perjantai 9. lokakuuta 2015

Voiko kaiverrus hävitä sormuksesta?

Huomasin muutama päivä sitten oudon jutun. Mun kihlasormuksessa ei ole enää kaiverrusta! :O Piti ihan käydä täältä blogista tarkistamassa, että kyllähän minä siihen semmoisen olen hommannut :D Ja juu, olenhan minä.

En tiedä satavarmasti missä vaiheessa se on kadonnut, mutta en keksi muutakaan ratkaisua tähän mysteeriin kuin sen, että tämä on tapahtunut kesällä, kun vein vihkisormukseni kaiverrettavaksi ja kihlani rodinoitavaksi Kultajouseen. En ole koskaan kuullut, että kaiverrus voi kadota rodinnoinnissa. Onko joku muu törmännyt tällaiseen?

Laitoin Kultajouseen tietenkin heti viestiä, mutta sieltä tuli vähän sellaista ympäripyöreää kommenttia takaisin... "Muutettiinko sormuksesi kokoa rodinoinnin yhteydessä? Silloin kaiverrus häviää." "Tuo sormus tänne meille niin katsotaan. Voimme kaivertaa sormuksen samalla, jos haluat."

Kävipä mulla mielessä semmoinenkin, että eihän sormus vain ole vaihtunut rodinoinnin yhteydessä. Muistan joutuneeni odottamaan pitkään tiskillä, kun sormuksiani etsittiin ja lopulta ne löytyivät. Myyjä oli epävarman oloinen minua rahastaessaan. Tarkasti mm. että onhan sormukset maksettu, vaikka kumpaakaan niistä ei ollut edes hankittu Kultajousesta. Liikkeestä kuitenkin vakuutettiin, että sormukset eivät voi vaihtua, sillä kultaseppä käsittelee yhden asiakkaan tuotteet kerrallaan. 

Oon ihan ymmälläni tästä jutusta. Suht pitkään täällä hääblogimaailmassa pyörineenä en ole koskaan törmännyt moiseen. Tokihan voi olla ihan yleistäkin, että rodinointi hävittää kaiverruksen, en mää sillä. Hyvinkin on voinut siis mennä multa ohi, mutta oon ihmeissäni. Auttakaa ihmiset, tapahtuuko tällaista usein? 

Niin ja siis tietenkin mun ois pitänyt tarkistaa molemmat sormukset heti siinä tiskillä ne käsiini saatuani, mutta jotenkin en tajunnut kuin tsekata, että vihkin kaiverrus on oikein ja kihla oli kauniisti samanvärinen ja yhtä kiiltävä kuin vihki. Höh. Saan siis oikeastaan syyttää itseäni. Mutta hyvin hyvin hämmentynyt olen. Help.

6 kommenttia:

 1. No oho! :O Enpä oo moisesta kuullut ennen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan uusi juttu mullekin! Ja niin oli sille Kultajousenkin tyypille, joka mun sähköposteihin vastasi :O

   Poista
 2. Mulle tuli ekana mieleen omat kihlamme kaivertanut kultaseppä, joka erikseen mainosti kaivertavansa käsin, koska nykyisin yleiset koneelliset kaiverrukset kuluvat helpommin. Ei kyllä mitään hajua, missä ajassa noin voi tapahtua, että olisiko sulla voinut käydä noin :o Toivottavasti mysteeri selviää, eikä niin että sormus olisi vaihtunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mullekin vastasivat kultasepän kertoneen kaiverrusten joskus olevan niin pinnallisia, että voivat häipyä ja, että sormukset aina myös kiillotetaan rodinoinnin yhteydessä, mikä voi sekin vaikuttaa asiaan. Epäilivät, että kaiverrus on jäänyt tekemättä mun sormukseen uudestaan ja lupasivat tehdä sen siihen, kun tulen taas Suomeen. Jännä juttu, mutta tulipahan onneksi huomattua ja selvitettyä! Kiitos Marrasmorsian kommentista! :)

   Poista
 3. Voivat kadota. Sormukseen tehdään kuitenkin uusi pinta, joten yleisemmin ne kaiverrukset katoavat. Kultasepällä on vaan tainnut unohtua kaiverruksen uudelleen teko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juuri! :) Vastasivat samaa mulle Kultajousesta. Mystery solved! :)

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!