maanantai 28. huhtikuuta 2014

Häät telkkarissa

Myönnetään. Katson aika paljon telkkaria. Ja viime aikoina, sattuneesta syystä, ovat erilaiset hääohjelmat vieneet digiboksiltamme suht suuren tilan. Tallentelin niitä varastoon jo hyvissä ajoin ennen kihlautumista, mutta niiden katselun aloitin kunnolla vasta silloin, kun pystyin tv:n ohella vilkuilemaan kimallusta vasemmassa nimettömässäni :)


Kuva

Mun ehdottomaksi lemppariksi on muodostunut brittien Häät sulhasen tapaan  (Don't tell the bride). Ohjelmassa on ideana se, että sulho saa 12 000 puntaa ja 3 viikkoa aikaa järjestää morsiamelleen unelmiensa häät. Hääpari ei saa olla tuona aikana tekemisissä keskenään, vaan sulhanen on yksin bestmanin kanssa vastuussa kaikkeen hääsuunnitteluun liittyvästä aina kutsukorteista morsiamen pukuun asti. 

Yleensä pariskunnat ovat tässä ohjelmassa sellaisia, joissa morsian määrää ja tekee päätökset, joten vastuun siirtyminen sulhaselle on usein kova paikka sekä häitä järjestävälle sulholle että varsinkin ohjaksista pois siirtyvälle morsiamelle. Lähes jokainen jakso alkaa sillä, että morsian muuttaa häidenalusajaksi vanhempiensa tai ystäviensä luo, ja heti auton takavalojen hävittyä näkökentästä korkkaa sulhanen bestamaninsa kanssa oluset :) Sarjassa on nähty juhlia aina Las Vegas-häistä jouluhäihin ja Ibiza-häistä intialaisteemaisiin telttahäihin. Just eilen katsoin jakson, jossa morsian saapui vihkimiseen hyppäämällä lentokoneesta laskuvarjolla! Kaikenlaista ne sulhaset vaan osaakin keksiä! :)


Kuva

Hyvänä kakkosena mun listalla tulee Neljät häät Amerikassa (Four Weddings), jossa neljä morsianta vierailee toistensa häissä pisteyttäen ne ja eniten pisteitä kerännyt hääpari palkitaan häämatkalla. Jenkeissä kaikki on jotenkin suurempaa, hienompaa ja kalliimpaa. On hauska seurata sitä överiyttä, mutta toisaalta näkee sarjassa myös vähemmällä rahalla toteutettuja pienimuotoisempia häitä. Mutta tietenkään suomalaisella mittakaavalla nuo simppeleimmätkään jenkkihäät eivät kyllä kovin simppeleitä ole :) Joka tapauksessa viihdyttävä ohjelma. Ja näissä uusimmissa jaksoissa, morsiametkin ovat yllättävän mukavia ja ystävällisiä toisilleen, mikä on musta vaan hyvä. Kissatappeluja ja myötähäpeää ei jotenkin enää jaksa.

Satuhäät sijoittuu rankingissani kolmanneksi. On mukavaa seurata suomalaisten häiden järjestelyjä ja musta on kiva katsoa nimenomaan ns. tavallisten pariskuntien häitä. Satuhäissäkin kun on välillä ehkä vähän väkisinkin haettu ylimääräistä tarpeetonta draamaa, mikä on musta ihan turhaa. Muhun kun ainakin uppoaa parhaiten juuri ne ihan tavallisten ihmisten tavalliset rakkaustarinat. Niiden esittelyssä Satuhäät on musta parhaimmillaan.


Kuva

Ja sitten niihin pettymyksiin. Niitäkin hääaiheisia tv-sarjoja nimittäin löytyy, jotka ovat tuottaneet mulle hienoisen tai vähän suuremmankin pettymyksen. Mm. Kaksi julkkista ja yhdet häät oli sellainen. Silloin aikanaan odotin mainosten perusteella ohjelmaa innolla, mutta eihän se kovin häävi ollut. Kaikista häiritsevintä ohjelmassa oli mun mielestä ehkä se selostajanainen. Esimerkiksi Arvostele mun illallinen -ohjelmassa miesääni taustalla on aivan loistava, mutta tässä ohjelmassa se oli harmillisen huono. Toinen hääohjelma, josta en ole erityisemmin pitänyt oli Kuninkaalliset häät. Musta se vaan oli tylsä ja täytyy sanoa, että yleensä katson vaikka sinnillä suurimman osan telkkarin häätarjonnasta, mutta tuota ohjelmaa en jaksanut katsoa kuin muutaman hassun jakson. 

Loppuun vielä muistutus muutamien uutuusohjelmien hakuajoista. Jutta ja huikeat häädieetit -ohjelman hakuaika vuoden 2014 elo-syyskuun hääpareille on käynnissä vielä pari päivää eli huhtikuun loppuun (hakemaan pääsee täältä). Ohjelmassa kuvataan hääparin kuntokuuria, joka kestää kolme häitä edeltävää kuukautta. Toinen uutuus on Kaikkien aikojen kosinta, jossa järjestetään nimensä mukaisesti yllätyskosintoja. Hakemuksia otetaan vastaan täällä 30.4.2014 asti. 


5 kommenttia:

  1. Toi nejät häät on munki suosikki ohjelmia, kaikessa överiydessään ;D (kirjotetaanko se noin :o )

    Ja pettymyksiin kuuluu myös tuo kaksi julkkista ja yhdet häät, jotenki siinä kanssa yritettiin ehkä vähän liian isoja juttuja ja vähä semmost jenkki tyyliä kans...ainaki niissä jaksoissa jotka mä katoin :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Överiys on just hyvä! ;)

      Musta muutamat jaksot tuossa Kaksi julkkista ja yhdet häät -ohjelmassa oli ihan ok, mutta suurin osa ei toiminu. Kai se johtu vähän niistä julkkiksistakin. Odotin esim. Hunks-miesten jaksolta paljon, mutta petyin :(

      Poista
  2. Ootko kattonu sellasta My big fat gypsy wedding? (En tiä menikö nimi oikein) siinä juhlitaan niin överimeiningillä kun vaan voidaan. Mut silti olen tykänny kattoo. Ihme kun yleensä tykkään myös mm. Satuhäistä niiden tavallisuuden takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei joo oon, säännöllisen epäsäännöllisesti tosin! :) Seki on hauska sarja! Ne morsiamet on siinä kyllä niiiin övereitä! :) Mutta hyvää viihdettä kieltämättä! :)

      Poista
  3. mun on pakko olla eri mieltä noiden kommentaattoreiksi haukkumieni tausta-äänien järjestyksestä. Mielestäni juurikin tuo kaksi julkkista yhdet häät taustaäänenä toimiva naishenkilö on loistava verrattuna arvostele mun illallinen tyypin ääneen. Mielipideasia. En lopulta oikeastaan tykännyt kummastakaan.

    VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!