torstai 16. lokakuuta 2014

Meidän valokuvaaja: Iiro Rautiainen


Noniin! Se on siinä! Meidän valokuvaaja, mahtava Iiro Rautiainen from Rovaniemi, Suomi-Finland. Yritän nyt parhaani mukaan kirjoittaa hänestä kaikella sillä arvokkuudella ja vakavuudella, jonka hän ansaitsee ;)

Iiro on siis rovaniemeläinen jäbändeerus, jonka kuvat saivat mut haukkomaan henkeäni heti, kun hänen sivuilleen eksyin. Juurikin nämä fantastiset kuvat olivat painavimpana syynä sille, että valitsimme juuri Iiron kuvaajaksemme, joten annetaan niiden puhua puolestaan. Katsokaa nyt kuinka upeita! Ethän kopioi näitä Iiron taidonnäytteitä ilman lupaa, kiitos.


Kuva


Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva


Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva


Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva


Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva


Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Tässä on vain "pieni" otos Iiron upeista kuvista. Lisää löytyy hänen blogistaan ja nettisivuiltaan. Kauheen vaikeaa oli valita tänne blogiin näitä kuvia, mutta tässä oli joka tapauksessa joitain mun lemppareita.

Näiden upeiden kuvien lisäksi Iiro vaikuttaa tosi mukavalta ja rennolta tyypiltä ja viestittely hänen kanssaan on ollut helppoa ja ennen kaikkea hauskaa. Hän myös kertoi mulle ylivoimaisesti parhaimmat perustelut sille, miksi hänet kannattaisi valita, kun sellaistakin meille suomalaisille varsin outoa asiaa häneltä kysyin. Hän kertoi mm. tarjoavansa rennon hääkuvauskokemuksen, luovia ja massasta hyvällä tavalla erottuvia kuvia sekä panostavansa jokaiseen kuvaukseen paljon aikaa niin inspiroitumisen, kuvausvalmisteluiden kuin hääpariin tutustumisenkin muodossa. Iiron pyrkimys on kuvatessa sulautua karnevaaliväen joukkoon mahdollisimman hyvin saadakseen siitä mahdollisimman luonnollisia kuvia. Lisäksi Iirolle on tärkeää luoda kaunis, looginen ja sulavasti soljuva tarina hääpäivästä valokuvien muodossa, jotta niitä katsellessa vuosienkin päästä muistot tulvivat mieleen yhtä elävinä kuin ne tapahtumahetkenäkin olivat. 

Onneksionneksionneksi Iiro oli vielä vapaana hääpäivänämme! Tokihan myös Kinnusen Juhan olisimme avosylin tehtävään palkanneet, mutta jotenkin tämä Iiro se vaan jäi mun mieleeni heti alusta ja kun kerran saan jonkun asian päähäni, on siitä hyvin vaikea enää irtautua :) 

Oon sataprosenttisen varma, että Iiron käsittelyssä jopa meistä ei-ehkä-ihan-niin-hyvin-kameran-edessä-viihtyvistä antiposettajista saa kelvollisia kuvia. Meille tulee varmasti huippu päivä yhdessä ja uskon Iiron saavan myös vieraamme rentoutumaan kameran edessä. Lisäksi odotan aivan erityisesti Iiron ottamia "piilo"kuvia, jänniä kuvakulmia ja kaunista jälkikäsittelyä. Musta esim. nuo peilin kautta, ikkunan läpi, ihmisten välistä tai nurkan takaa otetut kuvat ovat aivan käsittämättömän hauskoja ja ne todellakin vaativat tilannetajua ja taiteellista silmää. Kuvat ovat ihan älyttömän luonnollisia eikä kovin moni valokuvaaja varmasti tuollaisia hoksaisi ottaa. Erityisen lumoavaa Iiron kuvissa ovat ne aidot tunteet, hetket ja ilmeet, jotka niistä välittyy. Iirolla on myöskin silmää yksityiskohdille ja se on minulle erityisen tärkeää. Toivon nimittäin, että mahdollisimman moni varsinkin kaikista itse askartelemistamme häiden yksityiskohdista tallentuu myöskin kameralle. 

En malta odottaa, millaisia kuvia Iiro meidän hääpäivänä ottaakaan! Tule jo elokuu! :)

8 kommenttia:

 1. Kauniita valokuvia! Onnea kuvaajan varaamisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kovin tyytyväisiä ollaan ainakin tähän mennessä Iiron valintaan :)

   Poista
 2. Ei varmasti ole huono valinta! Minäkin kovasti pohdin häntä yhtenä vaihtoehtona, mutta sitten kun olin jo niin kovasti kiintynyt ekaan valintaani niin en sitten vaan enää raaskinut vaihtaa. Mutta ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmasti, näin minäkin uskon! ;) Olet varmasti kuitenkin tehnyt oikean valinnan valokuvaajan suhteen. Niinhän se oli mullakin, että kun tuohon Iiron kuvaustyyliin menin ihastumaan niin vaikeapa sitä olisi enää ollut ketään muuta tehtävään palkata :)

   Poista
 3. Hyvä juttu että yksi asia taas hoidettu eteenpäin ja että löytyi mieluinen kuvaaja!:)

  VastaaPoista
 4. Voi hitsit mitä kuvia! Ihania varsinkin nuo tilannekuvat, mm. se missä vauva nukkuu sylissä, todella hyviä oivalluksia.
  Onnea kovasti noin hyvän kuvaajan löytämisestä, minäkään en jaksa odottaa elokuuta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin minustakin! Tuo vauva on niin söpis <3 Ja nimenomaan; vitsit, mitä oivalluksia! :)

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!