keskiviikko 13. elokuuta 2014

Flower Power

Kävin ihailemassa äitini puutarhaa viime viikolla. Hän on siis kasvatellut testikukkia tänä kesänä ensi vuoden elokuuta ja häitämme ajatellen. Äiti on viherpeukalo. Minä en. Jotain minun kukkienhoitotaidoistani kertoo esimerkiksi tämä: Saimme joskus nuorempana molemmat ystäväni kanssa kaktukset. Ystäväni kasteli kaktustaan vähän turhankin tiuhaan, joten se mätäni. Mitä minun kaktukselleni kävi? No, se kuihtui. Kärsi muka vedenpuutteesta, pöh...

Näin ollen oon siis tosi iloinen, että äiti ottaa tätä häiden kukka-asiaa enemmän vastuulleen. Osa testaamistamme kukista ehti kukkia jo ennen elokuuta ja osa ei ole kukintaa vielä edes kunnolla aloittanut. Osa kukista oli liian vaaleanvioletteja minun makuuni, mutta osa näytti oikein kivalta. Valkoisia kukkia varmasti ainakin kasvatetaan ensi vuonna häitä varten. Yksi suosikeistani oli ehdottomasti morsiusharso. Ehkä testaamme kuitenkin vielä jotain toista lajiketta, sillä tämän kokeilemamme morsiusharson kukat olivat aika isoja. Toivoisin niiden olevan vielä pienempiä ja siten jollakin tapaa herkempiä. 

Äipän puutarhan jo hieman ohikukkinutta kukkasatoa.

Mullahan on siis haaveissa, että pöytiä koristaisi häissämme luonnonkukat erilaisissa ja -kokoisissa lasipulloissa/maljakoissa/purnukoissa. Tämä sen takia, että se on kivannäköistä, mutta myös siksi, että uskon sen olevan suht edullista ja kaiken lisäksi vielä helppoa toteuttaa. 

Mun ehdottomia lempparikukkia ovat harsokukkien lisäksi neilikat ja hortensiat. Ruusut ovat myös ihan kivoja. Ja pidän myös daalian tyylisistä suuristä ja näyttävistä, mutta kuitenkin aika simppeleistä, yksivärisistä kukista. 


1. Harsokukka 2. Daalia 3. Neilikka 4. Hortensia

Mutta siis ainakin harsokukkaa ja neilikkaa/hortensiaa haluaisin kukka-astelmiin laittaa. Väreinä valkoinen ja violetti. Vähän jotenkin tähän tyyliin:

Kuva
Haluaisin kuitenkin, että asetelmien vihreä olisi vaaleampaa. Jotenkin tähän tapaan:

Jotain sellaista näiden kahden kuvan sekoitusta mulla ois kenties hakusessa. Violetteja neilikoita, vaaleanvihreitä kukkia (ruusuja, hortensiaa tms.) ja valkoista harsokukkaa. Toivottavasti saitte jonkin käsityksen, mitä tarkoitan. En tähän hätään löytänyt netistä täydellistä kuvaa visiostani.

4 kommenttia:

  1. Oih, ois ihana jos häissä voisi käyttää itse kasvattamia kukkia! <3
    valitettavasti mä oon just yhtä vihrepeukalo, että en todellakaan uskalla laittaa kukka-asioita sen varaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, juu en mäkään uskaltaisi omiin puutarhurin taitoihini luottaa XD Mutta onneksi on tuo äiti! :)

      Poista
  2. Hortensioissa ja neilikoissa on ainakin se hyvä etu, että niitä on saatavilla kaupoista vuoden ympäri, eikä hinnatkaan vissiin kovasti vaihtele :) Niitä tulee myös meidän häihin, rakastan valkoisia ja vihreitä hortensioita, ne tuovat kokonaisuuteen ihanaa raikkautta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä tosi hyvä pointti! On hyvä valita sellaisia hääkukkia, joita on saatavilla ympäri vuoden ja joiden hinta on näin ollen suht stabiili. Aah, vihreät hortensiat! <3

      Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!