maanantai 18. huhtikuuta 2016

Paljon toivottu pitopalvelupostaus

Heippatihei rakkaat lukijani! Nyt lunastan lupaukseni ja hyppään hääpäivässä muutaman tapahtuman yli (palaan niihin takaisin kuitenkin vielä myöhemmin) ja kerron teille tässä välissä pitopalvelustamme, josta teiltä sieltä näytön takaa onkin jo tullut muutama postaustoive :) Olen tässä koittanut jäsennellä ajatuksiani tätä postausta varten ja nyt nähdään, miten olen siinä onnistunut.

Meidän häiden pitopalveluna toimi siis Oulun Limingantullissa sijaitseva Café Provence. Laitoin tarjouspyyntöjä yhteensä n. 20 Oulun seudun pitopalveluun loppuvuodesta 2014. Kirjoitan vielä oman postauksensa valintaprosessistamme, mutta sanottakoon jo tässä vaiheessa, että hinta näytteli suht isoa roolia päätöksessämme. Tässä postauksessa keskityn kuitenkin siis nimenomaan Provenceen ja palataan muihin pitopalveluvaihtoehtoihin sitten hiukan myöhemmin.

Provencelta vastattiin alkuperäiseen tarjouspyyntösähköpostiini n. 1,5 kuukautta sen lähettämisestä. Tämä ei kuitenkaan ollut mikään ylitsepääsemätön ongelma, sillä saimme odotella vastauksia muiltakin lähestymiltämme pitopalveluilta eikä meillä muutenkaan ollut asian suhteen mikään tulipalokiire. Olihan häihimme tuossa kohtaa vielä puolitoista vuotta aikaa. 

Vastausviesti oli lyhyehkö, mutta informatiivinen. Siinä pahoiteltiin vastauksen viipymistä sekä vastattiin viestissäni esittämiini kysymyksiin mm., että juhlapaikkamme ei ollut heille entuudestaan tuttu ja että ruokien maistelutilaisuus oli mahdollinen. Liitteenä oli selkeä, kolme eri menuvaihtoehtoa sisältänyt tarjous. Menujen hinnat vaihtelivat 25€-27,50€/hlö. Lisäksi tarjouksessa oli eriteltynä hinnat lasten menulle (poislukien alle 3-vuotiaille, josta kysyin vielä erillisessä viestissä heiltä erikseen) ja tarjoilijoille. Tarjous oli mielestämme oikein kilpailukykyinen ja lupasimmekin tutustua siihen ajan kanssa tarkemmin jahka tuon hetken kiireet meillä helpottivat.

Kiireiden väistyttyä sovimme Provenceen maistelutilaisuuden parin viikon varoitusajalla. Oli ihan huippua päästä maistelemaan menujen ruokia etukäteen! Suosittelen aivan ehdottomasti jokaista häitänsä suunnittelevaa kysymään pitopalveluilta tällaisesta mahdollisuudesta. Voin nimittäin sanoa, että ainakin meillä mielipiteet heittivät häränpyllyä maistelutilaisuuden edetessä. Etukäteen oltiin mietitty, että joku tietty menu varmasti maistuisi, mutta ruokia testattuamme nousikin joku toinen vaihtohto kirkkaasti ykköseksi. Maistelimme Provencessa paria eri alkupalaa sekä paria eri pääruokaa lisukkeineen pelkkien raaka-ainekustannusten hinnalla (ts. 12€ per pää). Salaatit jätimme sillä kertaa väliin. Tapasimme samalla myös paikan johtajan Tiinan. 

Maistelutilaisuudesta meille jäi oikein hyvä fiilis ja päätimmekin oikeastaan siltä istumalta varata Café Provencen hääpäivällemme. Menua viilasimme lopulta sen verran, että hinnaksi tuli 29€/hlö (lisäsimme siihen mm. leipää ja lainasimme lisukkeita ja salaatteja muista ehdotetuista menuista). Lopulta häissämme oli tarjolla:

Vihersalaatti & kastike
Meloni-fetasalaatti
Lämminsavulohisalaatti 
Kirkas perunasalaatti
Kalkkunarullat

©Iiro Rautiainen


Mureaa häränrintaa ja punaviinikastike
Kermaperunat ja uunikasvikset


©Iiro Rautiainen


Rieska ja chiabatta
Voi
Vesi, maito, mehu

Kahvi/tee (+ kakkubuffet, ei Café Provencelta)

Menun hinta sisälsi ruuat, kokin palkan sekä ruokien kuljetuksen hääpaikalle. Tarjous ei sisältänyt ruokailuastioita, liinoja, servettejä eikä kattauspalvelua. 

Tämän lisäksi lapsille oli oma buffet, johon kuului:

Salaatinlehtiä
Kurkku- ja tomaattisiivut
Pikku lihapullat
Jauhelihalasagne

Lasten menun hinta oli:

- 0-2v. 0€/hlö
- 3-9v. 6€/hlö

Tarjoilijat kustansivat 30€/tunti/tarjoilija ja tilaisuuden mutkattomuuden kannalta tarjoilijoita kannatti pitopalvelun mukaan varata vähintään 2 kpl. Tarjoilijoiden minimitarve oli 4 tuntia, riippuen häiden aikataulusta. Tarjoilijoiden tehtävänä oli laittaa ruoka esille, pitää buffetpöydät täysinä ja siistinä, siivota likaiset astiat pöydistä sekä tiskaus ja keittiön jälkisiivous. Tarjoilijat laittoivat myös kahvipöydän esille ja huolehtivat kakkujen tarjoilusta, vaikka ne eivät Provencen kautta tulleetkaan.

Puuh, nyt näyttää uhkaavasti siltä, että postauksen pituus alkaa olla ihan riittävä, joten pätkäistään pitopalvelutarina tästä kohtaa poikki ja kerron kokemuksesta lisää sitten seuraavassa postauksessa. Kokemukseemme kun liittyi niin positiivisia kuin negatiivisiakin vivahteita eikä hommasta selvitä pelkällä lyhyellä "kaikki meni hyvin" -kommentilla... Palatkaamme asiaan siis ensi kerralla! Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! <3

6 kommenttia:

 1. Täytyy ihan yleisesti kysyä miehen näkökulmasta; elämme noin 30 000 päivän ajan, häät kestävät yhden päivän - kuin monta vuotta tästä meinaatkaan keksiä kirjoitettavaa tästä yhdestä päivästä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa anonyymi! Vaikea sanoa, kuinka monta VUOTTA meinaan keksiä kirjoitettavaa tästä yhdestä päivästä. Kiusaksesi taidan pitkittää prosessia mahdollisimman pitkään ;D No ei vaan, enköhän mä kirjoita niin kauan kuin aiheita ja intoa riittää. Tämä blogin kirjoittaminen on mun rakas harrastus ja tästä jää mulle kiva muisto kiikkustuolissa luettavaksi. Ja koska naimisiin mennään tässä maailmassa vielä mun ja Keken jälkeenkin, saattaa joku tuleva morsian tai sulhanen ehkä saada jopa jotain apuakin näistä sepustuksistani hääjärjestelyihinsä. Mikäs sen mukavampaa! Miksi siis lopettaa? Aika moni hääblogi tyssää siihen, kun häät on juhlittu. Kirjoittajan into häitä kohtaan lopahtaa ja paljon pettyneitä lukijoita jää jälkeen. Ajattelin tehdä poikkeuksen sääntöön. Kivaa kevään jatkoa sinulle! :)

   Poista
 2. Anonyymina kannattaakin olla tuollaisen postauksen jälkeen. Kirjoita vaan niin paljon kuin ehdit. Tästä Blogista on monelle iloa ja hyötyä.

  VastaaPoista
 3. Heippa! Näin jälkikäteen, olitteko tyytyväisiä ruokaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Silja! Kyllä, olimme suurimmaksi osaksi tyytyväisiä ruokaan. Lasten ruoissa oli petrattavaa, mutta varsinkin tuo pääruokana ollut häränrinta oli todella hyvää. Jos kiinnostaa, niin lisää aiheesta voit lukea täältä: http://purppurasade.blogspot.fi/2016/04/jatkoa-pitopalvelupostaukselle.html?m=1 Kiva, kun kävit kommentoimassa vielä näin jälkikäteenkin! :)

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!