosi onnellisessa asemassa siinä mielessä, että jopa ennen niinkin isoa rahasyöppöä kuin häitä, hampaat pystyttiin kuntoon laittamaan. Hammaskruunu maksoi kipeät 690€ ja valkaisu 248€. Auts. Eli pieni neuvo: jos vaan mahdollista, niin älä kaatuile naamallesi ja katko hampaitasi. Tulee kalliiksi. Mutta jos vahinko sattuu, niin Aaria oli ihan kelpo paikka hampaasi korjauttaa.

8 kommenttia:

 1. Sinulla on niin kaunis ja lämmin hymy että Se sulattaa kenet tahansa. Siinä ei yksi tummuma mitään haittaa, kultaseni.

  VastaaPoista
 2. Minäkin tässä mietin, että ootteko laittanut nuo verhot itse juhlapaikalle, vai oliko siellä noin hyvin teemaväriin istuvat jo valmiiksi? :D

  Tottakai hampaan huomaa, kun tietää katsoa sitä. Jos et olisi asiasta maininnut, kukaan ei sitä huomaisi. :) Kaikki näkevät vain kauniin morsiamen, joka on silminnähden onnellinen elämänsä päivänä. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valaistuksella saa ihmeitä aikaan ;) Verhot oli oikeesti harmaat eli olisivat kyllä ilman valojakin sopineet meille :)

   Kiitos ihana Monika! <3 Niinhän se tietty on, että jokaisella on itsellä se kriittisin silmä omia kuvia katsellessa ;)

   Poista
 3. Moi! Vähän ohi postauksen aiheen... Me ollaan miettimässä valokuvaajaa ja oikeastaan päädytty jo yhteen. Nyt vaan mietitään, että pitäiskö odotella häämessuihin saakka. Muistatko siis oliko valokuvaajilla alennuksia häämessuilla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ihan satavarmaksi en nyt uskalla sanoa, mutta mielestäni hääkuvaajilla on harvemmin häämessutarjouksia. Etenkin jos häänne ovat ensi kesänä, en jäisi sinuna odottelemaan häämessuja, vaan varaisin kuvaajan heti. Voin nimittäin vain kuvitella, kuinka paljoin sua harmittaisi, jos kuvaaja ei olisikaan enää vapaana häämessujen aikaan varaustilannetta kysyessäsi. Toivottavasti saatte haluamanne kuvaajan! Good luck! :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Meillä ei ole vielä ensi kesänä häät, mutta päädyttiin jo varaamaan kuvaaja. Saatiinpahan juuri se ykkösvaihtoehto. :) Sun blogia on kyllä mukava lukea, kun oot niin kattavasti kirjottanut eri aiheista!

   Poista
  3. Voi kuinka ihanaa, että saitte ykkösvaihtoehtonne! Oonkin monesti tässä mietyinyt, että päädyitkö jo tekemään varauksen. Kiitos, kun kävit kertomassa, että miten kävi :) Ja kiitos kivasta palautteesta! <3

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!