torstai 16. huhtikuuta 2015

Kielipolliisi täällä moi.

Nyt ei saa kukaan suuttua mulle tästä postauksesta, jooko? <3 En ole mikään älytön kielinatsi (En ainakaan myönnä, kröhöm... ;D No ei vaan oikeesti, tunnen paaaaljon paljon pahempiakin!), mutta on yksi asia, joka näin hääblogeja paljon lukevana pistää joka kerta siihen törmätessä aina yhtä ikävästi silmään. Älkää nyt loukkaantuko tai ymmärtäkö väärin, sillä en itsekään ole TOSIAANKAAN täydellinen kielioppeineni, ja varsinkin yhdyssanat voi välillä mennä mullakin täysillä metsään, mutta kun tämä on sellainen aika perusjuttu, joten... Muistettaisko tästä lähin sellainen asia, arvon kanssamorsiot, että morsiaMella kirjoitetaan yhdellä eikä kahdella M-kirjaimella? Vähän niin kuin ope ala-asteella jo muistutti, että "sydämeenkään ei mahdu kuin yksi ämmä kerrallaan" ;)

Kuva

Kuva

Kuva

Isolla sydäMellä,
Maria <3

13 kommenttia:

 1. Täällä on yksi kielioppinatsi, jonka korvista alkaa nousta aina savu vastaavien virheiden sattuessa silmään :D

  Yksi aivan kamala on enääN.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että kielioppinatsin vikaa löytyy muistakin ;) Mua virheet ei enääN onneksi häiritse lähellekään yhtä paljon kuin joskus aiemmin. Siedätyshoito on tainnut tehota :D

   Poista
 2. Just näin, kyl se aina sydämeen sattuu tuollaisia lukiessa, vaikka en itsekään myönnä kovin paha kielinatsi olevani! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, samoilla linjoilla ollaan siis! :) Pieni nyrjähdys sydäMessä tosiaan ilmenee aina pahojen kielioppivirheiden kohdalla, mutta onneksi ne eivät kuitenkaan häiritse niin paljon, että täytyisi netissä surffaaminen lopettaa kokonaan ;)

   Poista
 3. Jep, oikeassa olet! :D Aloin muuten nauraa ääneen tuolle "ei sydämeenkään mahdu kuin yksi ämmä kerrallaan". Ai että. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain oleellista sieltä ala-asteeltakin jäänyt näköjään mun päähän XD Kerrassaan loistava muistisääntö! Kiva, että nauratti :)

   Poista
 4. Mä OLEN ihan hirvee kielioppinatsi :D Ja ihmettelen ylipäätään joidenkin blogien suosiota, kun saattaa parhaimmillaan olla aivan alkeellinen virhe joka toisessa lauseessa. EnääN, viellä, hää hömpötyksiä... ARGH ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, välillä pistää kyllä räikeät virheet kovastikin silmään... :/ Mulla on kuitenkin onneksi ärsytyskynnys nykyisin melko korkea noiden virheiden suhteen, ettei ihan joka virheestä jaksa vetää pulttia :D ARGH tosiaan :)

   Poista
 5. Hahaa ihan asiallinen muistutus! :D Itse yritän kyllä olla tarkka kirjoituksissani, vaikka siskoni äidinkielen maisterina huomautteleekin "tottakai" sanan väärinkäytöstä, jota itsepintaisesti kirjoitan yhteen. :)

  - Henna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...vaikka tottakai ja totta kai ovatkin molemmat sallittuja muotoja, mutta "totta kai" oikeampana. Muuten olen kyllä itsekin melko kielinatsi ja pyrin kirjoittamaan lukijalle helposti luettavaa kieltä. Mutta toisaalta, ei liikaa pidä hioa, ettei kirjoituksesta häviä kaikki persoonallisuus. :) Ehkä se persoonallisuus on joidenkin bloggaajien valttikortti, vaikka kieli ei niin huolellista muuten olisikaan.

   Poista
  2. Mulla on myös huono tapa kirjoittaa yhteen tuo tottakai. Jotenkin se vaan näyttää mun mielestä yhteenkirjoitettuna kivemmalta, ja koska se ei ole täysin väärinkään, niin oon sitä itsepintaisesti käyttänyt ;D

   Minäkään en liikaa tekstejäni halua enkä jaksa hioa, mutta kaikista räikeimmät kielioppivirheet saan toivottavasti kitkettyä pois. Samaa mieltä; persoonallisuus varmasti onkin monien suosittujen blogien valttikortti :)

   Poista
 6. Aamen!!! Tärkeä postaus ;) Täällä ilmoittautuu taas yksi kielioppinatsi. Sydämen keskelle ei mahdu kuin yksi ämmä, ja sama pätee morsiameen. Ja joku äidinkielenopettaja käyttää kuulemma seuraavaa muistisääntöä: "tinttaan sua nenään, jos kirjoitat 'enään'". Aika hyvä!

  Yksi minut raivoihini saava väärä kirjoitusasu, johon hääfoorumeilla usein törmää on "tiera". Ei, ei ,EI NÄIN!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiiiii! Tiera! Ihan karmee :D Kiva, että liityit meidän muiden kielioppinatsien joukkoon ;) Tuo uhkaus nenään tinttaamisesta on huippu! :) Jää sanan oikea kirjoitusasu varmasti hyvin tuon avulla monelle mieleen.

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!