lauantai 14. marraskuuta 2015

Hääkimppuni mun

Yksi niistä harvoista asioista, joihin olin hiukan pettynyt häälookissani, oli hääkimppu. Sen muoto ja tyyli olivat aika lähellä sitä, mitä etukäteen ajattelin, mutta värit eivät olleet oikeastaan sinne päinkään. Tällaista halusin:

Tämän kimpun värimaailma on
lähes täydellinen!
Kuva.
Tämän kimpun muoto on ihana ja
tykkään noista vihreistä "pavuista".
Kuva.
Tässä kimpussa pidän siitä,
että violettia on suht paljon.
Kuva.
Ihania nuo hopeiset " harsokukat".
Kuva.
Kukkina hortensiaa, ruusua
ja harsokukkaa.
Kuva.

Mutta tällaista sain:

©Iiro Rautiainen

Kimpun värit eivät ole valitettavasti yhtään sitä, mitä halusin. Vihreä on liian tummaa, syksyistä ja jotenkin tunkkaisen sammaleista. "Violetit" sävyt taas eivät ole mielestäni violettia nähneetkään, vaan ovat lähempänä viininpunaista. Sanalla sanoen fiilis oli pettynyt. 

Saan kuitenkin ehkä syyttää tästä lopputuloksesta hiukan myös itseäni. Kimppu ja häiden kukat ylipäänsä ei olleet missään nimessä mun hääprioriteettilistan kärkipäässä, joten en ehkä jaksanut uhrata niille tarpeeksi aikaa. Lähetin kyllä etukäteen kukkakauppaan sähköpostilla inspiraatiokuvia (itse asiassa kaikki nuo yllä olevat viisi kuvaa tästä postauksesta) ja jätin huoletta vastuun kimpusta ja vieheistä ammattilaisille. En todellakaan ole mikään viherpeukalo, joten koin järkevimmäksi jättää kukista huolehtimisen jollekin muulle asiasta enemmän tietävälle. Turhaan stressaisin asiasta, josta mulla ei ole tietotaitoa. Kukkakaupasta vakuutettiin, että visioni tuli hyvin ilmi esimerkkikuvien avulla. Kerroin vielä kuvien lisäksi sanallisestikin haluavani kukiksi hortensiaa, neilikkaa ja harsokukkaa ehkä ruusua ja väreiksi tummanviolettia, hailakan vaaleanvihreää ja valkoista.

Sain hääviikolla kukkakaupasta tekstiviestin, jossa oli kuva yhdestä noista kimpussa käytetyistä punertavista kukista ja kysymys voiko kimpussa käyttää kyseistä kukkaa. Sen pidempiä miettimättä vastasin, että antaa palaa vaan. Luotin edelleen sokeasti siihen, että muut hääkimpun kukat ovat oikeammanvärisiä. Jos olisin ollut fiksumpi, olisin jo tuossa kohtaa tajunnut, että kimpun suhteen oltiin menossa aika kovaa vauhtia pöpelikköön. Jostain syystä mulla ei kuitenkaan hälytyskellot ollenkaan soineet. Oma visioni hääkimpusta oli niin selkeä, että ajattelin sen olevan yhtä selkeä myös kimpuntekijällä. Huokaus. Aina kaikki ei kuitenkaan mene niin kuin on suunnitellut. 

Hääpäivänä en kuitenkaan jaksanut sen enempää murehtia pieleen mennyttä kimppua. Ehkä jos olisin aamulla itse ollut sitä noutamassa kukkakaupasta, olisi muutama ärräpää saattanut lipsahtaa, mutta onneksi olin delegoinut tuon homman Kekelle. Siinä vaiheessa, kun näin kimpun eka kertaa, oli meillä jo sen verran kiire kuvauksiin ja kirkkoon, ettei aikaa harmittelulle jäänyt.

Jos jotain positiivista tästä kukkaepisodista pitää sanoa, niin palvelu Kiimingin Kukka- ja Hautauspalvelussa oli joka kerta siellä vieraillessani hyvää ja ei tuo kimppu kuitenkaan ihan metsään mennyt: olihan siinä toivomiani kukkia ja kimpun muoto oli sinne päin. Harmi vaan, että kimpun värit oli mulle se ykkösjuttu ja kun siinä mentiin pieleen, niin paljoa ei ollut enää pelastettavissa. Jotain positiivista on myös se, että onneksi en tilannut erillistä heittokimppua, vaan sain luovuttaa tuon epäonnisen puskani sitä paljon enemmän arvostaviin käsiin. Ja eipähän tarvitse näin jälkikäteen harmitella, että oisko kimppu sittenkin pitänyt kuivattaa tai jollakin muulla tavoin säilöä, kun ei se kerta ihan mieluinen ollut :)

4 kommenttia:

 1. No voi kökkö! Kyllä tuo todellakin meni metsään kukkakauppiaalta. Tuo on kuitenkin niitä ainutkertaisia juttuja. Mutta onneksi kimppu oli väristä huolimatta kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ihan ei tullu sitä mitä tilattiin... Mutta onneksi kukat ei ylipäänsä olleet mulle mikään häiden tärkein juttu, joten ei harmita niin paljon. Kurjempaa ois ollu, jos vaikkapa meikki tai kampaus ois menny pieleen! Ihan kaunis kimppu tosiaan on, muttei vaan minun tai meidän häiden näköinen. Joihinkin upeisiin syyshäihin, joissa syksyn värit olisivat olleet teemana, olisi kimppu sopinut kuin nenä päähän.

   Poista
 2. No voi ei!
  Harmillinen juttu, minustakin kukat näyttävät kuvassa viininpunaisilta. Olisi nyt luullut heidän ilmoittavan suoraan, että ei ole violetteja tai liiloja kukkia...
  Kimppu oli minullekin sivuseikka ja unohdin sen esim. iltakuvauksista kokonaan. Eipä se haitannut.
  Ei sillä kimpulla niin väliä, olipa muuten hyvä meininki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myötätunnosta Monika! <3 Mullakin kimppu unohtui osasta kuvauksista :D Mutta kuten sullekin, niin mullekin kimppu oli sivuseikka. Yksi yksityiskohta, joka meni metsään. Ei sillä niin väliä.

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!