lauantai 29. maaliskuuta 2014

(Lähes) täydellinen polttarikirja

Kun bongasin tämän opuksen kirjakaupassa, en voinut vastustaa kiusausta:


(Lähes) täydellinen polttarikirja.

Kyseessä on Katri Korolainen-Virkajärven ja Lauri Leinosen (Lähes) täydellinen polttarikirja. Kirjan esipuheessa sanotaan näin:

"Tämä kirja johdattaa sinut polttarien saloihin ja järjestelyjen yksityiskohtiin. Kirjan avulla järjestät täydellisen päivän polttarisankarille, olit sitten ensikertalainen tai konkari. 

Kirja on kuitenkin vain lähes täydellinen ilman sinua. Oppaan sivuilla on runsaasti tilaa tehdä omia muistiinpanoja ja polttarisuunnitelmia. Kun polttarit ovat ohi, käännä kirja ympäri ja talleta sinne polttaritapahtumat muistoksi hääparille. Keskelle kirjaa voit myös askarrella taskun, jonne voitte säilöä loput polttarikuvat vaikka muistitikulle tai CD:lle. Taskuun voi tallettaa myös päivän muut muistot, pääsyliput ja muistilaput. 

Innokas sulhanen tai morsian voi toki lahjoittaa kirjan best manille tai kaasolle ja täyttää kirjan jo soveltuvin osin vinkeillä ja toiveilla!" 


Kaasojen lahjat.

Tämä innokas morsian otti vinkistä vaarin ja kirjoitteli kirjan sivuille omia kommenttejaan (mm. polttareiden alustavan vieraslistan ja toiveen, ettei hän halua morsiussaunaa). Kommentoinnin jälkeen annoin kirjan kaasoilleni lahjaksi. Kirjoittamieni vinkkien lisäksi he voivat käyttää sitä halutessaan polttarikansiona, sillä kirjan lopussa on paljon tyhjiä sivuja, joille voi liimata kuvia polttareista kuvateksteineen. Lisäksi kirjasta löytyy täyttövalmiita sivuja polttarisankarista, polttariohjelmasta ja polttariseurueesta, joita voi myös käyttää hyväkseen polttarikansion kasaamisessa. 

Muistatteko kouluajoilta ystäväkirjat, joihin kavereita pyydettiin täyttämään heidän harrastuksensa, mottonsa, lempiruokansa, -juomansa jne. Kaikissa polttareissa, joihin olen viime vuosina osallistunut, on ollut yhtenä osana polttariseurueen vastaaminen tällaisen ystäväkirjan kysymyksiin. Myöhemmin nämä täytetyt ystäväkirjan sivut on liitetty osaksi polttarikansiota. (Lähes) täydellisessä polttarikirjassa ystäväkirjan kysymykset ovat valmiina, joten leikkaaliimaa-vaihetta ei siltä osin tarvitse käydä läpi ollenkaan.

Kirja kertoo polttareihin liittyvästä suunnittelusta kronologisessa järjestyksessä alkaen polttareiden yleisestä historiasta polttarivieraiden, teeman, budjetin jne. kautta polttarimuistojen keräämiseen. Kirjassa on myös esimerkkejä erilaisista polttareista (mm. penninvenyttäjän polttarit ja polttarit raskaana olevalle morsiamelle).



Kirja on visuaalisesti vintagetyylinen. Siinä on paljon kuvia, jotka henkivät vanhan ajan tunnelmaa. Värejä ei ole käytetty, vaan kuvat ovat seepian sävyisiä. Tämä vanhahtava ja nostalginen tyyli on hyvä idea, sillä tällä hetkellä vintage on hyvin suosittua. Itse olisin kuitenkin henkilökohtaisesti kaivannut kirjaan enemmän värejä. 

Kirja on mielestäni hauska lahjaidea kaasoille. Mietin kuitenkin, kuinka moni oikeasti käyttää kirjaa polttarikansiona. Jotenkin siitä ei ehkä saa niin persoonallista kuin alusta asti itse suunnittelemastaan ja toteuttamastaan kansiosta. Itse en kuitenkaan panisi pahakseni, vaikka polttarikansio pohjautuisikin tähän kirjaan. Annan siis kaasoilleni täysin vapaat kädet käyttää tai olla käyttämättä tätä kirjaa polttarikansiona. Kirjaan lisäämäni vinkit taas toivon heidän ottavan tarkasti huomioon! :)

(Moneskohan hääkirja-aiheinen postaus tämä on?! Tästähän voi saada jo sellaisen virheellisen käsityksen, että luen muutakin kuin hääblogeja...)

Ps. Makea-hääblogissa on meneillään huikea arvonta, josta voi voittaa AINO-Handmade -lahjakortin (arvonta päättyy 6.4.2014 klo 24). Kipin kapin osallistumaan siis! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!