keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Eläköön photo booth!

Ihastuin ideaan photo boothista jo aivan hääsuunnittelun alkuvaiheessa. Keräsin pikkuhiljaa sitä varten rekvisiittaa, mistä nyt sattui edullisesti löytymään. Aurinkolaseja, päähineitä, taulukehys, kaulakoruja jne., joista kallein oli Tukholmasta ostettu viikinkikypärä (5€). Sen halusin vanhana ruotsinopiskelijana mukaan maksoi mitä maksoi ;) Suurin osa propseista kustansi 0,50-2€ ja yhteensä niihin kului n. 35€. Ostetun rekvisiitan lisäksi me askarreltiin kartongista, softiksesta ja grillitikuista apujoukkojen kanssa viiksiä, huulia, rillejä, puhekuplia ja muita. Materiaaleihin meni ehkä 15€. Kartongit löytyivät suurimmaksi osaksi valmiina omasta askartelutarvikevarastosta. 


Valokuvausnurkan taustana toimi kaitaliinojen ompelusta ylimääräiseksi jäänyt kokonainen hopeinen pöytäliina ja muutama violetti pompom. Yhteensä photo boothiin saatiin menemään semmoiset 60€. Vähemmälläkin oltaisiin päästy, jos joku ei olisi jatkuvasti kulkenut jossain kirppareilla ja muilla haalimassa hassua kuvausrekvisiittaa mukaansa ;)

No mites meidän photo boothia sitten noin niin kuin käytännössä ajettiin? Sen kun tietäs! :D Keken etevä työkaveri J oli nimittäin niin tehokas, että sääti meille koko photo booth -pisteen kuntoon mun laittamatta tikkua ristiin. Tietokoneen näyttö, järkkäri ja langaton etälaukaisin. Niistä oli meidän valokuvaussoppi tehty. Kiitos vielä tuhannesti J:lle niin photo boothin kasaamisesta kuin vehkeiden lainaamisestakin!

Taustalla hieno kamera/näyttöviritelmä.
©Iiro Rautiainen
Kuvattava pystyi näkemään itsensä tietokonaan näytöltä.
©Iiro Rautiainen
Kädessä pidettävän etälaukaisimen avulla 
kuvattava pystyi itse päättämään, milloin kuva otetaan.
©Iiro Rautiainen

Kuten jo edellisessä postauksessa mainitsinkin, oli photo booth kova sana lasten keskuudessa. Mutta oli se sitä myös aikusten mielestä! Allekirjoittaneellahan ei ole asiasta varsinaisesti mielipidettä, sillä minähän en muistanut vierailla photo boothissa ollenkaan koko päivän aikana!! Ihan oikeesti, on kait sitä melkoinen tollo! :'D Noh, onneksi muut kuvauttivat itseään sitten senkin edestä :)

©Iiro Rautiainen

Oman photo booth -mokani lisäksi sattui tähän liittyen muutama muukin pikkuruinen erhe, jotka eivät kuitenkaan olleet lähellekään sen mittakaavan juttuja kuin koko valokuvauspisteen unohtaminen, kröhöm :'D Mutta siis. Jossain kohtaa lasten hilluessa photo boothissa oli joku huomannut, että kamera on säädetty hiukan ylös heitä ajatellen. Näinpä tämä joku oli liikuttanut kameraa lapsienkin pituuden paremmin huomioivaan asentoon. Mahtava idea ja ihanaa, että joku hoksasi muksujen ongelman (reppanat olivat roudanneet paikalle tuolin, jonka päälle he nousivat kuviin yltääkseen)! <3 MUTTA kamerahan oli tietenkin säädetty alun perin tarkasti siten, että taustakangas asettuu kuviin nätisti ja lopuissa kuvista tämä ei kameran liikuttelun takia tietenkään enää toteutunut. Noh, tuskinpa tuota kukaan muu niin edes huomaa (ja onneksi kuvia voi aina koittaa vähän rajata ja muokata), mutta kyllä tätä pilkunviilaajaa meinas homma silti hiukan harmittaa. 

Sihti hukassa ;)

Toinen juttu, jota en ainakaan itse tullut etukäteen edes ajatelleeksi, oli se, että kamera ja tietokoneen näyttö, jolta kuvattavat pystyivät siis tarkastelemaan itseään kuvia ottaessaan, sijaitsivat hiukan eri kohdissa photo boothia. Tämä tarkoitti sitä, että suurimmassa osassa kuvista kuvattavat katsovat näyttöä eivätkä suoraan kameraan. Eipä sekään kai mitään haittaa, mutta jos joku tuleva hääpari meinaa tällaisen oikeasti ihan älyttömän kätevän kamera/näyttö/etälaukaisin-kombon toteuttaa, niin muistakaa miettiä näytön ja kameran paikat tarkkaan. Tai laittakaa näyttöön vieraita varten vaikkapa joku lappunen, joka muistuttaa, että mihin päin heidän oikein kannattaakaan ne katseensa suunnata ;)

Katseet harhailee <3

Oiskohan mulla vielä jotain muuta sanottavaa photo boothista? No siis ainakin se, että me saatiin paljon positiivista palautetta valokuvaussopestamme! Ihmiset tuntuivat tykänneen siitä kovasti. Minäkin oon aina käynyt enemmän kuin mielelläni photo bootheissa hassuttelemassa niissä juhlissa, joissa sellainen on ollut. Ja saahan bootheissa otettua myös järkeviäkin kuvia! Ei aina ole pakko höpötellä ja olla kreisiä rekvisiittaa. Meidänkin photo boothissa ikuistettiin häävieraista monta tosi kivaa, oikeaa, kunnollista kuvaa. 

Jotkut ovat varmaan sitä mieltä, että koko photo booth on jo niiiin last season... Mutta minä uskallan olla eri mieltä. Kuka nyt ei nimittäin tulis hyvälle tuulelle tällaisia otoksia katsellessa, häh?! :)

Mummin kulta <3
Lil Gangsta <3
Veijarit <3
Likinäköinen herra Karjunen?
"Ei tietenkään, mä lupaan! Mutta blogista ei ollut mitään puhetta..."
*kjäh kjäh* ;D
Dupont vai Dupond?
Sensuroitu.

Eksyipä photo boothiimme vierailulle muutama maailmanluokan tähtikin... Mutta siitä lisää myöhemmin ;) Seuraavassa postauksessa taidetaan hypätä herkkujen maailmaan. Siihen saakka: Cheeeeeese! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!