maanantai 13. huhtikuuta 2015

Täydelliset häät

Kävin joitakin vuosia sitten Kemissä teatterimatkalla. Reissusta jäi tosi hyvä mieli ja ollaan sitä muisteltu monesti jälkikäteen. Jostain syystä mulle tuli viime viikolla pakonomainen tarve katsastaa Kemin teatterin tarjonta enkä ollut uskoa silmiäni, kun bongasin esityslistalta sanat: Täydelliset häät! Klikkasin esityksen kuvauksen auki:

"Muistinsa menettänyt sulhanen herää hääpäivän aamuna väärästä vuoteesta tuntemattoman ihmisen kanssa. Väärä vuode sijaitsee hääsviitissä, jonne tunkeutuvat hetkellä millä hyvänsä sekä bestman, morsian että morsiamen äiti. Uloskäynti on tukossa, mitä tehdään?

Suosikkifarssi tutustuttaa katsojan kaikkien häästressien äitiin, hädässä olevan ihmisen nerokkaaseen selviytymiskykyyn, uhrautuvaan ystävyyteen, pätevään hotellisiivoojan rajattomaan ilmaisuskaalaan ja hätävalheiden verkon keskellä yllättävään rakkauteen ensi silmäyksellä.

Takuunaurut tarjoava esitys on päivitetty Kemiin tuoreella suomennoksella ja kuorrutettu tyylikkäällä 90-luvulla. Armotonta menoa eli U Can´t Touch This!"

Kuva

Voiko enää olla täydellisemmän kuuloista esitystä a) pian häitään juhlivalle hääbloggaajalle ja b) ysärihuumaan jo muutama vuosi sitten kybällä hurahtaneelle nostalgikolle?! :) Uskoisin, että ei.

Laitoin saman tien viestiä laajennetulle perheelleni ja sain heti äitini ja veljeni lupautumaan mulle matkaseuraksi. Varaamaamme teatteripakettiin (75€/hlö) kuului yhden yön majoitus Hotelli Merihovissa, kolmen ruokalajin illallinen hotellin ravintolassa sekä tietenkin teatterilippu. Koska oli järkevämpää ottaa kaksi kahden hengen huonetta kuin yksi yhden ja yksi kahden, joutui myös Keke uhrautumaan ja lähtemään mukaamme ;D

Vietimme lauantaipäivän HaaparannaLLA (;D) mm. Ikeassa (taas...) ja Rajalla-ostoskeskuksessa. Häihinkin tarttui jotain mukaan, mutta siitä myöhemmin lisää. Illasta kirjauduimme hotelliin ja suuntasimme teatteriin. Esitys oli ihan viihdyttävä ja hauska, mutta jäin kuitenkin kaipaamaan hiukan lisää ysärihenkeä ja myös enemmän hääjuttuja. Kannatti kuitenkin käydä! Muuten olisin jäänyt ikuisiksi ajoiksi harmittelemaan missaamaani mun tähän elämäntilanteeseen täydellistä näytelmää.

Kuten sanottua mulla oli siis kokemusta tästä teatteripaketista ja valitettavasti petyimme tällä kertaa kovasti pakettiin kuuluvaan illalliseen. Alkuruoka ei ollut tarpeeksi kuumaa eikä tarpeeksi viileää, joten sen tehtävä ruokahalun herättäjänä ei toteutunut, vaikka savuporoleipästen maku olikin ihan hyvä. Pääruoka oli vaihtunut edellisen kerran suussa sulavasta ja täydellisesti valmistetusta sisäfilepihvistä kuivaan ja mauttomaan kanaan. Anteeksi tylytys, mutta kana ranskalaisineen oli heikkoa huoltoasematasoa. Suklaakakun sijaan "nautimme" jälkkäriksi pallot rakeista, ts. jo kertaalleen sulanutta ja uudelleen jäätynyttä, karamellijäätelöä ilman kastikkeita tai muita lisukkeita. Illallisesta tuli kyllä maha täyteen, ei siinä, mutta edellisen kokemuksemme perusteella odotimme jotain aivan muuta :( 

Vielä kuukausi sitten muistelimme serkkuni kanssa edellistä teatterireissuamme Kemiin ja erityisesti sen upeita makuelämyksiä. Olen puhunut tuosta unohtumattomasta kokemuksestamme moooonelle ja suositellut pakettia kaikille vilpittömästi. Tämän viikonloppuisen perusteella suosituksia ei taida enää tippua... Harmi, sillä hotellin henkilökunta oli ystävällistä eikä paketin hinta tosiaankaan mielestäni päätä huimaa.

Hoksasin lähtiessä, että yhtään
kuvaa ei tullut reissussa otettua.
Tässä tilanteen korjaava otos :)

Meillä oli kaikesta huolimatta tosi kivaa yhdessä kaupoissa kierrellen, tyhmille jutuille nauraen ja lautapeliä yömyöhään hotellihuoneessa pelaillen (meillä vanhuksilla ei käynyt tällä kertaa mielen vieressäkään yöelämään lähtö... :D). Pakko suositella muuten tuota vasta hankkimaani peliä: Maailman ympäri 80 päivässä! Todella positiivinen yllätys :)

Hei niin, mun ihana pikkuveli lupasi hoitaa seremoniamestarin pestin meidän häissä! Jee! Niin huippua! Tiesin, että veluun voi luottaa <3 Se on just sopivan täydellisen rento mutta luotettava ja hauska ja sanavalmis siihen hommaan :)

Tämä postaus oli vähän tällaista ei-niin-häämäistä höpinää, mutta se suotakoon. Ensi kerralla palailen enemmän hääjutuissa! Tulossa ainakin se lupaamani arvonta, juttua hääbändistämne, pitopalvelustamme, hääyön viettopaikastamme ja ja ja... Paljon on hääaiheisia juttuja, joista en vielä ole ehtinyt tänne blogiin postailla. Vi hörs! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!