perjantai 14. maaliskuuta 2014

Häätapahtumia Oulussa

(Näin alkuun pyydän anteeksi, että tämä postaus tulee vasta nyt. Käsittelyssä nimittäin tammikuun 2014 häätapahtumat Oulussa. Miten nyt voi olla jo maaliskuu?! Hullua!)

Odotimme äitini kanssa innolla Oulun Häämessuja, joiden oli määrä olla sunnuntaina 26.1.2014. Messuviikolla menin etsimään messujen nettisivuilta lisätietoa tulevasta tapahtumasta, ja huomasin pettymyksekseni, että messut olikin peruttu! Voi kurjuus! 

Samana iltana juttelin kuitenkin erään vakioasiakkaani kanssa, joka kertoi ilokseni, että Uudella Seurahuoneella järjestettäisiin saman viikon lauantaina Häätapahtuma Lovely Day. Tämän lisäksi pomoni mainosti POHTOn Häätapahtumaa ja satuin lukemaan lehdestä, että Ravintola Arttelissa ja Ravintola Upseerikerholla oli Häähumua Kasarmilla -tapahtuma samaisena lauantaipäivänä. Soitin kiireen vilkkaa yhden puhelun äipälleni (koska tuolloin minulla ei vielä ollut kaasoja. Note to self: kaasot voisivatkin olla seuraava postausaihe), joka lupasi lähteä esikoisensa mukaan häähössöttelemään <3

Kun lauantai koitti, ajoimme ensin POHTOon. Piha näytti kohtalaisen autiolta, joten jännitimme olisimmeko tapahtuman ainoat osanottajat. Kovin paljoa etukäteismainontaa en nimittäin ollut tapahtumasta huomannut. Pelko oli kuitenkin turha. Meidät toivotettiin tervetulleiksi heti ovella ja saimme lyhyen esittelyn juhlatilasta. Meitä tuo esittely ei tosin liiemmin kiinnostanut, sillä meillähän oli jo tuolloin juhlatila varattuna. 

POHTO sijaitsee kauniilla ja rauhallisella paikalla meren rannalla Hietasaaressa. Ehdottomasti varteenotettava vaihtoehto juhlapaikkaansa Oulusta etsiville! Eräällä tuttavallani oli häät POHTOssa viime kesänä ja kaikki meni kuulemma nappiin. Muistelen, että hän ylisti varsinkin palvelua maasta taivaisiin. 

Peremmälle mennessämme tutustuimme ensimmäisenä Viiaennan kauniisiin hääpukukatalogeihin ja mukaviin esittelijöihin. Seuraavissa pöydissä juttelimme mm. DJ Ossin ja Valokuvaus Marko ja Katrin kanssa. Myös Huovisen leipomo oli edustettuna ihanan marjamarenkikakun kera. 

Tunnelma oli erittäin lämminhenkinen ja oli mukavaa, kun paikalla ei ollut liikaa väkeä. Palveluntarjoajien kanssa pääsi juttelemaan face-to-face eikä heillä tuntunut olevan kiire minnekään. Erittäin positiivista oli myös se, että kahvin ja kakkujen lisäksi tarjolla oli POHTOn Ravintola Ruffin salaatteja ja leipää. Mulla olikin jo kova nälkä, joten ne tulivat tarpeeseen! Tapahtumasta tarttui mukaan monenlaista lippulappua ja jäin puntaroimaan mm. häidemme musiikkivaihtoehtoja sekä valokuvausta. Tapahtumassa oli tarjolla myös elävää musiikkia, jota emme kuitenkaan ehtineet jäädä kuuntelemaan, sillä luvassahan oli vielä kaksi muuta häätapahtumaa samalle päivälle.

POHTOsta etenimme Kasarmille, ja vaikka olen vieraillut Ravintola Arttelissa pariin otteeseen aiemmin, harhailimme hieman ennen kuin löysimme perille. Paikalla oli yksi esittelijä ja muutama muu vierailija lisäksemme. Tarjolla oli kakkua, mutta minun kakkukiintiöni oli jo täysi sille päivää (perinteiset kermakakut, yöks!). Pöydillä oli joitakin esitteitä, joita nappasin mukaani, mutten niihin siinä kohtaa tarkemmin alkanut tutustua. Joihinkin arvontoihin osallistuimme myös (myöhemmin selvisi, että äitini voitti 20 hlön täytekakun yhdestä näistä arvonnoista, jippii!). Visiittimme oli erittäin lyhyt. Varmasti joku, joka harkitsee Arttelia juhlapaikaksi, sai esittelystä enemmän irti. Upseerikerholla emme edes hoksanneet käydä erikseen. 


Artteli.

Etukäteen tuon lauantain tapahtumista mainostettiin eniten Uuden Seurahuoneen Lovely Daytä, jonne suuntasimme seuraavaksi pienen shoppailukierroksen jälkeen. Tapahtumalla on aktiiviset sivut Facebookissa. Vielä jälkeenpäinkin niitä päivitellään silloin tällöin. 

Pelkäsin etukäteen väenpaljoutta ja ahtaita tiloja. Ja tällä kertaa pelkoni ei ollut turha, sillä porukkaa oli. Minun makuuni liikaa. Ihmisiä olisi kenties ollut vähemmän, jos Seurahuoneelle olisi mennyt vasta illemmalla, mutta meillä tuota mahdollisuutta ei valitettavasti ollut. 


Ennen tapahtuman alkua jono oli pitkä,
mutta se veti onneksi hyvin.

Tervetulomaljaksi oli alkoholitonta kuusenkerkkäjuomaa (not my cup of tea) ja skumppabaarista olisi voinut ostaa lisäjuotavaa halutessaan. Salin keskellä oli kauniisti katettuja pöytiä, joista lemppariaan pystyi äänestämään palkinnon toivossa. Minusta kaunein oli moderni kattaus. Äitini tykästyi vintagepöytään.

Moderni kattaus.

Moderni kattaus.

Moderni kattaus.

Vintagehenkinen kattaus.

Yläkerran photo boothissa olisi voinut otattaa itsestään kuvia. Sinne oli kuitenkin jonoa, joten jätimme väliin. Yläkerrassa oli myös Parturi-Kampaamo OMAn taitavia hiusammattilaisia, jotka tekivät vierailijoille pikakampauksia. Voi kun olisikin ollut enemmän aikaa niin olisin jäänyt ehdottomasti jonottamaan omaa vuoroani! Morsiusateljee Katariinalla oli yläkerrassa esillä huoneen täydeltä kauniita morsiuspukuja. Kun tapahtuman aikana varasi sovitusajan, sai Katariinaan 10%:n alekupongin. Minua eri tarvinnut paljoa suostutella; varasin saman tien ajan parin viikon päähän. (Tuosta epäonnistuneesta sovitusreissusta voitte lukea täältä.)

Aika pian väenpaljous alkoi ahdistaa ja nälkä jälleen kurnia, joten päätimme lähteä syömään. Kun astuimme ovenaukaisijan saattelemana ulos, oli Seurahuoneelle vieläkin jono.

Loppuun pyydän vielä anteeksi sitä, että tämä postaus oli melkein yhtä pitkä kuin jono Seurahuoneelle (hyvä aasinsilta eiks je?) :)

Hauskaa viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Hei, ajattelin, että voisitko jokaa tietoa tällaisesta häätapahtumasta Oulussa, joka on sunnuntaina? Kyseessä hääkirppis: https://www.facebook.com/events/1477681165858733/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No iliman muuta! Hetki pieni niin pistetään postausta aiheesta eetteriin ;)

      Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!