torstai 7. toukokuuta 2015

Farewell Finland, Welcome Washington

Vihdoin, vihdoin, vihdoin, VIHDOIN! Nyt se on virallista ja varmaa. Me muutetaan Keken kanssa Yhdysvaltoihin, lähelle Washington D.C.:tä pariksi vuodeksi. Viisumit saatiin kätösiimme maanantaina ja lähtö rapakon taa koittaa niinkin pian kuin nyt :) Istutaan tällä hetkellä Helsinki-Vantaan lentokentällä ja odotellaan lentoa Islannin kautta Washingtoniin.Prosessi lähti käyntiin jo viime vuoden loppupuolella, kun yritys, jossa Keke on töissä täällä Oulussa, osti erään yhdysvaltalaisen firman osaksi liiketoimintaansa. Tuossa yhteydessä Kekelle kerrottiin mahdollisuudesta lähteä komennukselle muutamaksi vuodeksi Jenkkeihin. Yllättävän lyhyen keskinäisen juttutuokiomme jälkeen ilmoitimme Keken töihin, että jos mahdollisuus muuttoon todella tulee, olemme valmiita pakkaamaan kimpsumme ja kampsumme ja suuntaamaan kohti uusia seikkailuja. Ja siitä se asioiden valmistelu sitten lähti.

Viisumit meille myönnettiin pari viikkoa sitten ja eilen ne olivat vihdoin valmiita noudettaviksi postista. Omakotitaloammekaan meidän ei tarvitse laittaa myyntiin, sillä eräät tärkeät läheisemme muuttavat siihen siksi aikaa vuokralle kunnes palaamme takaisin Suomeen. Lapsia ja eläimiä meillä ei ole, joten niiltäkin osin meidän on helppo muuttaa. Ehkä paikkakunnan vaihdos tekee hyvää myös terveydelleni. Työpaikkani minun oli pakko sanoa irti, mutta se ei ollut iso ongelma ei minun eikä työnantajanikaan kannalta; olenhan ollut töistä poissa sairauslomalla jo yli vuoden.

Entäs häät? Nehän teitä hääblogin lukijoita tietenkin eniten kiinnostavat :) Noh, paljastettakoon se nyt sitten tässä, kun paljastelun vauhtiin kerta päästiin; me ollaan jo naimisissa! :O

Me mentiin naimisiin käytännön syistä 29.12. viime vuonna. Tarkoituksenamme oli muuttaa Yhdysvaltoihin jo pian vuoden vaihtumisen jälkeen, mutta valitettavasti lähtö viivästyi viisumiasioiden takia. Mutta siis jos olisimme lähteneet Jenkkeihin jo alkuvuodesta emmekä olisi olleet naimisissa, olisi minun pitänyt käydä Suomessa uusimassa viisumini kolmen kuukauden välein. 
Vaimona vältän tuon ees taas matkustamisen.

Hääjuhlaa vietämme edelleen elokuussa samalla suunnitelmalla kuin aiemminkin. Ainoa mikä muuttuu, on se, että kirkossa vihkimisen sijaan avioliittomme siunataan. Käytännössä siis pappi esittää kysymykset hiukan eri muodossa kuin hän olisi vihkiessä tehnyt. Minun on tarkoitus tulla Suomeen järjestelemään häitä jo juhannusviikolla, kun Keke taas tulee perässä sitten, kun hänen kesälomansa alkaa. Häiden jälkeen suuntaamme takaisin Washingtonin kotiimme.

Tällaisia isoja muutoksia siis meidän elämässä. Me ollaan innoissaan, jännittyneitä, iloisia ja onnellisia. Tämä on sellainen mahdollisuus, jota ei yksinkertaisesti voi jättää käyttämättä! Varmasti meillä tulee ikävä läheisiämme ja Suomea muutenkin, mutta pari vuotta on lyhyt aika. Se menee nopeasti! Ja tullaanhan me välillä käymään täällä ja toivottavasti moni tulisi myös vierailemaan meidän luona siellä rapakon toisella puolella :)

Blogiakin Jenkkilään muutosta ja siellä asumisesta olen suunnitellut, mutta voi olla, että joudun ajanpuutteen vuoksi lykkäämään sen aloittamista vasta häiden jälkeiseen aikakauteen. We'll see! :)


25 kommenttia:

 1. Wau, upeata! Ja onnea rouvalle ihan vaan hiukkasen myöhässä. ;)

  VastaaPoista
 2. Ah mahtavaa! Onneksi olkoon ja hyvää matkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! :) Matka tänne rapakon toiselle puolelle sujui oikein hyvin ;)

   Poista
 3. Apua, nyt tuli niin paljon paljastuksia ettei perässä meinaa pysyä.. :D Mutta ihan mahtavaa! Joku jenkeissä-asumis-blogi-hommeli sit pitää ehdottomasti olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla meinaa välillä olla sama ongelma, ettei oikeen meinaa perässä pysyä näissä elämänmuutoksissa :D Jee, kiva, että kiinnostusta Jenkkilä-blogille löytyy :)

   Poista
 4. Vähänkö siistiä. Kai päivittelet sitten, miten teidän elämä lähtee siellä sujumaan? Haaveissa olisi itsekin joskus asustella hetken aikaa ulkomailla, mutta tällä hetkellä se ei ole vielä ajankohtaista. Onneksi syksyllä ollaan lähdössä reissuun, niin se ehkä vähäsen helpottaa kaipuuta kaukomaille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ehdottomasti kirjottelen välillä kuulumisia täällä Jenkkilässä elämisestä ja olemisesta :) Ennen aiheeseen varsinaisesti keskittyvän blogin perustamista sujauttelen Jenkkilä-juttuja tänne hääblogin puolelle. Toivottavasti haaveesi toteutuu ja pääset joskus tulevaisuudessa ulkomaille asumaan! Se kyllä avartaa kummasti, muun matkustamisen lisäksi :)

   Poista
 5. Onneksi olkoon! Rouviintumisesta ja muutosta!
  Vitsit miten siistiä, itse en kyllä arvaisi lähteä rapakon taakse ja vaikeaa se olisikin, kun on näitä karvaperseitä nurkat täynnä.
  Kirjoittelet sitten ainakin tänne kuulumisia, äläkä luule, että me ei haluta tietää kaikkea mahdollista ja mahdotonta teidän häistä!

  Jään kärkkymään linjoille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Monika! <3 Meillekin tämä ulkomaille muutto oli itse asiassa hienoinen yllätys, mutta niin se vaan elämä joskus heittelee eteen erikoisempiakin juttuja :)

   Ihanaa, että teitä linjoilla kärkkyjiä on :) <3 Hääblogia päivittelen ehdottomasti häihin asti ja tietenkin ainakin jonkin aikaa sen jälkeenkin. Postaustahti saattaa, ainakin nyt toukokuussa (sattuneesta syystä), olla hiukan hitaampi kuin ennen, mutta pakkohan näitä hääajatuksia jonnekin on purkaa tai päähän tässä leviää :)

   Poista
 6. Ihan huikeeta! Kovasti onnea sinne rapakon taakse ja avioitumisesta! :)

  VastaaPoista
 7. Ihan huikeeta! Kovasti onnea sinne rapakon taakse ja avioitumisesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tää kyllä kieltämättä aika hullua! :D Kiitos Matilda! <3

   Poista
 8. Siis mitäääh? Aivan mieletön, huikeaa! Oikein paljon onnea niin avioitumisesta kuin tästä yhteisestä seikkaulusta. Nauttikaa joka hetkestä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo "siis mitääh?" on ollu monen muunkin eka kommentti, kun näitä paljastuksiamme ollaan kerrottu :D Tuplakiitos onnitteluista! <3 Koitamme noudattaa kehotustasi parhaamme mukaan.

   Poista
 9. Upeita uutisia! Onneksi olkoon uudesta asuinmaasta ja siviilisäädystä :) Varmasti mahtavaa päästä asumaan toiselle puolella maailmaa vähäksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Heidi! <3 Kyllähän tämä aika mahtavaa (ainakin vielä) on kieltämättä ollut :)

   Poista
 10. Aivan mahtavaa, paljon onnea!! Teillä on varmasti ihan mieletön seikkailu nyt edessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset Anne-Mari! <3 Niin minäkin uskon; kyllä tästä varmasti melkoinen seikkailu vielä kehkeytyy :)

   Poista
 11. Wau, onnea täältäkin! Kuulostaa niin hienolta mahdollusuudelta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emma sinullekin! <3 Tämä oli kyllä todella sellainen mahdollisuus, jota ei voinut jättää käyttämättä :)

   Poista
 12. Hui jee, kylläpäs tässä oli isoja asioita paljastettavana! :O Aivan mahdottomasti onnea, sekä jo "hetken" kestäneen avioliiton solmimisen johdosta että muutosta ja sen tuomista haasteista! (: Huikeita uutisia, nauttikaahan nyt täysin erilaisesta arjesta, paljon tsemppiä sinne rapakon toiselle puolelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Marianna! <3 Hetki tässä tänne sopeutumisessa mennee, mutta kivalta ainakin tähän mennessä on tuntunut :)

   Poista
 13. Vautsivau, uskaliasta mut tosi upeeta!
  Ja onnea rouviintumisesta!!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puzzlebride! <3 Kieltämättä tämä on aika hurjalta, mutta mahtavalta, tuntunut :)

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!