torstai 20. maaliskuuta 2014

8.8.2015

Millä perusteella te olette valinneet hääpäivänne ajankohdan?

Me olemme sulhon kanssa olleet koko seurustelumme ajan sitä mieltä, että menemme kihloihin vasta sitten, kun olemme valmiit lyömään lukkoon myös hääpäivän päivämäärän. Olemme siinä mielessä kai vanhanaikaisia eikä pitkä kihlaus siis tullut kyseeseen.

Jouluaattoisen kosinnan jälkeen päätimme pian, ettemme mene naimisiin vielä vuonna 2014. Häähössöttäjänä ja suunnittelijaluonteena halusin, että häiden järjestämiseen jää varmasti tarpeeksi aikaa. Eihän puolessa vuodessa ehtisi millään hössöttää ja suunnitella tarpeeksi! :) Sulho taisi miettiä enemmän rahapolitiikkaa ja sitä, että ehdimme säästää enemmän rahaa puolentoista vuoden kuin puolen vuoden aikana.

Kesähäät ovat olleet aina haaveissamme. Emme oikeastaan edes miettineet muita vaihtoehtoja. Olen melkoinen vilukissa, joten talvihäissä paleleminen ei innostanut. Syksy ja kevät taas ovat epävakaisia sään suhteen. Ajatus (räntä)sateesta ja kurakeleista hääpäivänämme ei kiehtonut. Suomen säästähän ei koskaan voi olla varma, mutta todennäköisyys siitä, että aurinkoinen keli sattuu kohdalle kesäkuukausina, on luonnollisesti suurempi kuin muina vuodenaikoina.


Kokemuksia tästä elokuvasta? Kannattaako katsoa?

Elokuu valikoitui hääpäivämme kuukaudeksi siksi, että tämänhetkisessä työssäni minulla ei ole mahdollisuutta pitää kesälomaa kesä- tai heinäkuussa. Toiveena oli, että saisin viettää lomaa viikon pari ennen ja jälkeen häiden, jotta viime hetken häävalmisteluja ei tarvitsisi tehdä työpäivien ohessa ja häiden jälkeen ei tarvitsisi heti palata sorvin ääreen. Saisin siis keskittyä yksinomaan häihin häitä edeltävinä viikkoina ja vetää kunnolla henkeä häiden jälkeen.

Miksi sitten valitsimme hääpäiväksi juuri kahdeksannen päivän kahdeksatta? Mielestäni numero kahdeksan on numeroista kaunein. Se on lempparinumeroni ja pidän sitä jossain määrin onnennumeronanikin (huh, mikä sanahirviö :)). Toinen syy päivämäärän valinnalle on se, että sulholla on (toivottavasti) helpompi muistaa hääpäivämme tulevina vuosina, kun ei tarvitse muistaa kuin yksi numero. Päivämäärien muistaminen on sulholle, sanotaanko vaikka, joskus hiukan haastavaa ;)

Tällaisilla perusteilla päädyimme siis menemään naimisiin 8.8.2015. Tuohon ihmeelliseen ja onnelliseen hetkeen on vielä 506 päivää, ts. 1 vuosi, 4 kuukautta, 2 viikkoa ja 5 päivää (mutta kuka niitä muka laskee? :)).

10 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen ja näköinen hääpäivämäärä.. Plussaa tietysti sekin että teillä on runsaasti aikaa suunnitella :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Minäkin tykkään :) Ja aikaa on onneksi!

    VastaaPoista
  3. Hyvän päivän olette valinneet, meillä on sama päivä!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, onpa kiva törmätä hääpäiväkaimaan! :) Täytyypäs käydä kurkkaamassa sunki blogia :)

      Poista
  4. Täällä myös yksi jolla sama hääpäivä, tasan vuosi enää! :) Täytyykin lukaista blogisi läpi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisää saman päivän morsiamia, kivaa! :) Aivan hullua; tasan vuoden päästä me ollaan naimisissa! :)

      Poista
  5. Lisää hääpäiväkaimoja. Meitä on kait aika monta :D Kiva seurata jonkun sellaisen blogia, joka tähtää suunnitteluissa samaan päivään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jei! Hauska tutustua! ;) Olen samaa mieltä; hääpäiväkaimojen suunnitelmia on jotenkin erityisen kiva seurata :)

      Poista
  6. Täällä juhlitaan myös tuolloin. Päivämäärän päätimme ja suunnittelut aloitimme 1.4.2015 periaatteella sillä mennään mitä saadaan. :) Ihanaa tulevaa hääpäivää kaikille saman päivän pareille. ♡

    VastaaPoista
  7. Täällä juhlitaan myös tuolloin. Päivämäärän päätimme ja suunnittelut aloitimme 1.4.2015 periaatteella sillä mennään mitä saadaan. :) Ihanaa tulevaa hääpäivää kaikille saman päivän pareille. ♡

    VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!