perjantai 17. huhtikuuta 2015

Ensi viikolla etelänaapuriin

Kuten niin moni muukin hääpari on lähiaikoina tehnyt lähdetään mekin visiitille etelänaapuriin alkuviikosta. Me ollaan melkoisia Tallinna-noviiseja, sillä allekirjoittanut on vieraillut siellä yhden ainoan kerran ja Keke ei kertaakaan. Laivalla ollaan toki käyty useamminkin, mutta tuolloin aallot ovat johdattaneet meidät Ruotsiin. Kaikenlaiset neuvot ja vinkit ovat siis enemmän kuin tervetulleita :)

Ensisijaisesti kaipaillaan hyviä ruokapaikkoja ja kangaskauppoja. Myös edulliset juuston ostopaikat kiinnostavat :)

Matkaamme Tallinnaan Viking Linella (Meillä on lahjakortti Viikkarille. Muutoin olisimme varmaankin valinneet Eckerö Linen, sillä olen kuullut, että laivamatkat sillä olisivat edullisempia taikka Tallinkin, sillä kuulemma sen Pre-Orderista juomat voisi saada hiukan halvemmalla.) auton kanssa ja tarkoituksena on, daa, tuoda passatillinen lähinnä mietoja alkoholijuomia SuPerAlkosta

Kuva

Se meillä on jo tiedossa, että Virossa rattijuopumuksen raja on 0,2 mg/g verestä mitattuna ja 0,1mg/l uloshengitysilmasta mitattuna, joten Keke ei tule tuolla reissulla nauttimaan edes sitä yhtä ruoan kanssa. Jos autosta puuttuu varoituskolmio, turvaliivi, ensiapuvälineet (vain työsuhdeautoissa), pyörän jarrukiila tai palosammutin, voipi poliisisetä antaa sakot. Varoituskolmio, turvaliivi ja ea-välineet meiltä löytyy omasta takaa ja palosammuttimen lainaamme anoppilasta. Näin ollen ainoa investointi olisi jarrukiila, joten sama kai tuo on hommata. Ollaanpahan sitten ainakin lainkuuliaisia! :)

Passit aiotaan muistaa ottaa mukaan. Varalta otetaan mukaan myös kutsun ja poliisille tehtävän alkoholi-ilmoituksen vielä uupuessa juhlapaikan kanssa tekemämme vuokrasopimus, jos tullivirkailijat sattuvat rajalla pysäyttämään ja vaatimaan todistusta siitä, että alkoholit tulevat todella omaan käyttöömme emmekä ole hommanneet niitä esim. myyntitarkoituksessa. 

Aiomme tehdä ennakkotilauksen SuPerAlkoon, jolloin paikan henkilökunta kasaa ostoksemme valmiiksi yhteen paikkaan, mikä helpottaa ostosreissua huomattavasti. Muistamme toivottavasti tarkistaa alkoholien määrät sekä päivämäärät ennen niiden kuormaamista autoomme. 

Siinä kai ne oleellisimmat. Kertokaa toki, jos jotain tärkeää on unohtunut! :) Ensi viikolla luvassa sitten reissuraporttia.


Ps. Vielä on aikaa osallistua upeaan videokuvausarvontaan ;)

4 kommenttia:

 1. Moikka, itse olimme viime lauantaina juomienhakureissulla ja aikamoinen sähläyshän siitä tuli kun ei oltu kunnolla tarkistettu mihin niistä monista sataman SuperAlkoista tilaus oli tehty. Olin ollut "täysin varma" paikasta ja kävimme vielä kyseisessä paikassa varmistamassa aamupäivällä, että meidän tilaus löytyy sieltä. Kun iltapäivällä tulimme hakemaan tilausta, sitä ei löytynyt mistään. Lopuksi ymmärsin kysyä paikan osoitetta ja väärähän se oli. En tiedä mitä tilauslistaa myyjä oli ensin katsonut :D Ajeltiin sitten edestakaisin Alkojen väliä, lopulta se oikea löytyi, onneksi olin varannut tarpeeksi aikaa.. Kaikkea voi siis Tallinan maalla sattua :) //Salla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eiii! Kylläpä teillä on ollut selkkausta Tallinnan päässä :/ Jännä, että henkilökunta on aiemmin päivällä ollut sitä mieltä, että tilauksenne löytyy nimenomaan kyseisestä paikasta... Onneksi asia kuitenkin lopulta selvisi ja saitte tilauksenne noudettua :) Tästä opinne siis ainakin sen, että kannattaa tarkistaa ja tarkistaa ja tarkistaa, että noutopaikka on varmasti oikea ja varata Tallinnan päähän tarpeeksi paljon aikaa :) Mitä vain voi sattua :)

   Poista
 2. Jos pidätte intialaisesta ruoasta niin suosittelen lämpimästi elevant ravintolaa. Aivan ihana ravintola ja suuret annokset ja todella hyvää intialaista ja seinät maalattu ekoväreillä.

  www.elevant.ee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa hyvältä! Tykkäämme kyllä intialaisesta ruoasta :) Tällä kertaa kävimme kuitenkin eräässä toisessa ravintolassa. Ei ehkä olisi kannattanut, sillä ruoka oli melkoinen pettymys... :/ Ensi kerralla Elevantiin ;) Kiitos suosituksesta!

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!