lauantai 29. huhtikuuta 2017

Häämatka - Finally

Lopultakin me saatiin varattua häämatka! No okei, on siitä jo muutama viikko vierähtänyt, mutta heti, kun selvisi, että me jäädään tänne Jenkkilään vielä vuodeksi, ei ollut enää tekosyitä olla varamatta. Eikä me suunnata ihan mille tahansa Tallinnan risteilylle, vaan itäisen Karibian risteilylle yhdellä uusimmista jättiristeilijöistä. Jee! Lähtö koittaa niinkin pian kuin toukokuun loppupuolella. Kovasti on siis mm. Cruise Criticiä viime viikkoina yölukemisiksi tutkailtu. Tai siis minä olen. Keke on jättänyt suunnittelun ja hössötyksen suurilta osin mun harteille ja oon siitä ihan tyytyväinen. Jotaki tekemistä tällekin housewifelle :)

Kuva

Ollaan me kuitenkin jo kuukausien ajan makusteltu ja haaveiltu tästä risteilystä eli kyseessä ei ollut mikään päähänpisto. Ensimmäisen kerran taisin Karibian risteilyä häämatkaksi ajatella jo joskus, kun tänne Jenkkilään muutto ei edes ollut vielä tiedossa. Jostain hääblogista taisin aiheesta lukea ja sieltä asti tuo ajatus on mukanani kulkenut. Ja sitten, kun me vielä muutettiin tänne lähemmäs lämpimiä risteilyvesiä, ei asiasta ollut enää epäselvyyttä. 

Kyseessä on yhdeksän päivän risteily. Matkaan me lähdetään New Jerseyn Bayonnesta Cape Libertyn satamasta, jonne on matkaa täältä meiltä Virginiasta n. 5 tuntia. Ajateltiin ajella sinne vasta lähtöaamuna ja säästää näin hotellikustannuksissa. Auton voi jättää parkkiin ihan satamarakennuksen viereen $20/pvä. Ei ole ilmaista tuo pysäköinti ei, mutta kätevää, kun voi pysäköidä niin lähelle laivaa. Tarkoituksena on ottaa vielä selvää alueen muista parkkialueista/-taloista, mutta luulen, että päädytään tuohon lähimpään silti.

Viikko tai vähemmän tuntui liian lyhyeltä ajalta jättiristeilijällä. Kaksi viikkoa tai enemmän taas liian pitkältä (Entä jos me ei tykätäkään olla siellä ollenkaan?!), joten kultainen keskitie oli meidän valinta. Olen näin etukäteen tyytyväinen risteilyn pituuteen mm. sen takia, että olen lukenut lyhyemmillä risteilyillä käyneiden kokemuksia ja saanut selville, että monet jättialusten matkustajat eivät ole päässeet osallistumaan kaikkiin aktiviteetteihin, sillä aika on yksinkertaisesti liian lyhyt kaikkien matkustajien palvelemiseen.

Laivaksi me valittiin Royal Caribbean International -laivayhtiön (RCI) Quantum-luokan Anthem of the Seas. Ainoastaan RCI:n Oasis-luokan laivat ovat isompia kuin tämä toinen Quantum-luokan vuonna 2015 käyttöönotettu alus. Yksi syy sille, miksi päädyttiin juuri tähän laivaan, onkin nimenomaan se, että laiva on uusi. Myös se, että risteily lähtee niin läheltä, että meidän ei tarvitse maksaa suuria summia esim. lentolipuista, oli plussaa. Kolmas syy oli laivan hienot uudet teknologisetkin aktiviteetit, mutta niistä lisää myöhemmin. Neljäntenä meitä kiinnosti erityisesti yksi risteilyn matkakohteista.

Risteily kestää siis 9 päivää. Meripäiviä on lähtö- ja saapumispäivän lisäksi yhteensä 4. Kolmantena päivänä alus ankkuroi Bermudalle King's Wharfin satamaan. Viidentenä päivänä pääsemme tutustumaan St. Maartenin Philipsburgiin, jossa mm. etukäteen ihailemani Maho Beach sijaitsee. Maho Beachiä kutsutaan lentokonerannaksi. Tämä johtuu siitä, että rannan vieressä sijaitsee lentokenttä, jonne lentokoneet laskeutuvat ja josta lentokonet nousevat aiheuttaen tavaroiden ja ihmisten lentelyä rannalla. Must see!! :) Kuudentena päivänä poikkeamme Puerto Ricon San Juanissa ja seitsemäntenä Haitin Labadeessä. Satamia on siis neljä. Neljä upeaa kohdetta, joissa emme ole koskaan ennen vierailleet. Olen lukenut kaikista näistä saarista pelkkää hyvää enkä malta odottaa niille pääsyä.

Sitten niihin laivan aktiviteetteihin. Kuumimmat ja mainostetuimmat uutuudet aluksella ovat RipCord by IFly -laskuvarjosimulaattori ja North Star -näköalakapseli, joka nousee korkealle laivan päälle ja sivuille paljastaen upeat maisemat lasi-ikkunoistaan. Lisäksi laivalta löytyy törmäilyautoja, kiipeilyseinä, surffaussimulaattori, rullaluisteluareena, koripallokenttä, trapetsitunteja, kasino, moderni kuntosali, kauneushoitola jne. jne. Yksi juttu, josta oon erityisen innoissani on laivan Escape room, johon mää niin haluan ratkomaan ongelmia! Katettu aikuisten oma uima-allasalue nimeltä Solarium varmistaa sen, että altaalla voi viettää aikaa viileämpinäkin meripäivinä. Aluksella on tietenkin myös musiikkia ja muuta viihdettä. Kolme Broadway-tason showta ovat vetonauloja live-bändien, koomikoiden ja muiden lisäksi. Ulkoilmaleffat, triviat, bingo, tanssitunnit jne. pitävät myöskin omalta osaltaan risteilijät viihdytettyinä. 


Kuva

Erikoisuuksina mainittakoon vielä sisähyttien virtuaaliset parvekkeet, joista näkyy reaaliajassa kamerakuvaa ulkoa, baarimikkorobotit, hiljaiset bileet, joissa tyypit tanssivat kuulokkeet korvilla, ja kattokruunu, joka välkkyy sydämenlyöntien tahtiin. Niinpä! :O

Laivassa on useita ilmaisia ruokailumahdollisuuksia. Suuri buffet, 4 perinteisempää ravintolaa, pizzeria, hodarikoju, kahviloita... Myös maksullisia erikoisravintoloita on muutamia, mikäli tekee mieli Wonderlandin molekyyligastronomisia nautintoja tai sushia tai vaikkapa Jamie Oliverin italialaista. Mä niiiin haluaisin tuonne Wonderlandiin!! Mutta katsotaan raskitaanko ;)

Alkoholittomat juomat (poislukien limpparit) kuuluvat myöskin risteilyn hintaan. Lisäksi tarjolla on erilaisia juomapaketteja, mm. niille, jotka tykkää juoda alkoholia (lue: meille suomalaisille :D). Meillä on vielä laskelmat kesken, että ostetaanko paketti vai tyydytäänkö maksamaan drinksuista sitä mukaan, kun niitä tulee nautittua.

Mitäs vielä? Paitsi että jeejeejee!!! Ehkä siinä oli ne tärkeimmät. Palailen asiaan viimeistään risteilyn jälkeen joskus. Ihanaa vappua sinne Suomeen! Koittakaa pitää hauskaa, vaikka melko talvista siellä kelien puolesta vissiin onkin :)


Lämmöllä,
Maria, VA +28°C


1 kommentti:

  1. Innolla odotan että kerrot kuvien kera miten matka meni��

    VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!