torstai 24. huhtikuuta 2014

Hääsuunnittelun ABC

Tätä blogia saattaa lukea muutkin kuin blogimorsiamet tai muuten hääaiheeseen erityisesti vihkiytyneet ihmiset. Silloin kun itse aloitin hääblogien seuraamisen, mun silmissä vaan vilisi mitä ihmeellisimpiä käsitteitä ja koneen hakuohjelmat lauloivat ahkerasti, kun olin koko ajan tarkistelemassa, että mikähän se tuo ja tuokin juttu oikein on. Näin ollen ajattelin koota heille, jotka eivät ole häihin ja niiden järjestelyihin liittyvään sanastoon vielä enempää perehtyneet, Suomi-Hää -sanakirjan :) Olkaa hyvät! Se löytyy tuolta välilehdeltä nimellä Hääsuunnittelun ABC.

Lista on vielä tällä hetkellä aika suppea, mutta lisään sinne hääaiheisia käsitteitä sen mukaan, kun niitä tulee tässä bloggailun lomassa vastaan tai muuten mieleeni. Kaikista helpoimmat sanat päätin jättää listalta pois, vaikka on siellä nytkin muutama aika yleisesti tunnettu käsite mukana. Otan mielelläni vastaan oleellisia listalta puuttuvia sanoja, mikäli sulla sattuu tulemaan sellaisia mieleen. Niitä nimittäin on, ja paljon, siitä olen varma :)  

Koitan lisätä jokaisen sanaselityksen perään myös sen englanninkielisen nimen, jotta heidän, jotka eivät tuota lontoota niin hyvin taida, olisi helpompi googletella vaikkapa kuvia tai muuta inspiraatiota enkunkielisiltä häänettisivuilta. Kokemuksesta voin nimittäin kertoa, että netin suomenkielinen häämaailma on vain murto-osa enkunkieliseen verrattuna :) 

Jos olet vasta alkutaipaleella häiden suunnittelussa ja sulle on epäselvää, mitä jokin sana tarkoittaa, ja kyseistä käsitettä ei tuosta hääaapisesta vielä löydy, kysy rohkeasti niin koitan selventää asiaa. Tietenkään en itsekään tiedä kaikkea häistä, mutta mielelläni etsin vastauksia täältä netin ihmeellisestä maailmasta, jos en siltä istumalta vastausta siis tiedä. Sen verran paljon täällä häähömpän seassa tulee muutenkin pyörittyä, että pieni lisäetsintä ei ole ollenkaan haitaksi ;)


Kuva


7 kommenttia:

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!