tiistai 1. marraskuuta 2016

Back to the 90's

Koska Halloween...

Iskän ihanan puheen jälkeen oli vuorossa hieman vapaata seurustelua. Pyörimme Keken kanssa juhlasalissa ja juttelimme vieraidemme kanssa, kunnes jonkin ajan päästä kaikkia kehotettiin pikkuhiljaa siirtymään paikoilleen seuraavaa ohjelmanumeroa varten. Aikaa kului. Jutskailimme pöydässä Keken kanssa keskenämme. Nautimme olostamme. Bestman sääti musiikin tasoa. 

©Iiro Rautiainen

Ei ajateltu mistään mitään sen kummempaa. Kunnes huomasin, että neljä ihmistä puuttuu edelleen istumapaikoiltaan; veljeni M, serkkuni T ja J sekä kaaso A. Eikäää?! Tapahtuuko kohta se, mistä oon vain salaisimmissa unelmissani haaveillut?! En kuitenkaan vielä uskaltanut toivoa liikoja. Kunnes. Tajusin, että salissahan soi hiljaa Viva Forever. Muistattekos kenen biisi se on? Minä muistin ja tulen muistamaan aina. Koskaan en ole mitään bändiä tai artistia kovempaa fanittanut. Voiko tää olla totta?! Odotin sydän kurkussa, mitä seuraavaksi tapahtuu. Ja voi sitä ilon ja rakkauden tunnetta, joka mun sydämessäni läikähti, kun mun silmäni näkivät tämän seuraavan näyn:

©Iiro Rautiainen
©Iiro Rautiainen
Into piukeena :)
©Iiro Rautiainen
"Hmmm... Kummallisia tätejä tuolla..."
©Iiro Rautiainen

Oikeesti!!! Mun rakkaat on niin parhaita!!! Spice Girls, ihka elävänä!!! Bussi, vaatteet ja kaikki niin vimpan päälle. Oli puuhkaa, platform-tennaria, minimekkoa...! Ai että! <3

Täytynee tässä vaiheessa valaista teitä hiukan ja kertoa, että mun äidin puolen sukulaislapsilla oli mun nuoruudessa tapana kehittää jouluaatoksi erilaisia jouluesityksiä. Tanssinumeroita, näytelmiä, lauluesityksiä, visailuja, pelejä, vitsinkerrontaa ja mitä nyt ikinä keksittiinkään. Tanssiesitysten suunnittelu ja toteutus oli meistä tytöistä aina tietenkin kaikista kivointa. Oli hauska miettiä kappaleita, koreografiaa ja esiintymisasuja. Eräänä jouluna esitimme kappaleen Stop juurikin Spaissareilta. Pikkuveli M oli Mel B. Koska kunnon afroperuukkia ei siihen hätään hänelle löytynyt, sai vaarin karvalakki kelvata. Tuota esitystä muistellaan suvun kesken tasaisin väliajoin edelleen. Voitte siis arvata, kuinka nappiin tämä hääohjelmanumero ajatuksena siis meni!Ilmoille kajahti Spice Up Your Life. Maustetytöt parkkeerasivat bussinsa nätisti seinän reunustalle ja bileet olivat valmiit alkamaan. Emma ja Mel B hyökkäsivät yleisön sekaan. He kiertelivät vieraiden joukossa puuhkat ja lantiot heiluen. Mä nauroin niin, että meinasin saada sydärin ja taisipa häävideon perusteella sydäri olla lähellä jollakulla muullakin. Erityisesti Mel B:n lihaksikas vartalo ja seksikkäät tanssiliikkeet tuntuivat kirvoittavan monen monia spontaaneja naurunpyrskähdyksiä X'D

©Iiro Rautiainen
©Iiro Rautiainen

Kertsin koittaessa kaikki neljä asettuivat riviin yleisön eteen ja varsinainen tanssikoreografia pääsi valloilleen. Yleisö osoitti suosiotaan ja lähti taputtamaan mukana. Kun kertsi loppui, saivat puuhkat ja Spice Up Your Life väistyä uuden kappaleen ja toisen loppuun asti viimeistellyn tanssikoreografian tieltä. Spaissarit veivasivat Who Do You Think You Aren tahtiin kuin viimeistä päivää. Ei vitsit mitä muuveja! 

©Iiro Rautiainen
©Iiro Rautiainen
©Iiro Rautiainen

Seuraava kappale oli itseoikeutetusti ehkä se Spaissareiden tunnetuin eli Wannabe, jonka kertsin jälkeen tapahtui jotain erikoista. Tarkkasilmäisimmät varmaan huomasivat, että bändi oli jäsenen verran vajaa. Sporty Spice puuttuu! :O Mutta huoli pois, hätä ei ollut tämännäköinen. Seuraavaksi oli nimittäin morsiamen vuoro näyttää talenttinsa ;D Mulle tyrkättiin nauhoistaan yhteen sidotut lenkkarit kouraan ja sanottiin, että ole valmiina ottamaan kohta lava haltuun. Minä lauloin Wannabetä tietenkin mukana ja häävideolla näkyy hauskasti, että juuri sillä samalla hetkellä, kun Emma ojentaa mulle lenkkareita, laulan hämmentyneenä "Are you for real?".

©Iiro Rautiainen
Häkeltynyt(kö)?
©Iiro Rautiainen

Seuraavaksi ämyreistä lähti soimaan se jo aiemminkin mainittu Stop. J
a sinnehän minä kohta kirmasin innosta puhkuen rakkaitteni rinnalle. Korkkarit olin potkaissut tietenkin jalasta, jotta mikään ei pilaisi tuota ihanaa hetkeä. Spaissarit ympäröivät mut ja mä kikatin piirin keskellä kuin pikkutyttö konsanaan. Yleisö taputti mukana ja mä olin niin onnellinen! Ihan oikeesti, oisin voinu haljeta siihen paikkaan!

©Iiro Rautiainen

Kertosäkeen tanssikoreografianhan kaikki Spaissari-fanit tietää totta kai ja sitä päästiin sitten tietty seuraavaksi veivaamaan (no okei, täytyy myöntää, että yhdessä kohtaa meni tämäkin hc-fani innostukseltaan liikkeissä pikkusen sekaisin ;).

©Iiro Rautiainen

Muutama encore tuli tietty ja yleisöä pyydettiin myös yhtymään mukaan tanssiin. Nämä hurmaavat kuvat on napattu ehkä koko hääväen vähiten ikinä tanssivista tyypeistä. Good job Iiro! ;) Hyvin on liikkeet hallussa!

©Iiro Rautiainen
©Iiro Rautiainen

Mutta ei tässä vielä kaikki. Spice Girlseillä oli jotain hihassaan myös Kekeä varten. Ähäkutti, eipäs päässytkään näin vähällä. Kajareista lähti soimaan 2 become 1 ja me viitottiin Keke luoksemme osuvasti "Come a little bit closer baby" -kohdassa. Siinä me sitten halailtiin Keken kanssa ja tanssittiin hitaita Spaissareiden hyöriessä meidän ympärillä ja mm. muodostaessa sydämiä käsillään. Söpöä!

©Iiro Rautiainen

Lopuksi yleisö antoi esitykselle tietenkin sen ansaitsemat raikuvat suosionosoitukset. Osa pyyhki silmiään. Johtuiko se sitten kaikesta siitä nauramisesta vai pienestä herkistymisestä, sitä ei tarina kerro.

Loppukumarrukset.
©Iiro Rautiainen

Omalta innostumiseltani tuskin muistin edes kiinnittää huomiota muun yleisön reaktioihin tähän maailman parhaimpaan ohjelmanumeroon, mutta onneksi valokuvaajamme Iiro sai niitä taltioitua jälkikäteen ihasteltavaksemme. Ja kaikista parasta on tietenkin se, että koska mahtava Juho videokuvasi häämme, on meillä koko esitys muuveineen kaikkineen myös elävänä kuvamuistona! Niin huippua!! Mutta tässä hiukan näitä aitoja reaktioita tähän hulvattomaan häätanssinumeroon ja myöskin muutama priceless otos itse tähdistä täydessä vauhdissa:

©Iiro Rautiainen
©Iiro Rautiainen
©Iiro Rautiainen
©Iiro Rautiainen
©Iiro Rautiainen
©Iiro Rautiainen
©Iiro Rautiainen

Tämä alla oleva kuva kiteyttäköön kiitollisuuteni ja liikutukseni siitä, kuinka järkyttävän onnellinen mä olen mun maustetytöistä ja heidän heittäytymisestään sekä siitä vaivasta, minkä he ovat nähneet suunnitellessaan ja harjoitellessaan tämän ikimuistoisen showpläjäyksen meidän häihin! Sporty Spice -85 on ikuisesti kiitollinen! Parempaa yllätystä ette ois voinu mulle järjestää. Kyllä te vaan mut tunnette, kertakaikkiaan. Perin pohjin <3

©Iiro Rautiainen

2 kommenttia:

Kiitos kaunis kommentistasi! <3 Et tiedäkään, kuinka se lämmittää mieltäni!