maanantai 24. helmikuuta 2014

Sulhasen kihlasormus

Sulhon kihlasormuksen hankinta oli hitusen hankalampaa kuin minun, vaikka ei sekään onneksi liian vaikeaa ollut :) Samalla kertaa, kun löysimme minulle sormuksen, katselimme myös Kekelle kihlaa, mutta emme sitä sillä kertaa Sunkorusta löytäneet. Siellä olevista vaihtoehdoista mikään ei tuntunut sulholle omalta. 

Hän oli jo etukäteen päättänyt, että sormuksen pitäisi olla aika leveä ja titaania. Tai periaatteessa jokin muukin hopeanvärinen materiaali olisi käynyt, mutta valkokultaa sen ei tarvinnut olla, sillä leveiden valkokultaisten hinta tuntui sulholle liian korkealta. Hän ei myöskään olisi pannut pahakseen, jos sormuksessa olisi jokin persoonallinen yksityiskohta. Ei mitään kiviä tai muuta liian silmiinpistävää, mutta jotain pientä kivaa :)

Viikon päästä minun kihlani löytymisestä lähdimme jälleen sormuskaupoille. Nyt muitakin Oulun kultasepänliikkeitä oli auki. Olimme tosin aika myöhään liikenteessä, joten meillä meinasi tulla kiire kiertää ne läpi. Katsastimme Romeo & Julian, Kultajousen, Sunkorun ja Oulun Korun

Olimme hiukan pettyneitä titaanisormusten tarjontaan. Aika harvassa paikassa niitä ylipäänsä oli, ja jos oli niin koot olivat aivan liian isoja. Monessa liikkeessä myyjät sanoivatkin, että joulun jälkeen koot olivat valitettavan vähissä. Ymmärrettävää sinäsä. Katselimme myös mm. terässormuksia, mutta jotenkin olin itse sillä kannalla, että ne ovat aika arkisia (ja liian halpoja) kihlasormuksiksi. 

Emme kuitenkaan luovuttaneet, vaan suuntasimme viimeisenä Oulun Koruun. Olin vähän epäilevällä kannalla, josko sieltä sormusta löytyisi, sillä jotenkin olen saanut sellaisen kuvan, että se on Oulun kultasepänliikkeistä siitä kalleimmasta päästä (ja mehän emme kovin suurella budjetilla olleet liikkeellä)

Mutta sieltä se löytyi; yksinkertainen, ei liian leveä titaanisormus. Sormuksen keskiosa on harjattua titaania ja reunoilla on kiiltävä pinta. Se on juuri oikealla tavalla hieman erilainen! Ja Oulun kaupungin työntekijänä sain siitä pienen alennuksenkin, mikä ei koskaan ole huono juttu ;)


Sulhon kihla.

Enkös käyttänytkin hienoa kuvausrekvisiittaa tässä kuvassa? ;) Sulho on ahkera videopelien pelaaja, ja joskus pelaamme yhdessäkin. Siinä syy :)

Ps. Olen ollut kipeänä jo monta viikkoa, joten postustahti on ollut surkean hidas. Anteeksi!

2 kommenttia:

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!