keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Hääkirja - Kirja kaikille, jotka sanovat tahdon!

Eiliseen kihlajaiskaffittelupostaukseen liittyen haluan kertoa vielä yhdestä kihlajaislahjasta, jonka saimme viime viikonloppuna ystäviltäni. Saimme heiltä Teresen Ömanin laatiman täytettävän kirjan hääparille. Kirjan nimi on Hääkirja - Kirja kaikille, jotka sanovat tahdon! 


Hääkirjan kansi.

Tiedätte varmaan täytettävät vauva-albumit, joihin tuoreet vanhemmat kirjoittavat lapsen elämästä (syntymäajan, -painon, -pituuden, ensimmäiset sanat, milloin lapsi oppi kävelemään, lukemaan, kirjoittamaan jne.). Tämä hääkirja on toteutettu samalla idealla, mutta siis lapsen sijaan kohteena onkin hääpari. 


Hääkirjan takakansi.

Kirjan ensimmäinen kappale on nimeltään "Näin tarinamme alkoi", johon hääpari täyttää tietoja mm. ensitapaamisestaan, -suudelmastaan, -treffeistään ja siitä, mihin he ihastuivat puolisossaan ensimmäisenä. Morsian voi esimerkiksi rastia hänelle sopivat kohdat seuraavista hauskasti kuvitetuista vaihtoehdoista: hymy, rahat, peppu, sydän, aivot ja lihakset ;)


Hääkirjan ensimmäinen kappale.

Tämän jälkeen kirja etenee yhteenmuuton, kihlautumisen ja sormusten kautta häiden suunnitteluun, polttareihin ja viimein itse häihin. Morsian ja sulhanen pääsevät kirjaamaan ylös hääpäivän aamun valmistelut, vihkitilaisuuden, häämenun ja itse hääjuhlan sekä -lahjat. Tietysti mukana ovat myös omat osionsa ensimmäiselle päivälle naimisissa ja häämatkalle. 

Aivan erityisen ihana yksityiskohta on mielestäni kirjan loppuvaiheilla oleva osio, johon hääpari voi kirjata ylös, miten he viettävät hääpäiviään aina paperihäistä rautahäihin asti. Lisäksi kirjan lopussa on muutama muovitasku, jonne he voivat säilöä talteen hääkutsun, ruokalistan ja muut häiden paperituotteet.


Hääpäivät.

Tämä kirja on mielestäni oiva muisto niin hääparille itselleen kuin tulevillekin sukupolville, jotka voivat elää kirjan avulla vanhempiensa hääpäivän aina uudelleen ja uudelleen. Eikun täyttelemään siis! :)

6 kommenttia:

  1. Enpä ookaan törmännytkään tällaiseen, olis varmasti kiva muisto säilytettäväksi!

    VastaaPoista
  2. Itse luin jokin aika sitten jostakin blogista tästä kirjasta, ja muistan tuolloin ajatelleeni, että oispa kiva saada tuollainen itsellenikin! Ystäväni tuntevat minut siis ilmeisen hyvin, kun osasivat ilman vinkkejä tuon meille hankkia! ;)

    VastaaPoista
  3. Tuo on kyllä aivan huippu! Sitä on hauska lueskella sitten vuosien saatossa... ja tuleville sukupolvillekin! Aattele ku omilla porukoilla ois tommonen ollu täytettynä! Vähä ois mahtava lukea vuosikymmenten jälkeen ;)

    VastaaPoista
  4. Niinpä! Ois kyllä ihana, jos omilla vanhemmilla/isovanhemmilla ois tuollainen täytettynä! :)

    VastaaPoista
  5. Tämä kirja vaikuttaa kivalta, olen ajatellut sen kanssa tilata. Mahtaa olla miehen kanssa hauskaa, kun täytetään sitä. :) Mikäli saamme tekstin pysymään edes suht asiallisena, niin voi olla, että laitamme kirjan häissä kiertämään, jotta vieraat saavat sitä myös selailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohan onkin hyvä idea, että ottaa kirjan häihin mukaan! Me ei olla vielä alotettu kirjan täyttämistä, mutta pian ois tarkotus siihenkin ryhtyä :)

      Poista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!