lauantai 16. toukokuuta 2015

Visiitti Viroon nro 1

Tässäpä lupailemaani raporttia Viron visiitiltämme. Hurautimme Viking Linen terminaalille hyvissä ajoin ja vilautettuamme lippuja ja Keke passiaan autokaistan virkailijalle pääsimme melko pian lipumaan jonon jatkona sisälle laivaan. Kaikki meni oikein hienosti ja henkilökuntaa oli joka puolella ohjaamassa mihin suuntaan ajaa ja pysäköidä. 



Laivalla käppäilimme kannella, piipahdimme tax freessä ja istuskelimme jutustellen mitään sen kummempaa tehden. Laivan lähestyessä Tallinnaa siirryimme takaisin autokannelle. Laivasta ulostautuminen kävi yllättävän nopeasti ja suuntasimme ensimmäiseksi syömään Grillhaus Daubeen. Palvelu oli ystävällistä, mutta ikäväkseni täytyy sanoa, että ruoka oli... Hmmm... Melko kamalaa... Pyysimme pihvit medium miinuksina ja ne olivat enemmän kuin kypsiä ja liha oli todella heikkolaatuista. Saatiin kuitenkin alennusta pihvien vääristä kypsyyksistä ja kuten sanottua palvelu oli hyvää. Tuskin tuolla tulee kuitenkaan toista kertaa käytyä...

Ruokailun jälkeen suuntasimme SuperAlkoon osoitteeseen Uus-Sadama 19/11. Menimme sisälle ennakkotilauskassalle, maksoimme tilauksemme kortilla ja se tuotiin automme luo pihalle. Lastauksen hoidimme itse. Autoon olisi tilan puolesta mahtunut vielä paljon enemmänkin juomaa, mutta laskutoimituksiemme perusteella painoraja alkoi tulla vastaan. Näinpä haimmekin enää muutaman kuoharipullon ja viinin sisältä kotiin testattavaksi ja lähdimme kohti satamaa. Maissaoloaikamme oli neljä tuntia ja eipä siinä kyllä oikeasti olisi paljon muuta ehtinyt kuin ruokailla ja käydä viinaostoksilla. Mutta se riitti meille :) 

Tallinnan päässä jopa minultakin kysyttiin passia. Auton painosta eikä alkoholien käyttötarkoituksesta kukaan ollut kiinnostunut. Tällä kertaa. 

Tulomatkalla söimme buffetissa mahamme täyteen (aaah, jälkkäripöytä oli taivaallinen; macaronseja, viinikumikarkkeja, jätskiä, panna cottaa... :P). Lisäksi bongasin häihin täydelliset tonkkaviinit illaksi: värit on täydelliset ja makukin kohdallaan (valkkaria en tosin maistanut, hups...). Ja katsokaa nyt tuota viinin logoa; vähän niinku siinä ois K väärinpäin ja M. Vähän niinku Keke ja Maria ;) Nyt on nekin sitten hommattu! :)



Kaiken kaikkiaan käynti Tallinnassa oli helppo ja huoleton. Ainoa mikä jännitti, oli auton painoraja, mutta sitäkin stressattiin ihan turhaan. Oli mukava viettää aikaa mun miehen kanssa <3 


Toinen reissuhan mulla on väkisin vielä tulossa, sillä hääviinit meiltä uupuu vielä kokonaan. Ollaankin alustavasti puhuttu äiskän ja iskän kanssa, että he tulevat mua vastaan Helsinkiin kesäkuussa, kun tulen takaisin Suomeen ja käydään samalla kertaa Tallinnassa mutka. Voisinkin vielä kirjoitella toiseen postaukseen tarkemmin meidän juomalaaduista ja -määristä. Viinitkin kun alkaa olla jo päätetty.

Mukavaa viikonloppua! :)

2 kommenttia:

  1. Me käytiin eilen ja mentiin viikkareilla sillä todettiin että saatiin nettivaraus tehtyä suht vaivatta. Eckerölle ei jostain syystä saatu valittua paluuta takaisin samalle päivälle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, onpa jännä, ettei varaus Eckerölle onnistunut... Mutta onneksi Viikkari kulkee :)

      Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!