keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Omenat häissä

Koska häidemme teemaväreinä tullaan käyttämään violetin, valkoisen ja hopean lisäksi vihreää ja häämme ovat elokuussa sadonkorjuuaikaan, aloin miettiä kuinka edullisia luonnonantimia voisi käyttää hyväksi häissämme. 


Kuva

Ensimmäisenä mieleen tulivat omenat. Vanhempieni pihalla on yksi pieni omenapuu, josta tulee vuosittain hyvällä tuurilla muutama omena. Siitä ei taida näin ollen oikein olla iloa häitämme ajatellen :) Jos jollain on siis pihallaan varhain kypsyvää omenalajiketta ylimääräisenä elokuussa 2015 niin me otetaan mielellään vastaan! :)

Kuva

Omenoista voi tehdä esimerkiksi tuikkukuppeja. Martha Stewartin englanninkielinen ohje omenakynttilöiden tekoon löytyy täältä. Ideana on yksinkertaisesti kaivertaa esim. veitsen ja pienen melonikauhan tai omenaporan avulla omenaan kolo, johon tuikun voi asettaa. 

Kuva


Kuva

Omenoihin voi myös kaivertaa erilaisia kuvioita. Harmi vaan, että omenat tummuvat suht äkkiä ja muuttuvat näin ikävän näköisiksi, joten tällaiset kaiverrukset eivät taida käytännössä toimia häissä kovin hyvin. Toki tummumista voi koittaa estää eri tavoin kuten sitruuna-, limemehun, suolan tai hiilihapollisten juomien avulla tai ryöppäämällä. Esim. täältä löytyy englanniksi ohjeita tummumisen estämiseen. Itselläni ei ole kokemusta aiheesta, joten en tiedä kuinka hyvin kyseiset kikat auttavat, ja kuinka pitkän aikaa. Täytyisi laittaa testiin.

Kuva

Jos vihreä, punainen tai vaaleankeltainen ei ole teidän häidenne teemaväri, voi omenoita voi myös värjätä. Olemassa on syötävääkin spraymaalia (esim.täällä).


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva

Omenoita voi käyttää myös nimikyltteinä pöydissä. Omenaan voi lisätä paperisen nimilapun esimerkiksi nuppineulan tai narun avulla, tai nimen voi yksinkertaisesti kirjoittaa suoraan omenaan.


Kuva

Omenapiirakka-aineksista saisi myös erittäin söpön vieraslahjan. Ohje pussukan tekemiseen löytyy täältä in English.

Kuva

Kuva

Kuva

Yhdistämällä omenoita, kukkia ja vaikkapa kynttilöitä saa myös kauniita koriste-elementtejä pöytiin. Jos tykkää rustiikkisemmasta tyylistä, voi omenoita kasata lasiastioiden sijaan esimerkiksi puulaatikkoon tai sinkkiämpäriin.

Ps. Eilinen hääpukujensovitus meni hyvin. Sitä oikeaa ei kuitenkaan löytyny vielä.

6 kommenttia:

  1. Aah! Omput on ihania. Niiden herkullisuus, värit ja monikäyttöisyys muodostavat mahtavan kombon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä kun tummuisivat vähän hitaammin, jos niitä leikkaa, niin olisivat täydellisiä! ;)

      Poista
  2. Omenat sopivat syksyyn ja vihreät ovat erityisen raikkaan värisiä! Toukokuussa 2015 avioituvana olen ajatellut koivua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nappivalinta! Koivut sopivat ihan toudella hyvin loppukevään/alkukesän häihin! :)

      Mulla on siitepölyallergioita, joten aivastelua ja vetistäviä silmiä välttääkseni taidan koittaa pysyä niistä suht kaukana. Silmät kun tulevat kostumaan varmasti muistakin syistä tuon päivän aikana :)

      Poista
  3. Mua on aina itteä kiehtonut ajatus tollasista pöytäkoristeista missä on vesimaljakossa vihreitä omppuja :)

    Itellä ei siis häät viellä oo suunnitteilla mut teemavärejä on tullu jo pyöriteltyä päässä ja vihreä saattaa hyvinkin olla yks niistä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo omppumaljakot on kyllä tosi nättejä ja vähän erilaisia hääkoristeita!

      Vihreä on kaunis väri, ja mielestäni sitä näkee vähän harvemmin häiden teemavärinä. Peukut siis vihreälle :) Toivottavasti pääset toteuttamaan visioitasi pian ;)

      Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!