keskiviikko 20. elokuuta 2014

Morsiusdieetti etenee

Juokseminen ei oikein maistu. Kahvakuulailuakaan en ole saanut aikaiseksi vielä aloittaa. Pitäisi löytää netistä jotkut hyvät treeniohjeet ensin, mutten ole jaksanut etsiä. Jos jollakin on linkkivinkkejä, niin saa jakaa ;) Vatsahaastetta olen koittanut noudattaa, mutta täytyy myöntää, että välillä välipäiviä on ollut useampi kuin yksi...

Terveellistä ruokavaliota olen kuitenkin yrittänyt ylläpitää koko kesän. Välillä vähän menestyksekkäämmin. Välillä on tullut lipsuttuakin... Lähinnä olen yrittänyt pitää ruokailuvälit sopivina (2,5h-4h) ja katsoa, että lautaselle eksyy aina kasviksia ja mieluummin enemmän proteiinia kuin hiilareita. Ja aamupalan olen pyrkinyt syömään joka aamu.

Aamupalaa opin syömään vasta n. puolitoista vuotta sitten Jutta Gustafsbergin ja Fitfarmin Superdieetin ansiosta. Olin todella pitkään syömättä oikeastaan minkäänlaista aamupalaa. Jotenkin se leivän puputtaminen aamulla kuolemanväsyneenä tuntui ylitsepääsemättömän kuvottavalta. Tuolla dieetillä kuitenkin pakotin itseni syömään aina aamuisin rahkapirtelön, joka toimii vielä nykyäänkin aamupalanani, omnomnom. Toinen tärkeä asia, jonka opin Superdieetin aikana, ja jota vieläkin yritän noudattaa, ovat nuo jo mainitut ateriavälit.

Superdieetti vaati sitoutumista ja alkuun varsin paljon totuttelua. Siinä kun kaikki ruoka-aineet täytyi punnita. Aikataulujen sovittaminen treenien ja syömisten tahtiin oli myös oma hommansa. Ja koska en myöskään ole se kaikkein mielikuvituksellisin kokki, monipuolisten ja maistuvien aterioiden miettiminen vei myös oman aikansa. Superdieettiläisten suljetusta keskustelufoorumista sain kuitenkin paljon ruokavinkkejä ja kaikesta huolimatta tuo dieetti sopi mulle tosi hyvin. Pidän siitä, että asiat on tarkkaan määritelty ja ohjeet tarkat.

Voisin ehdottomasti alkaa Superdieetille uudestaankin, MUTTA en häiden alla. Huhhuh! Voin vain kuvitella sitä stressin ja kiireen määrää muutenkin ennen häitä, ja jos siihen lisättäisiin vielä tarkka ruokavalio ja pakolliset treenit... Ei kiitos. 

Fitfarmilla oli tänä vuonna erillinen Morsiusdieetti, jolle voisin kuitenkin ehkä kuvitella alkavani, jos se ei ajoittuisi liian lähelle häitämme. Tänä vuonna se näyttää alkaneen toukokuun puolivälissä ja kestäneen kesäkuun loppuun. Jos kyseinen dieetti on ensi vuonnakin samaan aikaan, voisin ehkä harkita siihen osallistumista, sillä heinäkuun ajan voisin sitten noudattaa jossain määrin lepsumpaa linjaa ja näin välttää dieetistä ajanpuutteen takia syntyvän pienen stressin ja ahdistuksen. 


Kuva

Karppaus on toinen sellainen ruokavalio, jota oon testannut. Joskus ehkä noin pari vuotta sitten karpattiin Keken kanssa yhdessä ja tulokset oli ihan hyviä (en muista enää tarkkoja speksejä, sorry :/) Näin ollen aloitettiin taas karppaus maanantaina, ja vaikkei mitään sen kummempia tavoitteita tehtykään, ajateltiin, että jos sellaiset pari kuukautta pystyttäisiin tällaista vähän tiukempaa karppilinjaa ylläpitämään, ja sen jälkeen sitten höllättäisiin ja otettaisiin hiukan myös hiilareita ruokavalioon mukaan.

Karppaus on varmasti sellainen ruokavalio, joka jakaa mielipiteitä, mutta ainakin meille se toimi. Kuitenkin jos totta puhutaan, olisin itse ehkä mieluummin alkanut vaikka jollekin Fitfarmin dieetille tiukan karppauksen sijaan, mutta halusin seistä tulevan aviomieheni rinnalla tässä asiassa (Kekellä kun tämä karppaus luonnistuu lihansyöjänä ja kaninruokaa välttelevänä uroksena mukavasti :)) ja kertoohan sen jo järkikin, että on helpompaa, jos molemmat noudattavat samaa ruokavaliota. Kaupasta voidaan ostaa vain molemmille sopivia elintarvikkeita ja voidaan valmistaa yhteiset ruoat. Jännää, että tällainenkin asia kuin ruokavalio voi luoda pariskunnan välille lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta :)

Toivotaan, että itsekuri säilyy ja saadaan tuloksia aikaan! :)

10 kommenttia:

  1. Minä olin neljä viikkoa yksin varastolla, siinä lähti kyllä nestepöhö, kun koittaa saada omat ja kollegan hommat tehtyä työpäivän aikana. Nyt lomalla odotettavissa pientä painon nousua...
    Karppaus on ihan ok, entinen pudotti sillä kanssa useamman kilon painoa. Itselleni se ei sovi, en syö ollenkaan punaista lihaa/kanaa.

    Fitfarmin morsiusdiettiä olen myös harkinnut ensi keväälle, onneksi se on niin aikaisin keväällä, ettei ehkä tuo niin paljon stressiä enää elokuulle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fyysinen työ on kyllä varmasti omiaan pitämään ylimääräiset kilot edes jossain määrin loitolla. Ja vielä kun huhkit kahden edestä! :) Lomalla saakin vähän herkutella eikä siitä saa ottaa stressiä! :)

      Karppaus ei kyllä ole ihanteellisinta sellaisille, jotka eivät lihaa syö. Mutta meille ja varsinkin Kekelle se tuntuu sopivan :)

      Fitfarmin morsiusdieettiä pitää kyllä harkita ensi keväälle. Paitsi jos ihme tapahtuu ja olisin ulkomuotooni tyytyväinen jo siihen mennessä (yeah right :D). Tai jos sen ajankohtaa aikaistetaan.

      Poista
  2. Mulla on kaksi lehteä, joissa on kahvakuulatreeniohjeet. Niiden mukaan me sulhon kanssa treenaillaan. Jos haluat, niin voin skannata ne ja lähettää s-postilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaawww! Kiitos tarjouksesta! Olisin enemmän kuin iloinen, jos voisit nuo kahvakuulatreeniohjeet mulle sähköpostiin lähettää <3

      Poista
  3. Olin itse viime syksynä kans Fitfarmin SD:llä. Mutta liian tiukka ruokavalio teki sen, että sen jälkeen lipsui ja pahasti. Nyt kevään ja kesän aikana kerrytetty taas painoa niin että kauhistuttaa. Liityin taas vaihteeksi kiloklubiin, jotta vähän näkee millaista toi oman ruuan koostumus on. Jumpparyhmiin myös ilmottauduttu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tällaisissa dieeteissä on kyllä aina vaarana, että jos ruokavalio on liian tiukka omaan "normielämiseen" verrattuna (kontrasti ja muutos siis liian suuri), voi dieetin lopettamisen jälkeen kilot tulla takaisin nopeasti ja huonoimmassa tapauksessa jopa tuplana :(

      Hei mahtavaa, että olet alkanut kiinnittää enemmän huomiota ruokiisi ja liikuntaan! Tsemppiä! U can do it! :)

      Piti heti käydä googlettamassa tuo Kiloklubi, kun en ollut siitä aiemmin kuullut. Hyvältä vaikuttaa ja täytynee itselläkin testata sitten tämän vähän tiukemman karppilinjan jälkeen. Vitsit, että tää bloggaaminen on muuten huippua, kun saa tällaisia mahtavia vinkkejä tänne kommenttiboksiin! :) Kiitos!

      Poista
  4. Muakin kiinnostaisi liittyä mukaan jonkinlaiseen treeniohjelmaan mutta luulen, että saan aikapulan takia pärjätä yksin diettini kanssa tulevan vuoden. Paras vinkki mitä voin muille antaa, on muokata ruokavaliota sellaiseksi, jota pystyy oikeasti noudattamaan myös arjessa. Ps. Voin ehdottomasti suositella banaani-protskupannareita mansikkarahkan kera, nam! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä hyvä vinkki, että kannattaa pitää ruokavalio sellaisena, jota pystyy myös arjessa noudattamaan. Mulle karppaus ja Fitfarmin Superdieettikin muodostuivat aika nopeasti hyvin luontevaksi osaksi arkea, vaikken missään kohtaa kumpaakaan koko loppuelämääni meinannutkaan orjallisesti noudattaa (useita kuukausia kuitenkin). Tän tiukemman karppauksen jälkeenkin mulla on tarkoituksena edelleen tarkkailla hiilareiden määrää ja pitää se suht alhaisena, mutta jatkossa en aio itseltäni ruisleivän siivua tai kaurapuurolautasellista kieltää :) Hiilareita voi ja kannattaakin pidemmän päälle syödä, mutta niiden määrää ja laatua kannattaa pitää silmällä.

      Voin kyllä suositella tuota Fitfarmia! Mutta kyllähän se aikaa ja sitoutumista vaatii, joten jos aikapula vaivaa niin ehkä sun ei sitä tässä tilanteessa kannata aloittaa... Vaikka eihän se ota jos ei se annakaan! Eli voithan sä testata ja, jos tuntuu, ettei aika ja energia riitä, niin jätät kesken ;)

      Namskis! Kuulostaapa hyvältä nuo banaanipannari! Pakko testata jossain kohtaa! Kiitti suosituksesta! :)

      Poista
  5. "Jotenkin se leivän puputtaminen aamulla kuolemanväsyneenä tuntui ylitsepääsemättömän kuvottavalta." Tämä on kuin omasta suustani. Joten kiinnitinkin huomiota tuohon aamupalaasi: rahkapirtelö. Mitä laitat siihen? (ei, en ole uusia vinkkejä vailla :D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooh, ihana törmätä kohtalontovereihin! :) Mun aamupalapirtelö on niinkin simppeli kuin 250g purkki rahkaa (itse oon tykästynyt Valion pehmeään rasvattomaan maitorahkaan), 150g sokeritonta mehukeittoa (pidän erityisesti Valion karviais-boysenmarjakeitosta) ja 100g marjoja pakastimesta. Joskus lisään myös pienen kourallisen pähkinöitä. Ja eikun vaan surrur blenderillä sekaisin ja ääntä kohti! Toimii! :)

      Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!