perjantai 31. lokakuuta 2014

Häiden ehdottomat nou nout

Tämä teksti on odotellut luonnoksissa jo jonkin aikaa julkaisemistaan. Mun on välillä vaikea tehdä päätöksiä häiden suhteen. Päätöksentekoa vaikeuttaa kaikki ihanat ideat, joita netti blogeineen, Pinteresteineen ja muineen on väärällään. Kuitenkin mulla on ollut häiden suhteen alusta asti joitakin juttuja, jotka on ehdottomasti nou nou -listalla. Luin toissapäivänä Two less fish in the sea -blogin Idan postauksen samaisesta aiheesta ja siitä rohkaistuneena ajattelin vihdoin avata omaakin sanaista arkkuani. 

Tarkoituksenani ei ole loukata ketään. Eikä se, etten tahdo jotain tiettyä juttua meidän häihimme, missään nimessä tarkoita sitä, että tykkäisin huonoa siitä, että tuo tietty juttu olisi osana jonkun muun häitä. Arvostan sitä, että hääpäri järjestää itsensä näköiset häät, ja jos joku asia ei sovi meidän häihin, ei se tarkoita, etteikö se sopisi kenenkään häihin. Älkää siis pliis kukaan vetäkö herneitä tai muita palkokasveja nenäänne tästä postauksestani. En halua pahoittaa kenenkään mieltä. Anteeksi jo etukäteen, jos kuitenkin niin tahtomattani teen. 

No niin, let's mennään. Meidän häissä ei tulla näkemään:

1) Ikean kaksipuolisia Tolsby-kehyksiä. Juu, kyllä niistä varmasti saisi koristelemalla ihan kivannäköiset ja helposti teemaan/teemaväreihin sopivat, mutta olen nähnyt niitä Facebookin hääkirppiksellä myynnissä aivan liikaa, joten one word: kyllästyminen. Sama juttu Snärtig-maljakoiden kanssa. Tämän lisäksi ne ovat mielestäni aika, no, rumia.


Kuva


Kuva

2) Sydämiä. Tai saatetaan niitä pienissä määrin nähdä. Hyvinhyvinhyvin tarkkaan harkituissa paikoissa. Jotenkin taidan vaan olla allerginen niille. Varsinkin tällaisille perinteisille kirkkaanpunaisille. 


Kuva


Kuva. Tämä vielä menettelee, vaikka onkin perinteinen punainen.


Kuva. Tämä vähän moderninpi taas on ihan kiva...

3) Vaaleanpunaista. Mä en ole vaaleanpunainen ihminen. Okei, mun juoksupipo on pinkki ja on se joissain pienissä yksityiskohdissa ihan jees, mutta meidän häihin sitä väriä ei tule missään muodossa. Luulen, että sulhanenkin on tähän päätökseen ihan tyytyväinen ;) 

Damn. Tuleepas sittenkin. Mun on pakko saada karkkibuffettiin vaaleanpunaisia ufoja, mutta that's it :) Ja tietty, jos joku vieraista haluaa pukeutua pinkkiin, niin se ei ole kiellettyä :)


Kuva

4) Mies+nainen -kakkukoristetta. Ei humoristista, jossa toinen osapuoli kiskoo toista jalasta. Ei romanttisesti suutelevaa pariskuntaa. Ei minkäänlaista. Sellaista voin harkita, jossa henkilöt ovat "sarjakuvamaisia" tai muuten söpöjä/erilaisia, mutta tällaisia ns. oikean näköisiä ihmisiä meille ei tule.


Kuva

5) Tylli- tms. 80-lukuhenkinen kaari. Tarviiko tätä perustella? :D


Kuva

Kuva


Kuva


Kuva. Tällainen modernimpi kaari on ihan kaunis.


Kuva. Tämäkin on kiva.

6) Hartiahuiveja kaasoilla. Tai toki jos he ihan välttämättä sellaiset haluavat, niin tietenkin saavat, mutta jotenkin ne on mun mielestä monesti ikään kuin irrallaan muusta pukeutumisesta. Elokuussa ei myöskään mitä luultavimmin ja toivottavimmin ole vielä kauhean kylmä niin toivon, että kaasoni selviävät kemuista ilman moista. Hankitaan varalle vaikka neuletakit tms., jos tarve vaatii. Tähän nyt joku tietenkin sanoo, että eihän kirkkoon saa mennä paljain olkapäin. No joo. Eihän se kai ole suositeltavaa, mutta jospa tuossakin asiassa oltaisiin jo siirrytty 2010-luvulle ja virheestä ei joutuisi ikuiseen kadotukseen ;)

Kuva

Jos meidän häät olisivat talvella, voisin antaa huiveille armoa. Ja kaveriksi vielä tuollaiset ihanat lapaset. Niiiin söpöt!

Kuva. Aivan ihanat lapaset!

7) Vieraita tai hääparia nolaavia ohjelmanumeroita. Toivoisin, että häissämme olisi joku ryöstö, mutta ryöstetyn kohteen palauttamistehtävän en haluaisi olevan laulamista, runonkerrontaa tai muuta ahdistavaa. Eikä pakollinen laulaminen muussakaan kohtaa häissä ole mielestäni suotavaa. En myöskään jaksaisi lakananviikkausleikkiä, säärten tunnustelu -leikkiä tai virolaisia lemmenohjeita. Paljon kivempia ja ei-niin-nähtyjä ohjelmanumeroita kehiin mieluummin! Sellaisiakin kun varmasti on :)

8) Puupölkkyjä pöydissä. Oikeastaan mua vähän ärsyttää, etten mä halua tällaisia. Ne olisivat suht helposti toteutettavissa ja sopisivat häidemme miljööseen, mutte jostain syystä en vain näe niitä osana häitämme.


Kuva

9) Ohjelma/menukolmioita pöydissä. Haluaisin keksiä tilalle jotain tuoreempaa ja erilaista. Tämän ajatuksen saatan kyllä jossain kohtaa joutua pyörtämäänkin, mutta ainakin tällä hetkellä fiilis on nou nou pöytäkolmioille.


Kuva

10) Pioneja, jotka tuntuvat olevan kovassa huudossa tällä hetkellä. Tykkään enemmän esim. neilikoista, harsokukasta, hortensioista ja daalioista, jotka taitavat kaikki olla pioneja edullisempiakin. Tai riippuu toki vuodenajasta, mutta ainakin meidän häiden aikaan. 


Kuva

11) Värillistä hääpukua. Helppohan mulla toki nyt on näin sanoa, kun puku on jo hankittu, mutta jo ennen puvun löytymistä olin sitä mieltä, että hääpukuni tulee olemaan valkoinen. En halunnut edes mitään yksityiskohtia kuten kirjailuja, vyötä tai alushametta värillisenä. 


Kuva


Kuva

12) Save the Date -kortteja. Tällä hetkellä ajatukseni on, että ne ovat vain turhaa rahanmenoa, vaikka kauheasti kaikkia kivoja ideoita netistä löytyykin näiden toteuttamiseen. Uskon, että häiden ajankohdasta tulee puhuttua sen verran monen kanssa, että jospa edes suurin osa tajuaa laittaa hääpäivämme kalenteriin ylös ihan ilman erillistä muistutusta. Fingers crossed! :)


Kuva

13) Ammattilaisvideokuvaajaa. Ei taida budjetti venyä sellaiseen. Ja toisaalta mua myös ehkä hiukan ahdistaa katsoa itseäni videolta, ja varsinkin kuunnella. Toivon kuitenkin, että joku tuttu taltioisi elävääkin kuvaa ainakin vihkitilaisuudessa.

Kuva

14) Boolia. Jos meille viinin ja mietojen alkoholijuomien (ja viskien ja kahvin avecien ja ja ja...? :)) lisäksi tulee jotain muuta alkoholia, niin ehkä sangriaa. Syynä se, että en muista koskaan maistaneeni oikeasti hyvää boolia. Toisaalta tässä voin hyvinkin tulla vielä toisiin aatoksiin, jos löydän kivoja boolireseptejä. 

Kuva

15) Tiaraa morsiamella. En ole enää prinsessa enkä pikkutyttö, joten en näe sellaista kutreillani hääpäivänä. Jonkinlaisen muun hiuskorun haluan kuitenkin ehdottomasti.

Kuva

Että semmottii. Saa nähdä kuinka moni näistä asioita sitten aikuisten oikeasti jää häistämme pois. Luulen, että suurin osa, mutta on seassa muutama sellainenkin, jonka suhteen voin vielä muuttaa mieltäni :)

20 kommenttia:

 1. Mä oon täysin samoilla linjoilla! Mitään noista ei ole tulossa meillekkään :) Ehdoton ei varsinkin vaaleanpunaiselle, ah niin kliseistä :D Ainoa, mikä on mietinnässä, on save the datet. Mutta katsotaan! Hassu juttu, mullakin on samantapainen kirjoitus luonnoksissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hassua kuinka ollaankin samoilla linjoilla! :) Julkaisehan sinäkin nou nou -listasi! Mielenkiinnolla sen lukisin! :)

   Poista
 2. Tolsby kehykset, kaari, nolot leikit, värillinen puku, kolmiot, tiara ja booli on nono myös meillä! Ja samoilla perusteilla :D
  Videokuvaajaan tuskin rahat riittävät.

  Jos mua pitäis kuvailla yhdellä värillä niin se olis pinkki :D Mutta koska se on meidän yhteinen juhla, niin ollaan sovittu että pinkkiä näkyy ainoastaan kukissa ja karkkibuffassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että meillä on niin paljon samoja juttuja nou nou -listalla :) Ja perusteetkin vielä samat!

   Ihanasti olet ajatellut myös tulevan miehesi mieltymyksiä ja tehnyt kompromissin rakastamasi pinkin värin suhteen! Näinhän se menee sitten avioliitossakin, että kompromisseja tehdään :)

   Poista
 3. Aaaah, kiitos noista hartiahuiveista kaasoilla. Viime kesänä sain pitää tästä palopuheen jos toisenkin.... :D Olen monen muun kanssa todella samoilla linjoilla, mutta kyllä mä vaan sen vaaleanpunaisen hääpuvun haluan! Ehkä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoh, hartiahuivit... :D Vaaleanpunainen puku on sulle varmasti kuin tehty! Anna palaa vaan! Näytät siinä varmasti kauniilta :)

   Poista
 4. Hei AAMEN!
  Ainoa minkä haluaisin on tuo videokuvaaja, vaikka minäkään en pidä itseni katselusta, edes valokuvissa...
  Pukuni on kyllä värillinen,,, tai no, eihän mustavalko-telkkari ollut aikanaan väritelevisio, vaikka käsittääkseni molemmat väreiksi luetaan... Joten pukuni on siis väritön! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ehkä haluaisin tuon videokuvaajan, mutta voi tosiaan olla, ettei roposet riitä ;)

   Mun kuvataiteista kiinnostunut kaveri aina muistaa mua muistuttaa siitä, että musta ei ole väri :D Joten selvästikään sulle ei ole tulossa värillinen puku ;D

   Poista
 5. Ymmärrän kantasi, vaikka meille tulee nuo ikean-kehykset pöytänumeroiksi, jotain lainattua on mulla tiara ja save the date kortit on tilattu ja panostettu jopa huimat 18€.;)
  Muutoin samoilla linjoilla kaasojen pukeutumisessa, päättäköön itse mitä laittavat ja menukorttien muotoa olen kuumeisesti miettinyt koska olen myös kyllästynyt kolmiomuotoon.
  On hyvä omata painavia mielipiteitä häistään, koska muutoin ei päätöksiä syntyisi. Jos joku näistä loukkaantuu, on se mielestäni aika hassua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te olette kyllä saaneet StD-kortit todella halvalla, mahtavaa! :) Ehkä mulla tuossa asiassa painaa myös se aika ja energia, mikä niiden suunnitteluun rahan ohella kuluisi. Itse ideaa vastaan mulla ei ole mitään ja itse asiassa olisi ihan kivaakin tuollaiset tehdä, mutta en yksinkertaisesti taida jaksaa :) Tällainen fiilis on ainakin tällä hetkellä. Löysin kyllä tosi kivan idean netistä, joten voi olla, että pyörrän vielä päätökseni :D

   Minustakin olisi tosi ikävää, jos joku tällaisesta postauksesta loukkaantuisi. Ainakin minusta itsestäni on henkilökohtaisesti hauska lukea muiden nou nou -listoja ;)

   Tuo on muuten ihan totta, että painavia mielipiteitä on hyvä olla häiden suhteen edes jonkin verran. Muutoin häiden suunnittelusta muodostuisi aikamoisen raskas prosessi :)

   Poista
 6. Nää on aina hauskoja lukea, kiva ettei kaikkien häät ole samanlaisia ja että jokaisella morsiamella/hääparilla on ne omat joot ja eit (:

  Meille saattaa tulla vähän jotain pinkkiä (noh, esimerkiksi meikäläisen tukka :D) mutta vaaleanpunaista ei todellakaan! Paitsi ehkä niitä ufoja, hitto kun menit mainitsemaan ;) Enkä henk.koht. ole ikinä ymmärtänyt tota kaarihässäkkää, siitä tulee mieleen vaan jenkkileffojen biitsihäät o_O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin näitä nou nou -listoja on tosi kiva lueskella! :) Ufot on ehdottomasti yks mun all time favorite -karkki, nams! :) Sen verran on pakko kyllä pinkki/vaaleanpunaiskieltoa meidänkin häissä rikkoa, että niitä saadaan karkkibuffaan, hih :)

   Poista
 7. Boolista niin samaa mieltä! Anoppien mielestä sitä pitäisi ehdottomasti olla, mutta omasta mielestä se on pahaa, aikansa elänyttä ja erittäin mautonta :D Meille tulee myös sangriaa, mutta ehdottomasti valkkariversio sillä oon ite niin rähmäkäpälä, että läikytän sitä varmasti päälleni :)

  Tosi hauska postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lotta! :) Todella hyvä pointti! Täällä toinen rähmäkäpälä, joten täytynee myös meillä miettiä uskalletaanko punkkusangriaa tarjota (ainakaan morsiamelle) :D Ehkä tehdään molempia! ;)

   Poista
 8. Haa, samaistun kyllä aikalailla täysin! Varsinkin noi ohjelmakolmiot on semmoisia mitä en kestä sitten yhtään. :D Ja voi hitto kun meille on mintun kaveriksi valikoitunut teemaväriksi koralli... Ensinnäkään mitään ei löydy sen värisenä kun kaikki on lanseeraamaani "häävaaleanpunaista" ja toisekseen kiehuu päässä jos joku erehtyy sanomaan sitä oranssinpunaista pinkiksi! :D
  Save the datet meille tosin tuli, mutta ihan vaan koska kuvien ottaminen oli hauskaa ja rahaahan niihin ei kulunut kuin muutaman teetetyn valokuvan verran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että kykenet samaistumaan! :D Ohjelmakolmiot on mullakin kyllä ehdottomasti pannassa. Vielä joitakin vuosia sitten ne oli ihan kivoja, mutta nyt ovat mun silmissä kokeneet inflaation. Häävaaleanpunainen, ahihihih :D Miten kukaan voi sekoittaa korallin ja pinkin? :O

   StD-korttien kohtalo ei ole vielä täysin varma täälläkään päässä, mutta tällä hetkellä fiilis on nou nou ;)

   Poista
 9. tulipa mieleeni, että noi ohjelma/menukolmiothan vois ehki toteuttaa niinkin, että tekis etikettejen näköiset ja liimais vaikka viinipulloihin? :)

  VastaaPoista
 10. Samaistuin lähes kaikkiin (jotain vaaleanpunaista tulee ja ehkä pioneja)! Olipa hauskasti kirjoittettu teksti ja kiva, että teillekään ei tulee samaa "kuin kaikille mulle" kuten nuo ikea-kehykset, kolmio menut/ohjelmanumerot jne. Ja ihmettelen kovasti kun ihmiset sanovat, että kaasoilla pitäisi olla olkapäillä huivi, kun kirkossa ei saa näkyä olkapäät ja sitten morsiammella on kuitenkin olkaimeton mekko :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun mukava kuulla, että samaistuit tekstiin! :) Minäkään en ymmärrä, miksi kaasoilla pitää olla olkapäät peitettynä kirkossa, mutta morsiamella ei... Huiveja mun kaasoille ei tuu, mutta ehkä jotkut bolerot tms. pääsee harkintaan ;)

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!